Zo gaat het 30 jaar later met de Saved by the Bell cast

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Save by the Bell

Saved by the Bell was een ontiegelijk populaire serie in de jaren 90. We volgden Zack Morris, die samen met zijn klasgenoten en vrienden, Bayside High onveilig maakte!

Hoe gaat het nu met de Saved By The Bell cast… 30 jaar later? Wij zochten het uit!

Saved by the Bell (SBTB)!

Wie kent ‘m niet: de all-time favoriete high school serie Saved by the Bell. Samen met Slater, Screech, de knappe Kelly Kapowski, Liza Turtle en de onzekere Jessie Spano, maakte Zack Morris Bayside High onveilig, tijdens zijn jonge college jaren. Wie was jouw favoriete serieheld?

Nu eerst even lekker inkomen met de intro van ‘Saved by the Bell’!:

Hoewel de laatste aflevering van deze feel-good sitcom in 1993 al werd uitgezonden, zijn de afleveringen jarenlang herhaald voor de trouwe fans.

In totaal zijn er 8 seizoenen gemaakt met maar liefst 86 afleveringen (!). En natuurlijk gold: de leukste gesprekken vonden plaats in de hal.

Jouw herinneringen aan Saved by the Bell. Wie was jouw favoriete karakter? Welke SBTB momenten staan je nog bij als de dag van gisteren?

Laat het ons weten in de comments onderin!

Saved by the Bell
Via: Saved By the Bell (cover)

De avonturen op Bayside High

Saved by the Bell nam je mee in de bekende vriendengroep op Bayside High en hoewel het een zeer jeugdige groep betrof, waren de thema’s allesbehalve kinderachtig.

Er kwamen serieuze onderwerpen aan bod, waar (sommige) tieners ook echt mee te kampen hebben: financiële problemen, scheidingen, dood en veel meer serieuze zaken. Altijd afgewisseld met de typerende lachband, dat dan weer wel…

Saved by the Bell cast: hoe gaat het nu?

Nu is natuurlijk de vraag: Hoe is het met de cast van ‘Saved by the Bell’? Wij van de redactie gingen op onderzoek uit en kwamen erachter.

Nog even een foto van hoe het vroeger was:

Saved by the Bell vroeger
Via: Saved By The Bell (capture)

1. Mr. Belding – Dennis Haskins

Laten we beginnen met de schooldirecteur: Mr. Belding. Deze relatief humorloze man werd gespeeld door Dennis Haskings.

Cast Saved by the bell Mr Belding
Via: Saved by the Bell (capture)

Dennis Haskins, die nu 72 jaar oud is, bleef actief in de televisiewereld. Zo speelde hij in de Disney-serie ‘Victourious’  in 2012 en kwam hij voor in de populaire serie ‘How I Met Your Mother’. Hij speelde hierin een rechter.

De laatste keer op het witte doek was in 2020 als Mr. Collins in ‘A Bennett Song Holiday”.

2. Samuel ‘Screech’ Powers – Dustin Diamond

Screech was misschien wel een van de grootste blikvangers van de serie. De knullige nerd veroverde meteen je hart, omdat hij het vaak wel goed bedoelde, maar het er soms verkeerd uitkwam.

Cast Saved by the bell Screech Dustin Diamond
Via: Saved by the Bell (capture)

Dustin Diamond heeft zich na SBTB voornamelijk gefocust op (celebrity) reality shows. Zo deed hij in 2013 mee aan ‘Celebrity Big Brother’ welke hij overigens niet won.

Hij schreef een autobiografie genaamd ‘Beyond the Bell’. Daarnaast lekte een pikante tape waarin Dustin te zien was en kwam hij in aanraking met justitie vanwege een steekpartij in een Amerikaanse bar.

Hij overleed relatief plotseling in februari 2021 aan de gevolgen van longkanker, waar hij maar enkele weken daarvoor van was gediagnostiseerd… Dustin is 44 jaar geworden. RIP ‘Screech’!

3. Jessie Spano – Elizabeth Berkley

Jessie was de intelligente en soms ietwat neurotische van het stel. Ze was dan ook niet voor niets ‘Class President’. Jessie werd gespeeld door Elizabeth Berkley.

Cast Saved by the bell Elizabeth Berkley
Via: Saved by the Bell (capture)

Elizabeth is inmiddels 48 jaar oud en bleef – net als de anderen – actief in de filmwereld. Zo speelde zij in verschillende grote en kleine films. Ze speelde een stripper in de populaire film ‘Showgirls’ in 1995 en deed mee aan Dancing with the Stars in 2013.

Er komt iets gaafs aan. In juni 2023 verschijnt de veelbesproken HBO serie ‘The Idol’ met Lily Rose Depp in de hoofdrol, dochter van Johnny Depp. Elizabeth Berkley zal hier regelmatig in te zien zijn. To be continued…

4. A.C. Slater – Mario Lopez

De populaire quarterback van het footballteam wist alle harten te veroveren, en was erg verliefd op Jessie Spano…

Slater-SBTB
Via: Saved By The Bell (capture)

Mario Lopez heeft de leeftijd van 49 jaar bereikt en momenteel nog steeds actief in de televisiewereld. Zo presenteerde hij de Amerikaanse versie van ‘The X-factor‘ en presenteerde hij ook ‘Dancing With The Stars’ en de talkshow ‘Extra’.

Daarnaast spreekt Mario regelmatig stemmen in. Zo sprak hij de stem in van de blije smurf in ‘The Smurfs 2’ en ‘The Smurfs 3’. In 2022 sprak hij een stem in voor de populaire TV-serie Family Guy.

Mario is nog net zo sportief als zijn karakter Slater!

5. Kelly Kapowski – Tiffani Amber Thiessen

Kelly Kapowski was hoofd cheerleader en aanvoerdster van het volleybal, zwem- en softballteam. Een ambitieuze en sportieve dame – die af en toe helemaal gek werd van lover Zack…

Kelly-Kapowski-SBTB
Via: Saved by the Bell (capture)

Tiffani, 49 jaar oud, speelde na haar SBTB succes nog verschillende grote rollen. Zo was zij ‘Wilhelmina, Billie Chambers’ in ‘Fast Lane’. In 2005 trouwde zij met Brad Smith en ze hebben twee prachtige kinderen. In 2015 had ze haar eigen kookshow ‘Dinner at Tiffani’s‘ wat razend populair werd.

Hier zie je een stukje van een interview uit 2017 waarin ze in geuren en kleuren over haar kookshow vertelt:

Sinds 2020 presenteert ze MTV show “Deliciousness”, een comedy clip show. In 2021 won ze een award voor ‘Outstanding Performance by a Supporting Actress’ voor haar bijrol in ‘Alexie & Katie’.

You go Tiffany!

6. Zack Morris – Mark Paul Gosselaar

Hoofdpersoon van de serie was natuurlijk Zack Morris. De knappe en vaak ondernemende ‘boef’ van de groep werd gespeeld door Mark Paul Gosselaar. Zoals de naam doet vermoeden heeft hij Nederlandse roots, zelfs van beide kanten!

Cast Saved by the bell Zack
Via: Saved by the Bell (capture)

Mark is inmiddels 49 jaar geworden en speelde na zijn rol als Zach in SBTB nog in verschillende televisieseries. Zo speelde hij Peter Bash in de comedyserie ‘Franklin en Bash’. In 2023 heeft hij een gastrol in de Amerikaanse politieserie ‘Will Trent’.

Wist je dat Mark gelukkig getrouwd en vader is? Hier een foto samen met zijn vrouw Catriona McGinn.

Geplaatst door Mark-Paul Gosselaar op Donderdag 18 maart 2021

7. Lisa Turtle – Lark Voorhies

Lisa Turtle was dé fashionista van de school. Een kletskous en roddeltante was ze ook. Ze gaf altijd geweldige adviezen en was een heuse matchmaker.

Lisa-Turtle-SBTB
Via: Saved By The Bell (capture)

Rondom Lark Voorhies werd het erg stil na SBTB. Er gingen geruchten dat ze bipolair was en dat ze in een crisis verkeerde. Later gaf Lark aan dat dit niet waar was. Ze is inmiddels 49 jaar.

Terwijl de andere SBTB sterren er nog vrijwel exact hetzelfde uitzien, beging Lark Voorhies een complete metamorfose. Een tijdje had ze blond haar, maar nu is het weer bruin.

In 2015 trouwde ze met Jimmy Green, maar in 2016 gingen de twee alweer uit elkaar. In 2020 gaf Lark voor het eerst open toe dat ze was gediagnosticeerd met ‘schizoaffective thought disorder’, met symptomen als manische episodes, depressie, en psychoses. We leven met haar mee!

Eerlijk is eerlijk, ze ziet er nog steeds prachtig en stijlvol uit.

Bonus!

Twee jaar terug werden alle fans getrakteerd op een verrassing. De gehele Saved by the Bell cast kwam bij elkaar in ‘The Tonight Show’ van Jimmy Fallon om een sketch op te voeren.

Bekijk de hilarische beelden hieronder!

En als klap op de vuurpijl…

Saved By The Bell terug in 2020

Jazeker. Onze favorieten karakters maakten een gigantische comeback in 2020. De serie kende 2 seizoenen, die in 2020 en 2021 werden opgenomen. Daar bleef het helaas bij…

Maar genieten is het wel. Kijk maar eens naar de trailer.

Jouw favoriet?

Keek je vroeger ook naar SBTB? Zo ja, dan zal je vast een favoriet hebben in de cast van Saved byt the Bell! Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...