Wat was het leuk om naar te kijken: Pippi Langkous! Je werd helemaal vrolijk van deze brutale en avontuurlijke dame! We zochten uit hoe het nu, alweer 52 jaar later, met de Pippi gaat!

Pippi Langkous

Kennen jullie haar nog? Pippi Langkous: het coolste meisje uit de buurt! Ze stikte van het geld, had een aapje dat Meneer Nilsson heette en was apesterk! Samen met haar vrienden Tommy en Annika beleefde deze ondeugende Pippi de meest rare avonturen.

Pipi-langkous
Via: Screenshot YouTube

De (Nederlandse) intro

Hieronder de intro om jullie geheugen weer even op te frissen!

https://www.youtube.com/watch?v=bM4x-JvIfOU

52 jaar geleden…

De eerste aflevering van deze succesvolle kinderserie werd in 1967 uitgezonden en was een wereldwijd succes. Pippi woonde op haarzelf in Villa Kakelbont had een niet zo goede invloed op de andere kinderen uit de buurt…

Pipi-langkous
Via: Screenshot YouTube

Ze was ondeugend, at spaghetti met een schaar, rookte sigaretten en kon op het plafond lopen. Pippi was stout, maar beschikte toch over een gouden hart. Stiekem wilden we allemaal wel Pippi Langkous zijn!

Via: giphy.com

En natuurlijk deed ze het niet alleen, ken jij ze nog?

Pipi-langkous
Via: Screenshot YouTube

Hoe gaat het nu?

Nu is de grote vraag natuurlijk: Hoe gaat het nu met Pippi Langkous – oftewel Inger Nilsson? Je zult waarschijnlijk denken dat zij voor het geld niet meer hoeft te werken na het succes van deze serie. Wij kunnen je alvast verklappen dat het tegendeel waar is!

Via: giphy.com

In Zweden is het namelijk verboden om kinderen te betalen. Inger Nilsson heeft voor haar rol in Pippi Langkous dus niet betaald gekregen! Wel was het natuurlijk een geweldige en eervolle ervaring. Wat deed Inger dan voor de kost?

Hoe ziet de inmiddels 59 jarige actrice er nu uit? Dit kun je lezen op de volgende pagina!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Hoe gaat het 52 jaar later met de enige echte Pippi Langkous?”

  1. Heb als kind erg van die dwaze meid en haar vriendjes genoten, zowel op papier al voor het scherm.
    Heel onvoorspelbaar om te zien wat ze nu geworden zijn!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer