Save by the Bell

Saved by the Bell was een ontiegelijk populaire serie in de jaren ’90. We volgden Zack Morris, die samen met zijn klasgenoten en vrienden, Bayside High onveilig maakte! Hoe gaat het nu met de cast… 30 jaar later? Wij zochten het uit!

Saved by the Bell (SBTB)!

Wie kent ‘m niet: de all-time favoriete high school serie Saved by the Bell. Samen met Slater, Screech, de knappe Kelly Kapowski, Liza Turtle en de onzekere Jessie Spano, maakte Zack Morris Bayside High onveilig, tijdens zijn jonge college jaren. Wie was jouw favoriete serieheld? Nu eerst even lekker inkomen met de intro van ‘Saved by the Bell’!:

Hoewel de laatste aflevering van deze feel-good sitcom in 1993 al werd uitgezonden, zijn de afleveringen jarenlang herhaald voor de trouwe fans. In totaal zijn er 8 seizoenen gemaakt met maar liefst 86 afleveringen (!). En natuurlijk gold: de leukste gesprekken vonden plaats in de hal…

Saved by the Bell
Via: Saved By the Bell (cover)

De avonturen op Bayside High

Saved by the Bell nam je mee in de bekende vriendengroep op Bayside High en hoewel het een zeer jeugdige groep betrof, waren de thema’s allesbehalve kinderachtig. Er kwamen serieuze onderwerpen aan bod, waar (sommige) tieners ook echt mee te kampen hebben: financiële problemen, scheidingen, dood en veel meer serieuze zaken. Altijd afgewisseld met de typerende lachband, dat dan weer wel…

Hoe gaat het nu met de cast?

Nu is natuurlijk de vraag: Hoe is het met die oude personages uit ‘Saved by the Bell’? Wij van de redactie gingen op onderzoek uit en kwamen erachter, maar nog even hoe het vroeger was:

Saved by the Bell vroeger
Via: Saved By The Bell (capture)

1. Mr. Belding (Dennis Haskins)

Laten we beginnen met de schooldirecteur: Mr. Belding. Deze relatief humorloze man werd gespeeld door Dennis Haskings.

Cast Saved by the bell Mr Belding
Via: Saved by the Bell (capture)

Dennis bleef ook actief in de televisiewereld. Zo speelde hij in de Disney serie ‘Victourious’  in 2012 en kwam hij voor in de populaire serie ‘How I Met Your Mother’. Hij speelde hierin een rechter. Maar in zijn vele verschillende kleine en grote rollen komen verrassend veel ‘Santa’s’ voor…

.

2. Samuel ‘Screech’ Powers (Dustin Diamond)

Screech was misschien wel een van de grootste blikvangers van de serie. De knullige nerd veroverde meteen je hart, omdat hij het vaak wel goed bedoelde, maar het er soms verkeerd uitkwam. Een rol subliem gespeeld door Dustin Diamond.

Cast Saved by the bell Screech Dustin Diamond
Via: Saved by the Bell (capture)

Dustin heeft zich na SBTB voornamelijk gefocust op (celebrity) reality shows. Zo deed hij in 2013 mee aan ‘Celebrity Big Brother’ welke hij overigens niet won. Hij schreef een autobiografie genaamd ‘Beyond the Bell’. Daarnaast lekte een pikante tape waarin Dustin te zien was en kwam hij in aanraking met justitie vanwege een steekpartij in een Amerikaanse bar.

Hij overleed relatief plotseling in februari 2021 aan de gevolgen van longkanker, waar hij maar enkele weken daarvoor van was gediagnostiseerd… RIP ‘Screech’!

Ook Jessie en Zach zijn natuurlijk veranderd! (zie #3 en #6)

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer