Zo gaat het nu met Jesse McCartney van ‘Beautiful Soul’

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Jesse McCartney vroeger zanger feat

Voor veel meisjes was de Amerikaanse zanger Jesse McCartney een tieneridool. Hij scoorde in 2004 met ‘Beautiful Soul’, maar daarna werd het stil. Hoe gaat het vandaag met hem?

Jesse McCartney, acteur en zanger

Jesse McCartney werd in 1987 geboren in de Verenigde Staten. Hij liep al snel in de schijnwerpers als acteur en zanger. Het was een echte 00’s hunk. Zijn poster hing dan ook in veel meisjeskamers van toen!

Zo gaat het nu met Jesse McCartney van 'Beautiful Soul'
Via: Wikimedia Commons | Paparazzo Presents, CC

Was jij fan van Jesse McCartney? Hopelijk brengen we je weer leuke herinneringen terug aan deze acteur en zanger. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw mening: wat vond/vind je van Jesse?

Laat het weten in een reactie onderin!

Achtergrond Jesse McCartney

Grote fans weten dat Jesse McCartney eerst acteur was. Hij speelde van 1998 tot 2001 mee in de televisiesoap All My Children. Hierin speelde hij JR Chandler, ook wel Adam Chandler Jr., een rijke, maar meelevende jongeman.

Hier is hij te zien in de rol van JR Chandler:

Van acteur naar zanger

Al tijdens zijn rol in de soapserie All My Children, ging Jesse McCartney zich focussen op muziek en in het bijzonder zingen. Hij nam in 1998 nog deel uit van een band: Sugar Beats en won daar zelfs een Grammy mee!

In 1999 behoorde hij tot een van de vijf zangers van de band Dream Street. Ze waren groot in de VS, maar bereikten nooit een publiek in Europa. De band was een paar keer het voorprogramma van 90’s popster Britney Spears.

Opgericht in 1999, ging de band in 2002 alweer uit elkaar.

Jesse McCartney Dream street
Via: Dream Street (capture)

Zijn eerste succes

Bij ons brak Jesse door in 2004, dankzij de wondermooie hit ‘Beautiful Soul’. Je denkt dit nummer misschien niet meteen te kennen, maar bij de eerste noot zal het tegendeel bewezen worden.

Eens luisteren of je zijn nummer één hit nog kan meezingen!

Dit nummer stond in Nederland een tijdje in de Nederlandse Top 40. Tienermeisjes waren helemaal gek van hem, zijn pretty face en Justin Bieberhaar avant la lettre. Zijn latere nummers waren populair in de VS, maar niet echt bij ons.

Samen met de frontman van One Republic schreef hij in 2008 nog een nummer, Bleeding Love, maar ze besloten het te laten zingen door Leona Lewis. Het lied werd genomineerd voor ‘Record of the Year’ en een Grammy!

Hij heeft ook een eigen versie van het lied ingezongen, misschien herken je het nog:

Het is hem allemaal niet slecht gegaan in zijn carrière. Na verschillende openingsacts (o.a. de Backstreet Boys) en daarna eigen tours, acteerrollen, stemrollen heeft hij veel bereikt als jong talent.

Ook met awards ging het niet slecht. Hij won enkele awards voor zijn acteer- en zangprestaties en werd voor nog een groter aantal awards genomineerd. Chapeau!

Jesse McCartney vroeger zanger
Via: flickr.com | Seth Werkheiser, CC

Zo gaat het nu met Jesse McCartney

Jesse is ondertussen 36 jaar oud. Toch kan je de voormalige tienerster nog steeds herkennen. Zijn haar is wel wat donkerder, maar af en toe nog steeds de kenmerkende blonde highlights.

Hij is samen met Katie Peterson, een Amerikaans model. En dat toont hij maar al te graag met mooie kiekjes van hen twee op zijn Instagram.

Hij is zelfs in 2021 met haar getrouwd:

Jesse McCartney is al die tijd muziek blijven maken. Ook op het scherm was Jesse nog een paar keer te zien, in de VS althans.

Hier nog een recent kiekje van onze Jesse:

De comeback

In Europa maakt hij momenteel een heuse comeback! 19 jaar na zijn hit Beautiful Soul is de tienerster er weer met een volgende catchy nummer, waar hij ook zijn leven eens langsgaat, genaamd ‘Yours‘.

Wat vind jij ervan?

Was jij fan van Jesse McCartney?

Was jij vroeger een echte fan of ben je dat misschien nog steeds? Wat vind je van zijn nieuwste single? Vind je hem nog steeds even knap (of zelfs knapper nu hij ouder is)? We horen het graag!

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...