The Love Boat cast: zo gaat het de crew 37 jaar later

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Cast van The Love Boat serie intro

Het was in de late jaren 70 en vroege jaren 80 dat miljoenen kijkers over de hele wereld elke week op The Love Boat cast inschakelden om te genieten van romantiek, avontuur en vooral veel plezier aan boord van de MS Pacific Princess.

Maar wat is er gebeurd met die geliefde cast van The Love Boat die we wekelijks toejuichten? Laten we een duik nemen in de golven van nostalgie en ontdekken waar ze nu zijn, 37 jaar na het laatste aflevering.

Love, exiting and new…

Intro van The Love Boat
The Love Boat cast mannen
Via: The Love Boat (capture)

The Love Boat: klassieker

De serie The Love Boat mag met recht een echte klassieker genoemd worden. The Love Boat was niet zomaar een televisieserie; het was een fenomeen dat de manier waarop mensen naar cruises keken voor altijd veranderde.

Natuurlijk was de serie zelf ook pure popcorn televisie, volgepropt met simpele verhaaltjes. Maar juist de combinatie van exotische locaties, diverse beroemde gastrollen en de leuke grappen, zorgde er toch voor dat de serie een gigantisch succes werd.

Jouw herinneringen? Hopelijk kun je genieten van de terugblik naar de cast van The Love Boat. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen!

Laat het weten in een reactie onderin!

Tussen 1977 en 1986 zorgde The Love Boat voor 249 afleveringen (en enkele specials) van onbezorgde romantiek en komedie op zee. In totaal waren er maar liefst 9 volle seizoenen.

Tot op de dag van vandaag zal iedereen nog wel het handelsmerk van ‘Isaac’ herkennen. Zo niet, volgt hieronder nog een korte introductie van alle crewleden.

The Love Boat cast acteurs
Via: The Love Boat (capture)

Even inkomen: de nostalgische intro

Wie kan het iconische intro en de erg aanstekelijke themamuziek van The Love Boat vergeten? De beelden van lachende passagiers en crewleden, gecombineerd met die tijdloze melodie, kondigden altijd zo’n ruim drie kwartier van vermaak en romantiek aan.

Ervaar het zelf weer opnieuw…

De typerende verhaallijn

Elke aflevering bracht een mix van terugkerende en gastpersonages die deelnamen aan avonturen en romantische escapades op het luxueuze cruiseschip. Of het nu ging om een misverstand, een verloren liefde of juist een van de vele nieuwe vonkjes.

De Pacific Princess zorgde altijd voor een gelukkig einde, dat dan weer wel…

The Love Boat Pacific Princess schip
Via: The Love Boat (capture)

Cast van The Love Boat

Net als bij vele series en films, stond The Love Boat bij de gratie van haar geweldige cast. Je leerde de personen echt kennen en begrijpen gedurende de afleveringen en seizoenen.

Hierbij alvast een kort overzicht van de karakters van The Love Boat en hun acteurs:

  • Merrill Stubing – De kapitein, gespeeld door Gavin MacLeod
  • Adam ‘Doc’ Bricker – Dokter van het schip: Bernie Kopell
  • Burl ‘Gopher’ Smith – Purser met als acteur Fred Grandy
  • Julie McCoy – Cruise directeur, gespeeld door Lauren Tewes
  • Isaac Washington – De bekende barman, door Ted Lange
  • Vicki Stubing – Dochter van de kapitein: Jill Whelan

Leuke weetjes…

  • Wist je dat The Love Boat eigenlijk gebaseerd is op een boek? Jazeker! Het is geïnspireerd op het boek ; The Love Boats’ van Jeraldine Saunders dat in 1974 werd gepubliceerd.
  • De Pacific Princess was niet alleen voor de show. Het was een echt cruiseschip dat de wereldzeeën bevloog, nog voordat het beroemd werd op televisie.

The Love Boat Cast nu

Nu we weer helemaal op gelijke golflengte zitten met nostalgische serie, is het tijd om ons the richten op de de cast van The Love Boat.

