Mode van de jaren 90: deze fashion items zijn nu weer hip

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Heuptasjes mode jaren 90 vroeger

Snel! Ga graven in je kledingkast, kelder en verkleedkoffer, want de mode van de jaren 90 is weer hip! Zelf in je stoutste dromen had je niet verwacht ooit nog mensen in fleece truien en Nike Air Max sneakers te zien wandelen. Hoera!

De vreselijkste afdwalingen der modegrillen zijn weer hip.

Mode van de jaren 90

Op oude foto’s lach je naïef je melktanden bloot in de meest schreeuwerige outfits: giga sneakers, oversized truien in neonkleuren, als complete gabber of juist skater. En wat dacht je van de kuifpony. Oh, nostalgie…

Kuifpony kapsel Full House vroeger
Via: Full House (capture)

Deze 6 fashion items zijn weer hip

Of niet? Want vandaag zijn de foute jaren 90 opnieuw in. Wat ooit met schaamrood op de kaken werd weggestopt, mag je trots dragen. Met deze fashion items van de nineties ben jij vandaag opnieuw de coolste kikker.

1. Het trainingspak

Om te beginnen: een blinkend trainingspak. Om de een of andere onverklaarbare reden waren trainingspakken ontzettend populair in de jaren 90. Misschien omdat het zo comfortabel was?

Ieder jongen of meisje had in de jaren 90 wel een dikke trui en trainingsbroek van het merk Lonsdale, Kappa of Chippie. Haal ze vandaag maar weer uit dat verdomhoekje, want het trainingspak is opnieuw hip. Zo droeg jij het vroeger:

1996 - Sweatshirt from the limited for my birthday
Via: flickr.com | m01229Follow, CC

Zo doen ze het vandaag:

2. Het heuptasje

Het meest praktische fashion item ooit is opnieuw cool. Het zal je wellicht al opgevallen zijn in het straatbeeld en op festivals. Jongeren dragen zonder gêne heuptasjes. Terwijl jij het als kind enkel en alleen droeg uit pure praktische noodzaak. En daardoor zag je er als kind van de jaren negentig bij ieder uitstapje zo uit:

Heuptasje mode jaren 90 vroeger 90s
Via: flickr.com | Joshua Heller, CC

Hippe jongeren dragen het vandaag veel stoerder.

3. De plateauschoenen

Ten derde de plateauschoenen. De voeten van de Spice Girls leken vroeger wel vastgegroeid in een paar Buffalo schoenen. Als kind wilde je ze al doodgraag hebben. Zo zagen onze heldinnen er toen uit met die fantastische schoenen.

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Afbeelding wordt geladen…

Vandaag combineer je die giga sneakers nog steeds met je sporty outfit, net zoals vroeger. Joepie!

Plateau schoenen mode jaren 90 vroeger 90s
Via: flickr.com | SPERA.de, CC

4. De tuinbroek

Nummer vier: de tuinbroek. In de jaren ’90 was de tuinbroek vooral populair bij paardenmeisjes en hiphoppers. Het is gemakkelijk en comfortabel. Tot het moment waarop je naar het toilet moet … Zo zag jij er als kind uit in je favoriete tuinbroek.

1994 - True 90's style
Via: flickr.com | m01229, CC

Zo dragen influencers vandaag een tuinbroek. Tijd om de jouwe weer boven te halen dus.

5. T-shirts van leuke bands/cartoons

T-shirts van bands, series en films van de jaren 90 zijn hip. En daarom zijn dat meestal foute bands, series en films. Een t-shirt van Bon Jovi, bijvoorbeeld, daarmee scoor je vandaag.

T-shirt mode jaren 90 vroeger 90s
Via: flickr.com | m01229, CC

Tegenwoordig draag je je bandshirt liever zo…

6. Dikke haarrekkers

Ten slotte: de dikke haarrekkers. Een simpele paardenstaart pimpen mag weer. Dit subtiele detail was echt typisch iets voor de mode van de jaren 90. Je zal zien dat het opnieuw in alle winkels te verkrijgen is. Deze goeie ouwe haarrekkers mag je dus weer gebruiken!

Haarrekkers moden jaren 90
Via: pixabay.com | PublicDomainPictures, CC

En zo doen de kids het vandaag:

Jouw mode van de jaren 90?

Ben jij er klaar voor om de mode van de jaren 90 weer terug te halen in je klerenkast? Vertel ons in een reactie hieronder wat jij ervan vindt!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Mode van de jaren 90: deze fashion items zijn nu weer hip”

Plaats een reactie

Share to...