17 redenen waarom je vroeger fan was van Britney Spears

Door

Charlotte Klein

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Britney Spears Oops I Did It Again cover

Britney Spears. Wie was géén fan? Met haar onschuldige lach, ongekende danspasjes en heerlijke stem was ze dé popsensatie van de jaren 90 en early 00’s.

Lees hier 17 redenen waarom jij vroeger ieder nummer van onze blonde favoriet mee kon blèren.

Wie is Britney Spears?

Britney Spears is een Amerikaanse popzangeres. In 1998 brak ze op haar 17e door met het nummer Baby One More Time. Sindsdien is ze één van de bestverkopende artiesten ter wereld. Ze werd in de jaren 90 en 00 niet voor niets de Princess of Pop genoemd.

Britney-Spears-Baby-One-More-Time
Via: Britney Spears – Baby One More Time (cover)

Kindster: Micky Mouse Club

Als jong meisje vond ze optreden al geweldig. Ze trad op voor de TV als haar moeder bezoek had, en ze speelde liever sterrenjachten dan dat ze buiten speelde. Een Child Star in wording dus.

Op haar 11e deed ze in 1992 auditie voor de Micky Mouse Club, en ze kwam erin. Daarin was ze niet de enige. Ook Justin Timberlake, Christina Aguilera en Ryan Gosling zaten in de groep! Britney had daar een geweldige tijd.

Kijk maar mee.

Haar opkomst naar sterrendom (1999)

Na de Micky Mouse Club focuste Britney zich op haar solo carrière. In september 1998 was het dan zover. Haar eerste grote hit Baby One More Time kwam uit. De catchy tune bereikte de top van de hitlijsten in januari 1999.

Mede dankzij de iconische videoclip waarin Britney Spears met vlechtjes in schoolmeisjeskleding staat te dansen. Een outfit die we met carnaval en verkleedfeestjes nog altijd voorbij zien komen.

Herinner jij je de legendarische videoclip nog?

Waarom was ze zo populair?

Britney Spears’ succes ging veel verder dan alleen haar muziek.

Naast getalenteerd zangeres was ze een steengoede danseres en had ze een groot gevoel voor stijl. Tel daarbij een persoonlijkheid die zowel lief als ondeugend is, en je hebt de ingrediënten van een superster te pakken.

Bovendien had ze een gigantisch doorzettingsvermogen. Britney werkte keihard om de top te bereiken. En dat heeft z’n vruchten afgeworpen!

Britney-Spears-Oops
Via: Britney Spears | Oops!…I did it again (capture)

Haar persoonlijke worstelingen

Britney Spears was tot begin jaren 00 ontzettend succesvol. De problemen begonnen in 2004.

Ze werd dag in dag uit achtervolgd door paparazzi, en werd er gek van. In 2007 scheerde ze haar hoofd kaal. Dit punt wordt gezien als haar ‘mental breakdown’.

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

Bewindvoering en #FreeBritney

Sindsdien is ze meerdere keren opgenomen geweest. In 2008 kreeg haar vader de touwtjes in handen: hij was voortaan bevoegd om alle beslissingen te nemen inzake Britney’s privé en zakelijke leven. Ook wat financiën betrof.

Britney leed er naar eigen zeggen enorm onder. Ze was bang voor haar vader en werd gedwongen om te touren, af te kicken en medicijnen te gebruiken. Ze vocht hard om onder de bewindvoering uit te komen. Haar fans deden mee met de #FreeBritney movement.

In 2021 kreeg ze gelijk. Sindsdien focust ze zich vooral op het (opnieuw) opbouwen van haar leven.

Britney Spears: 17 redenen waarom je fan was

We zijn blij dat het eindelijk beter lijkt te gaan met Britney. Maar stiekem vinden we het nog het allerleukste om terug te kijken naar die nostalgische tijd, waarin de Britney posters naast die van de Back Street Boys en P!NK in onze slaapkamers hingen…

Daarom hier: 15 redenen waarom jij vroeger fan was van Britney Spears!

Jouw Britney Spears herinneringen. Wat is jouw favoriete Britney Spears nummer allertijden of wat vond je het (minst) leukst aan haar? We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

Laat het weten in de comments onderin!

1. Alles aan ‘Baby One More Time’ klopte

De dansjes. De outfit. Haar stem. Het deuntje. Wauw, we werden compleet omver geblazen door dit geweldige nummer van Britney uit 1999.

En euh, laten we vooral even niet bedenken wat de letterlijke Nederlandse vertaling van “Hit Me Baby One More Time” is… #kanechtniet

Britney-Spears-Baby-One-More-Time-1
Via: Britney Spears | Baby One More Time (capture)

2. Haar liedjes waren ontzettend dansbaar

Onze moves op de schoolfeesten en later in de club hebben we te danken aan dit blonde icoon. Haar nummers waren heerlijk dansbaar, en dansen deden we dan ook graag. In onze slaapkamers, natuurlijk. CD in de CD-speler, en gaan.

Met vriendinnen studeerde we de leukste dansjes in, die we met veel plezier lieten zien aan onze ouders en op school. Mama en papa vonden de pasjes en dansjes af en toe nét iets te gewaagd voor onze leeftijd… Oops!