Laten we daarom snel kijken waar het leven onze favoriete castleden na hun tijd aan boord van de Pacific Princess heeft gebracht.

1. Captain Merrill Stubing – Gavin MacLeod

Kapitein Merrill Stubing, vertolkt door Gavin MacLeod, was letterlijk en figuurlijk het kalme en gezaghebbende middelpunt van de Pacific Princess.

Met een strenge doch rechtvaardige houding leidde hij zijn crew met integriteit, maar liet hij ook zijn zachtere, vaderlijke kant zien. Vooral naar zijn dochter Vicki toe.

Cast van The Love Boat Captain Merrill Stubing - Gavin Mcleod
Via: The Love Boat (capture)

MacLeod was vooral bekend van de Mary Tyler Moore Show voordat hij aan The Love Boat begon. Volgens zijn eigen woorden was deze nieuwe serie precies wat hij nodig had, ondanks dat zijn agent zei dat het script waardeloos was. And the rest is history, zoals ze zeggen.

Hier vertelt hij over het castingproces van The Love Boat:

Na The Love Boat had Gavin McLeod moeite met het vinden van grote nieuwe rollen, maar het kon hem niet zoveel schelen. Hij vertolkte nog wat rollen in musicals, verscheen als gastrol in verschillende series en zelfs in een instructievideo voor Air New Zeeland.

Gavin MacLeod overleed op 29 mei 2021. Hij was 90 jaar… RIP captain!

Captain Merrill Stubing - Gavin MacLeod
Via: Wikimedia Commons | Wehwalt / Gary Greenbaum, CC

2. Adam ‘Doc’ Bricker – Bernie Kopell

Dr. Adam ‘Doc’ Bricker, gespeeld door Bernie Kopell, is de charismatische scheepsarts van de Pacific Princess.

Met zijn charmante lach en voortdurende avances naar vrouwelijke passagiers, zorgt ‘Doc’ voor zowel medische hulp als luchtige komedie aan boord.

Cast van The Love Boat - Adam 'Doc' Bricker - Bernie Kopell
Via: The Love Boat (capture)

Bernie was voor The Love Boat al een bekend acteur. Hij speelde o.a. mee in Get Smart en in Bewitched. Toen The Love Boat voorbij voer, sprong hij meteen aan boord omdat hij doorhad dat de serie een succes zou kunnen worden. En hij had gelijk.

Door de serie kreeg hij een goed salaris, nieuwe vrienden en zag hij de hele wereld. Ook schreef hij mee aan de serie. Kopell zegt dat hij dankzij The Love Boat nog steeds een goede tafel in elk restaurant in de wereld kan krijgen.

Tegenwoordig is hij soms nog op de televisie te zien, recentelijk nog in Grey’s Anatomy. Bernie Kopell is op dit moment 90 jaar oud!

3. Burl ‘Gopher’ Smith – Fred Grandy

Gopher was toch een van onze favoriete karakters uit The Love Boat. Hij vond niet alleen je bagage terug, maar hij zorgde ook voor de meeste grappen en grollen in de serie (soms ook gewoon door onhandigheid).

Vooral de vrouwelijke gasten hadden bij hem een streepje voor.

Cast van The Love Boat - Burl 'Gopher' Smith - Fred Grandy
Via: The Love Boat (capture)

Fred Grandy is na de serie de politiek ingegaan. Hij vertegenwoordigde de staat Iowa en heeft 4 termijnen in Congress volgemaakt.

Na dat politieke uitstap was hij nog te horen in de “The Grandy & Andy Morning Show”. In 2013 trad hij ook nog op in het theater voor de productie van Sleuth. Fred Grandy heeft nog steeds rollen in televisieseries.

Fred Grandy is op dit moment 75 jaar oud, is twee keer getrouwd en heeft 3 kinderen.

4. Julie McCoy – Lauren Tewes

Julie McCoy, gespeeld door Lauren Tewes, is de energieke en betrokken cruise directeur van het schip. Haar passie voor haar werk en haar zorg voor de passagiers maken haar een geliefd karakter, die vaak betrokken is bij het hart van de romantische en dramatische momenten aan boord.

