Laat je betoveren door deze 15 interessante Charmed feitjes

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Charmed

Keek jij vroeger ook steevast naar Charmed? Dan gaan deze vijftien verrassende feitjes je zeker verbazen.

Charmed

Charmed draaide om de drie knappe Halliwell zusjes. Op zich was dat niet zo bijzonder, maar hun magische krachten wel. Eigenlijk was deze serie een aaneenschakeling van clichés uit andere bovennatuurlijke series, zoals Buffy the vampire slayer. Toch groeide de populariteit van de serie enorm, waarschijnlijk door de eerdere successen van de bedenker Aaron Spelling. Hem kennen we vooral nog van Beverly Hills 90210. Stiekem genoten wij ook van deze magische soap. Tijd voor een lijstje dus.

Laat je betoveren door deze 15 interessante Charmed feitjes
Via: Wikimedia Commons | Vilnisr, CC

1. Waar ging Charmed ook alweer over?

Laten we ter opfrissing eerst beginnen met de trailer van het spannende eerste seizoen.

2. Een andere heks

Zoals bij veel series, deden meer acteurs en actrices auditie voor de serie. Voor de rol van Phoebe Halliwell deden zowel Alyssa Milano als Lori Rom auditie en daar zijn opnames van. Alyssa won uiteindelijk de rol, maar wat vinden jullie van de andere actrice?

3. Net het echte leven

De serie is bedacht door Constance M. Burge (zij bedacht ook Ally McBeal). Charmed was gebaseerd op haar eigen familie. Elke Halliwell-zus leek op een van haar echte zussen. Voor Constance was dit ook een van de redenen om na een paar seizoenen de serie weer te verlaten. Ze wilde dat de serie bleef draaien om de onderlinge relaties tussen de zussen, en niet zozeer om hun romantische verwikkelingen. Natuurlijk is dat wel wat er in de latere afleveringen gebeurde. Zo was ze ook tegen de romantische verwikkelingen tussen Phoebe en Cole. Gelukkig bleek Cole toch niet zo netjes.

Laat je betoveren door deze 15 interessante Charmed feitjes
Via charmed.fandom.com

4. Toeval bestaat niet

Deze is leuk. In de film Mrs. Doubtfire (je weet wel, Robin Williams in vrouwenkleding) komt het hoofdkarakter op het idee voor de naam Doubtfire door een krantenartikel met de kop: ‘Police Doubt Fire Was Accidental’. Waarschijnlijk niet zo toevallig, want deze krant komt ook tevoorschijn bij Charmed.

Charmed
Via charmed.fandom.com

5. Book of Shadows

In de serie haalden de zussen al hun spreuken uit hun Book of Shadows. Dit klopt voor de echte heksen, maar in Charmed is het natuurlijk nep. Hoewel, deze prop staat vol met handgeschilderde tekeningen en weegt bijna tien pond!

Laat je betoveren door deze 15 interessante Charmed feitjes
Via giphy.com

Er zijn nog een aantal replica’s in omloop. Alyssa Milano (Phoebe) heeft een aantal van de tekeningen thuis aan de muur hangen.

6. Piper

Piper Halliwell (Holly Marie Combs) zat als enige in elke aflevering van Charmed. Ze acteerde zelfs in de pilot die nooit uitgezonden is (maar wij gaan daar wel een stukje van laten zien).

Laat je betoveren door deze 15 interessante Charmed feitjes
Via: Wikimedia Commons | BDCLondon Photography, CC

7. Nooit uitgezonden

Altijd leuk, zo begon het allemaal met Charmed. Deze pilot is nooit uitgezonden en er spelen andere acteurs in mee. Zie je de verschillen?

8. En dit is ‘m uiteindelijk geworden

Wat dacht je van de moeder van de zusjes? (zie #12) We gaan verder op de volgende pagina.

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...