Deze 12 geweldige feitjes wist je nog niet van ROSEANNE

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Laten we eerst met goed nieuws beginnen: Roseanne krijgt een nieuw seizoen! De hitserie uit de jaren 80 en 90 gaat een tiende seizoen in, mits er een geschikte televisiezender gevonden wordt. Wij gokken op Netflix. In ieder geval hebben alle castleden er weer flink zin in om de familie Conner te spelen.

Roseanne 20 jaar later…

Terugblik naar Roseanne

Voor iedereen die vergeten is waar de serie over ging, even een terugblik. Roseanne Barr speelde de luidruchtige titelrol in een serie over een doorsnee familie uit Amerika. De serie ging over een gezin dat te maken kreeg met opgroeiende tieners, geldproblemen, werkloosheid, huwelijksproblemen en homoseksualiteit. Kortom, het ging over een doorsnee Amerikaans gezin, en dat was toendertijd erg bijzonder.

De Cosby show (van dezelfde bedenkers) verscheen eerder op tv en bleek mateloos populair, maar dat ging vooral over de (wat) rijkere en welgestelde Amerikanen. De producenten wilde voor de nieuwe show toch wat anders uitproberen. Er was immers nog geen comedyserie over een gemiddeld gezin, met in de hoofdrol een wat dikkere vrouw (wat flink werd uitgebuit in de serie) die overal gevat commentaar op had.

Bijna meteen werd de serie een gigantisch succes in Amerika en later ook daarbuiten, maar wist je ook de volgendefeiten?

1. George Clooney speelde de baas van Roseanne

Echt waar, superster George speelde in Roseanne het karakter van Booker Brooks, de manager bij de plastc fabriek waar Roseanne werkte.

2. Big Bang

Nu we het toch over bekende acteurs hebben, Johnny Galecki speelde het vriendje van Roseanne’s dochter Darlene. Nu is hij vooral bekend door zijn eigen hitserie The Big Bang Theory.

3. Een geluk bij een ongeluk

Macaulay Culkin deed auditie voor de rol van D.J. Gelukkig werd hij niet gekozen, want anders hadden we hem twee jaar later misschien niet gezien in de hit Home Alone.

4. Bekende schrijvers

Niet alleen sommige van de acteurs werden later wereldberoemd, ook de carriere’s van een aantal van de schrijvers schoten na de serie omhoog. Wat te denken van The Avengers regisseur Joss Whedon? Maar ook Amy Sherman-Palladino (bedenker van Gilmore Girls) en Chuck Lorre (van The Big Bang Theory) schreven mee aan de serie.

Kijk snel verder op pagina 2! Was jij op de hoogte van de littekens van Roseanne?!

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...