Cast van The Love Boat - Julie McCoy - Lauren Tewes
Via: The Love Boat (capture)

Julie zat in de show tot 1985. Daarna werd ze ontslagen vanwege een drugsverslaving, die ze gelukkig wel overwon. Ze kon nog tot twee keer terugkomen, maar daarna verdween ze – na een rol in de serie The Fugitive – toch uit de spotlights.

Ze was nog wel te zien in lokale theaterproducties en in televisieseries. Daarnaast werkt ze nog als een cateraar en aanprijzer van kaas in een winkel in Seattle. Dat laatste is toch een verrassing.

Lauren Tewes is 69 jaar oud in totaal 3 keer getrouwd. Drie keer is scheepsrecht, toch?!

The Love Boat Lauren Tewes
Via: depositphotos.com | Jean_Nelson (cropped)

5. Isaac Washington – Ted Lange

Barman Isaac Washington, vertolkt door Ted Lange, is het zonnige gezicht achter de bar van de Pacific Princess. Met zijn iconische duim omhoog en onuitputtelijke positiviteit, zorgt Isaac voor drankjes en wijsheid in gelijke mate.

Bartender
Via: The Love Boat (capture)

Isaac is waarschijnlijk nog steeds het meest bekend door zijn handgebaren. Zijn cocktails bleken zo gewild dat echte bartenders hun creaties inschonken voor acteur Ted, in de hoop dat hij ze ging gebruiken in de serie.

Ted was vroeger een bartender, dus het mixen van de drankjes was geen probleem voor hem. Zijn rol in The Love Boat achtervolgt hem wel op positieve wijze…

Acteur Ted Lange was al tijdens The Love Boat bezig met schrijven en regisseren van afleveringen, iets wat hij daarna bleef doen. Zo regisseerde hij voor Moesha, Dharma & Greg, Fantasy Island, The First Family, The Wayans Brothers en The Fall Guy. Voor het theater schreef hij een aantal theaterstukken.

Onlangs verscheen hij ook in de dating spin-off The Real Love Boat.

Ted Lange is 75 jaar oud, is twee keer getrouwd en heeft 2 kinderen en inmiddels is z’n snor en baar iets grijzer geworden…

6. Vicki Stubing – Jill Whelan

Vicki Stubing, gespeeld door Jill Whelan, is de lieve en soms ondeugende dochter van kapitein Stubing. Terwijl ze opgroeit op de Pacific Princess, zagen wij haar evolueren van een nieuwsgierig kind naar een jonge vrouw.

Cast van The Love Boat - Vicki Stubing - Jill Whelan
Via: The Love Boat (capture)

Samen met de castleden had zij een prachtige tijd, juist vanwege de opnames op exotische locaties. Een keer liep dat echter bijna verkeerd af, omdat ze in Egypte met een pistool werd bedreigd. Ze was daar met Debbie Allen (van Fame). Gelukkig voor hen liep het met een sisser af. Pfew!

Na The Love Boat werd ze actief in een anti-drugs campagne van Nancy Reagan: “Just Say No”.

Niet veel later liep het wat minder goed met haar, omdat ze het geld wat ze met The Love Boat had verdiend door het faillissement van het bedrijf van haar eerste man weer verloor.

Jill Whelan is nu 56 jaar oud en heeft twee kinderen.

Recente Reünie

In 2022 kwam de cast van The Love Boat nog eens bij elkaar voor een interview. Helaas zonder kapitein Merrill Stubing…

Toch leuk om de acteurs van toen weer bij elkaar te zien!

Keek jij The Love Boat?

Hopelijk heb je genoten van The Love Boat cast en hebben we weer wat leuke herkenbare zaken teruggehaald van deze geweldige serie. Wat zijn jouw leukste herinneringen aan de serie en deze acteurs?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “The Love Boat cast: zo gaat het de crew 37 jaar later”

Plaats een reactie

Share to...