Draagbare CD-speler vroeger
Via: flickr.com | Celestial Emporium, CC

3. Iconisch stemgeluid

Het iconische stemgeluid van Britney’s eerste hits vergeet je nooit meer. Lief en toch pittig, speels en toch serieus. Precies zoals we haar in de Britney Era herinneren. We loved it.

Britney-Spears-toxic-rood-
Via: youtube.com (capture) | Britney Spears | Toxic | ABC Television Special (2003)

4. Oops!… I Did It Again

Haar tweede grote hit uit 2000 mag natuurlijk niet uit het rijtje ontbreken. Ken je de fantastische videoclip nog?

5. Ze trad op met… een slang

Tijdens de MTV Video Music Awards in 2001 verpletterde Britney het publiek – en zeg maar gerust, de wereld – met haar sexy optreden op het nummer ‘I’m a Slave 4 U’.

Ze danste met een heuse python om haar schouders. Een python! Dat doen we je niet na, Brit.

6. Hét it-koppel van de eeuwwisseling

We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Justin Timberlake en Britney Spears. Ohh wat smulden we van dit stelletje.

Ze kenden elkaar natuurlijk al langer van de Mickey Mouse Club. Nu ze volwassen werden, bloeide de liefde op. En we waren natuurlijk allemaal jaloers op Britney. Of Justin. Zucht. Crush alert!

7. Cry Me A River

In 2002 ging het koppel helaas uit elkaar. Direct na de break-up schreef Justin Timberlake het nummer ‘Cry Me A River’. Britney zou vreemd zijn gegaan en dit nummer ging over haar. Zelfs in de videoclip werd subtiel naar haar verwezen…

Oké, deze past dus eigenlijk niet écht in het rijtje waarom we gek waren op Britney, maar stiekem smulden we er wel van.

8. Britney was (en is) een schat

Je kunt vinden van Britney wat je wilt. Maar we zijn het er allemaal over eens dat ze een torenhoog America’s sweetheart gehalte had. We vielen allemaal als een blok voor haar lieve lach en warme persoonlijkheid.

Britney-Spears-lach
Via: youtube.com (capture) | BSMichelle

9. …maar ook een tikkie ondeugend (en sexy)

Van dat lieve imago wilde Britney snel af. Na haar eerste hit in 1999 begon ze te experimenteren met sexy outfits, stemgeluid en tunes. Een tikkie rebels was ze wel. Weet je de weinig verhullende cover op de Rolling Stone nog?

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

Ze kreeg regelmatig de kritiek dat ze “een verontrustende mix van kinderlijke onschuld en volwassen seksualiteit” uitstraalde. Van saaie ouders natuurlijk. Trokken we ons niks van aan.

Yess, deze meid zorgde voor genoeg opschudding. En óf we dat leuk vonden.

10. … én grappig

Zonder dat ze het doorhad. Wat hebben we om haar moeten lachen. Weet je deze sassy momenten nog? Anderen de hak zetten kon ze wel…

11. Britney’s filmdebuut: Crossroads

In 2002 kwam de film Crossroads uit met Britney Spears in de hoofdrol. Het is een ‘coming of age’ komedie/drama.

De film was helaas geen succes. Toch hebben we ervan kunnen genieten, want ja – ze zingt natuurlijk wél gewoon de sterren van de hemel.

12. Altijd die ultra lage heupbroekjes

Inclusief glimmende navelpiercing (die jij vervolgens ook wilde). Tja, het was mode – en zij was de trendsetter.

13. Dé kus (2003)

No words needed.

14. Optreden met Michael Jackson

Ook al zo legendarisch.

15. Ze was ons favoriete stijlicoon

Niemand kon de “cute but sexy“-look zo goed rocken als Britney.

16. Toxic

In 2003 bracht Britney het album In the Zone uit met Toxic als grootste hit. In 2005 won ze een grammy voor “Best Dance Recording” met de bijbehorende videoclip.

Herinner jij je Britney in het stewardessenpakje nog?

17. De Pepsi reclame

Ook zo eentje die we nooit zullen vergeten. Grote sterren P!NK, Beyoncé, Britney Spears en Enrique Iglesias in gladiator-outfits terwijl ze “We Wil Rock You” zingen voor een juichende arena. Kippenvel!

Bonus: zo gaat het nu met Britney Spears

Sinds in 2021 de bewindvoering van vader Jamie Spears is opgeheven, gaat het naar eigen zeggen goed met haar. Ze is in 2022 getrouwd met Sam Asghari, die ze ooit tijdens de opname van een videoclip ontmoette.

Op Instagram zag het stel er nog gelukkig uit, maar helaas… het stel is alweer uit elkaar!

Ook lijkt ze langzaam een comeback te maken. In 2022 bracht ze een nummer uit met Elton John: Hold Me Closer. We hopen nog veel meer van Britney te zien!

jouw Britney Spears herinneringen

Was jij vroeger fan van Britney Spears (of juist totaal niet) en waarom? Wat zijn jouw favoriete herinneringen aan de Princess of Pop?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...