Via: flickr.com | Alan Light, CC

Het is niet zo moeilijk om jezelf uit te lachen als je denkt aan de mode trends waar je vroeger aan meedeed. Wat hebben wij een aantal misdadige modeblunders begaan in onze jongere jaren. Call the fashion police!

Mode trends: kleden als jouw idool

Het maakte niet uit hoe belachelijk het eruit zag, als jouw idool het droeg, dan moest jij het ook hebben. Anders was je natuurlijk niet cool. Tijd om wat herinneringen op te halen van jouw kledingstijl van vroeger…

Afbeelding wordt geladen…

1. Witte jeans

Hoe hield je witte jeans schoon? Niet! Na 1 minuut zat er ergens een vlekje. Dat kon al komen door een vliegje wat zichzelf doodvliegt tegen je been. Vooral in de zomer zag je ze lopen met hun witte jeans. Ik zeg ze omdat ik daar niet aan meedeed. Die foto’s heb ik verbrand dus daar is geen bewijs van! Deze white jeans van Levi’s lag niet bij mij in de kast! Leugens zijn het!

Afbeelding wordt geladen…

2. Slopsokken/ beenwarmers

Herinneren jullie je Jane Fonda nog? Zij is dé vrouw die ons massaal aan het sporten kreeg met haar video’s. Haar workoutvideos waren baanbrekend en razend populair. Ze was gewoon een fitness guru met star quality en beenwarmers. Die drie leken toen goed te gaan maar moesten wij haar deze mode trend zo nodig volgen? En wij droegen de slopsokken echt overal, niet alleen tijdens het sporten.

Via: Jane Fonda’s (cover)

3. Kniekousen

Nog steeds heel populair in Aziatische landen maar ook in dit kouwe kikkerlandje liepen wij massaal met kniekousen. Je had ze in allerlei geuren, kleuren en maten maar ze hadden één ding gemeen: ze zakten constant af of zaten net boven de knie zó strak door het elastiek dat het een afdruk achterliet. Leuk zo een patroon boven je knie. Krijgen we later met zijn allen spataderen, denk je?

kniekousen vroeger mode trends
Via: flickr.com | Hyper Hamlet, CC

4. Zonneklep

Had je geel, groen, rood of roze? Ik ga niet eens vragen of je een zonneklep had, want die had je ongetwijfeld. Dan je zonnebril er nog extra bij want dat maakte het plaatje helemaal af. Hoe kwamen wij erbij? En weet je nog hoe snel ze kapot gingen? Altijd dat plastic!

entoentv-90s-trends-zonneklep
Via: eBay (capture)

5. Oilily meuk

Oh wat waren die Oilily zoet, snoezig en oh zo tuttig! Al die kleuren bij elkaar, veels te bont. Kakelbont is een beter woord. Spuuglellek mag je het ook noemen. Nee, ik was geen fan. En die sjaaltjes waren het ergst. Deze mode trend was opvallend maar voor een niche.

Afbeelding wordt geladen…

6. Mouwophouders

Vroeger was een baggy trui helemaal in maar er was één groot nadeel, de mouwen waren te lang. Daar was een goedkope maar niet geheel pijnvrije oplossing voor. De mouwophouders waren handig maar op soms kwamen de haren op je arm ertussen te zitten en dat was een soort gratis harsbeurt.

Via: eBay (capture)

Nog 6 verdwenen modeverschijnselen, die we niet echt op missen op de volgende pagina. Waarschijnlijk heeft iedereen gezwommen met die waterschoenen… (zie 11.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

8 gedachten over “Deze 12 verdwenen mode trends hoeven nooit terug te komen”

 1. De naamketting heb ik nog steeds alleen is hij wel kapot maar ligt nog in mn sieradenkistje.
  En waarom zou die niet terug mogen komen?
  Ik zie nog steeds mensen ermee lopen

  Beantwoorden
 2. Die mouw ophouders gebruikte ik nog steeds als ik aan het poetsen was,,,,(anders werden mijn mouwen nat als ik met mijn handen in een emmer sop ging) maar ja,? mijn kinderen hebben het uit fatsoen getrokken.
  Ik zou ze graag weer willen kopen/hebben!!

  Beantwoorden
 3. Uitgezonderd vd pet ben ik het helemaal niét eens met dit artikel. Stuk voor stuk toffe items die sowieso nog zullen terug komen! It’s calles fashion?… en ook wel beetje nostalgie. Grtjs van een 30’er.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer