Via: The Golden Girls (capture)

Wie had ooit kunnen denken dat een serie over vier oudere dames zo’n enorme hit zou worden? Maar The Golden Girls werd zo’n hit. Het Amerikaanse TV Guide zette de serie op plaats 54 van de 60 beste series aller tijden. Tijdens zijn looptijd stond ‘The Golden Girls’ vrijwel constant in de top tien van best bekeken programma’s.

Niet alleen in de jaren ’80 lagen we in een deuk om de belevenissen van Sophia, Dorothy, Blanche en Rose. De tijdloze humor zorgt ervoor dat nieuwe generaties de serie ook ontdekken. Waarom blijven we eigenlijk lachen om deze dames? Hier vind je alle redenen, waarom The Golden Girls zo geweldig was!

We beginnen natuurlijk met de vier belangrijkste redenen!

1. Blanche Deveraux

Deze Zuidelijke Belle kwam van een rijke familie. Ze leefde zelfs op een heuse plantage. In de serie had ze het voornamelijk druk met een hele reeks mannen en het verbergen van haar ware leeftijd.

.

2. Rose Nylund

De zeer naïeve Rose groeide op in het landelijke St. Olaf en was gelukkig getrouwd met Charlie. Rose was lief en zorgzaam, maar heeft nogal eens moeite de wereld te begrijpen.

Scene uit The Golden Girls

3. Dorothy Zbornak

Vervangend lerares Dorothy was 38 jaar getrouwd met Stan voor hij haar verliet voor een jongere vrouw. De andere vrouwen waren nogal eens het doelwit van haar sarcasme en rake opmerkingen.

.

4. Sophia Petrillo

Sophia was Dorothy’s moeder. Ze kwam uit Sicilië waar haar leven wel erg kleurrijk was. Haar ongerijmdheid en ongenuanceerde opmerkingen bleven de andere dames schokken. Deze krasse oude dame had af en toe een baantje en ook nog een actief liefdesleven.

.

En dat was nog maar het begin. Ook de volgende zaken hielden ons lachend aan de buis gekluisterd:

5. Weg met vooroordelen!

De allerbelangrijkste reden waarom we zo genieten van deze serie~, is de manier waarop de vier dames afrekenden met alle vooroordelen die er over oudere vrouwen bestaan. Niets geraniums! Deze vrouwen stonden midden in het leven. Qua werk, liefdesleven en uitjes deden ze niet onder voor een gemiddelde tiener! En dan heb je wel wat bescherming nodig…

6. St. Olaf, altijd wat te doen!

Rose groeide op in St. Olaf, waar het leven nooit saai en eigenlijk tamelijk bizar was. Verhalen over vliegende haringen die uit kanonnen worden geschoten en tandartsen die in bibliotheken werkten kwamen regelmatig voorbij. Tot wanhoop en ergernis van de andere Golden Girls. Hier is één van de leukste St. Olaf verhalen:

Maar als het moest kon Dorothy ook een heel mooi St. Olaf verhaal vertellen:

7. Dorothy’s blikken

Die St. Olaf verhalen riepen vaak reacties op bij de andere vrouwen. Vooral Dorothy’s blikken waren goud waard.

.

8. Stan, je zal er maar mee getrouwd zijn

Dorothy’s blikken troffen ook heel vaak haar ex man Stan. Wat heeft haar ooit bezield om met Stan, met of zonder toupetje, te trouwen? Het was een ‘moetje’ en dat verklaart veel. Helaas voor Dorothy komt Stan nog regelmatig op bezoek zoals in deze compilatie te zien is:

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer