Zo ziet Steve Urkel er nu uit: hij is zeker geen nerd meer

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Steve Urkel is een iconische TV-held. Wij gingen voor je naar hem op zoek, en laten je weten hoe het nu met hem gaat!

Er zijn van die iconische TV-helden die je niet meer weg krijgt uit je geheugen. ‘Steve Urkel’ van Family Matters is er precies zo één. Het zinnetje: “Did I do thaaaaaatttt?” is voor velen nog steeds erg herkenbaar.

Zo ziet Steve Urkel er nu uit: hij is zeker geen nerd meer
Via giphy.com

Steve Urkel in Family Matters

Family Matters is een populaire serie die zijn oorsprong vindt in 1989. In de loop van het eerste seizoen maakte het publiek en de kijkers kennis met Steve Urkel, die voluit in de serie ‘Steven Quincy Urkel’ heet.

Deze nerd staat vooral bekend om zijn knullige acties en het bekende zinnetje: “Did I do thaaaaaatttt?“.

Steve Urkel televisie serie Family Matters
Via: youtube.com (capture) | Jibb’s Compilations

Na in totaal negen seizoenen werd het voor gezien gehouden, maar Steve Urkel leeft voor in de gedachten van velen. Daarom vonden we het ook extra leuk om uit te zoeken hoe het met onze favoriete nerd van vroeger gaat.

Wist je dat…

  • Het was initieel niet de bedoeling dat Steve Urkel een grote rol zou krijgen, maar door de enthousiaste reacties werd hij de bekendste speler van Family Matters
  • Hij jaren later niet meer herinnert wilde worden aan zijn tijd als Steve Urkel?
  • Met 215 afleveringen is het één van de langstlopende series in Amerika

Herinneringen ophalen

Alle ‘Did I do that’s’ van Steve Urkel achter elkaar…

En herken je de intro nog?

Hoe is het nu met Steve Urkel?

Nu ben je natuurlijk benieuwd, is hij nog steeds een nerd? Hoe ziet hij er nu uit en wat heeft hij nog allemaal gedaan? Wij hebben Steve Urkel, oftewel Jaleel White voor je uitgezocht!

Laten we nog één keer terugblikken om het verschil te zien:

Steve Urkel televisie serie Family Matters
Via: Family Matters (capture)

Jaleel White is dus geen onbekende door zijn rol als Steve Urkel, maar hebben we erna nog wel dingen van hem gehoord of gezien?

Steve Urkel – Jaleel White

Na de serie Family Matters, begon White genoeg te krijgen van zijn ‘Urkel’-imago, nadat hij nog in een aantal andere series verschenen was als dat typetje.

Hij zei ooit zelfs: ‘Als je me ooit nog eens Steve Urkel ziet spelen dan smeek ik je; jaag een kogel door mijn kop en verlos me uit mijn lijden.’

Hij is vervolgens gaan studeren en haalde een diploma als filmmaker. Hij heeft nog steeds regelmatig wat kleinere rollen en heeft meerdere series gemaakt. Ook was hij actief als stemacteur: hij sprak maar liefst 130 afleveringen de stem van Sonic the Hedgehog in…

Eén van zijn series (Me, Myself & Ikwam in 2017 op tv, maar werd na zes afleveringen alweer gecanceld.

Dochter

Jaleel White, de acteur die Steve Urkel speelde, is inmiddels 46 jaar oud. In 2009 kreeg hij een dochter, Samaya. Maar waar we vooral benieuwd naar zijn: hoe ziet ‘Steve Urkel’ er nu, bijna 35 jaar later, uit?

Als je goed kijkt, herken je de nerd nog van vroeger…

Nog meer foto’s

Reünie

De cast van Family Matters kwam bij elkaar, hoe dat eruit ziet, dat kun je bekijken in onderstaande video.

Herken jij hem nog?

Keek je vroeger naar Family Matters en herinner je je Steve nog? Wat vond je het leukste uit de serie en zou je Steve nog terug herkennen? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...