Hoe staat het nu (25 jaar later) met de cast van THE COSBY SHOW

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Cosby show

Hoe het nu gaat met Bill Cosby wordt al ruim uitgemeten in het nieuws, maar hoe staat het eigenlijk met de rest van de cast?

The Cosby Show was in de jaren ’80 behoorlijk revolutionair omdat er voor het eerst in een serie donkere mensen getoond werden die een goede baan hadden. Daarvoor waren het vooral de blanke Amerikanen die de beste beroepen kregen in de Amerikaanse series. Gelukkig is het na de Cosby Show een stuk beter geworden met de ongelijkheid in tv-land. Dus laten we eerst even terug gaan naar de show zelf en daarna kijken we wat de castleden nu doen.

Hoe staat het nu (25 jaar later) met de cast van THE COSBY SHOW
Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

1. De pitch

In de orginele pitch van Bill zou hij een bestuurder van een limousine spelen en zijn tv-vrouw een loodgieter. Camilla Cosby (de vrouw van) vond dat haar man het moest aanpassen. Zelf hadden ze allebei een goed baan, dus was het beter om Clair en Cliff Huxtable een andere baan te geven. Cliff werd een dokter en Clair een advocaat. Juist door deze aanpassing werd de serie een blauwdruk voor latere series, want voor de Cosby Show speelden donkere acteurs meestal mensen uit een lager milieu. Grappig detail is wel dat in Roseanne het precies andersom was. De blanke amerikanen in die serie waren arm. Niet toevallig komen beiden series van dezelfde makers.

2. She got the look

Door actrice Phylicia Rashad groeide Clair Huxtable uit tot een waar icoon. Zij kreeg haar rol mede doordat ze tijdens de auditie niet – zoals alle anderen – met haar hoofd schudde en haar hand op haar heup legde. Tijdens de auditie moest ze acteren dat ze ruzie had met een van haar kinderen en het enige wat zij toen deed was zwijgen en het kind streng aankijken. Bill kreeg hier zelf de kriebels van, dus wist hij meteen dat zij de juiste persoon moest zijn voor de rol. Geef hem eens ongelijk.

3. En dan die sweaters

Cliff Huxtable droeg in elke aflevering een andere trui. Dit is eigenlijk bij toeval ontstaan. De Nederlandse ontwerper Koos Van Den Akker kreeg een klant over de vloer die vroeg of hij een sweater voor Bill Cosby wilde maken. Bill droeg deze voor de grap in zijn show, maar toen er zoveel fanmail binnenkwam met de vraag waar zo’n sweater gekocht kon worden, werd het een vast item in de Cosby Show.

4. Peter

En dan die kleine Peter. In de serie woonde hij tegenover de Huxtables en was hij een van de vriendjes van Rudy. Maar hij zei zo weinig. Waarom? Nou, het jongetje werd gespeeld door Peter Costa en elke keer als hij wat moest zeggen, ging er iets fout met zijn tekst omdat hij zo bang voor de camera’s was. Bill Cosby gebruikte zijn toneelangst in de serie. Peter bleef weinig zeggen, maar Rudy wist precies wat hij bedoelde. Het blijft grappig.

5. De kinderen

Oorspronkelijk zou het gezin van Cliff en Clair uit vier kinderen bestaan. Sondra werd later toegevoegd omdat de producenten een zelfstandig en succesvol kind in de show wilde hebben.

https://youtu.be/ZfvqPQmdMUM

Lees snel verder op de volgende pagina, hoe het NU met de cast van ‘The Cosby Show’ gaat!

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...