Dat is wennen: zo gaat het nu met de cast van ALF

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

ALF familie tanner featured

Waarschijnlijk herinner je je ALF nog wel: het gekke buitenaardse wezen dat wordt opgevangen door familie Tanner. We blikken terug naar deze hilarische komedieserie en tonen je het hoe het de cast van ALF nu, ruim 36 jaar later, vergaat!

ALF uit Melmak…

Voor menig kind uit de jaren 80 en 90 was het een ware held: ALF het buitenaards wezen uit Melmak. De naam is niet toevallig gekozen want dit staat voor ‘Alien Life Form‘.

Omdat zijn oorspronkelijke thuisplaneet dreigde te ontploffen, moest ALF vluchten met zijn ruimteschip. Zodoende kwam hij op aarde terecht.

ALF cast vroeger televisie
Via: Alf (capture)

Herken jij ‘m nog: de intro van ALF!

Geen tekst die jij uit volle borst kon meezingen, maar wel een iconisch muziekje!

De familie Tanner

De familie waar ALF toevallig terecht komt, besluit het gekke maar lieve buitenaardse wezen op te vangen. Omdat ALF niet meer terug kan naar zijn planeet, wordt hij daadwerkelijk deel van het gezin.

Dit modale gezinnetje bestaat uit vader (en maatschappelijk werker) Willie Tanner, zijn vrouw Kate, en de twee kinderen Lynn en Brian.

Later in de serie komt er nog een derde kleine bij (Eric), de baby van het gezin. Hier een mooi portret van de familie (zonder Eric).

ALF familie gezin
Via: ALF (capture)

Hilarische taferelen…

Om ALF te beschermen tegen wetenschappers en militairen, besluiten ze zijn bestaan geheim te houden, wat natuurlijk de meest hilarische scènes oplevert.

Daarnaast speelt ook mee dat hij gek is op katten en laat de familie Tanner nu net een kat (Lucky) in huis hebben rondlopen…

Kortom, een geweldig grappige serie!

De productie van ALF

Een gemiddelde aflevering van ca. 30 minuten werd opgenomen in 20 tot 25 uur en het was niet bepaald gemakkelijk voor de cast.

Niet alleen vanwege de moeilijke posities die de poppenspelers (met valluiken) in moest nemen en wisselen, maar de cast had soms ook een probleem met het feit dat een levenloze pop de hoofdrol had (en meeste zinnen kreeg).

ALF cast vroeger televisie pop
Via: Alf (capture)

Acteurs van ALF

Er waren twee mensen verantwoordelijk voor de pop van ALF.

Paul Fusco was de primaire speler en werd ondersteund door Lisa Buckley, die ALF’s andere arm bediende. Soms was er ook een derde persoon die ALF speelde in een pak, namelijk (de erg kleine) Michu Meszaros.

De ALF cast 37 jaar later

De nostalgische serie is opgenomen tussen 1986 en 1990. Het ligt dus voor de hand dat de ALF cast er nu wat anders uitziet.

ALF (de stem) – Paul Fusco

Alf was natuurlijk de hoofdpersoon van de serie en over hem hebben we inmiddels al veel verteld.

ALF eet katten televisieserie vroeger
Via: ALF (capture)

Het buitenaardse wezen werd gespeeld als pop en in sommige gevallen door Michu Meszaros. Zijn stem werd altijd gedaan door Paul Fusco, die ook meteen de bedenker van de serie was!

De officiële naam van ALF was eigenlijk Gordon Shumway. Hieronder hoor je Paul Fusco en zie je meteen een ode aan de (helaas overleden) Michu Meszaros, die ALF in kostuum speelde:

De bedenker en speler van ALF, Paul Fusco is na de serie zelf ook grotendeels bezig geweest met de serie of (gast)rollen gerelateerd aan de hilarische alien. Hij is 69 jaar.

Afbeelding wordt geladen…

Vader Willie Tanner – Max Wright

Natuurlijk herinner je je de vader van het gezin Tanner nog wel. De maatschappelijk werker en radioamateur Willie was altijd een vriendelijke maar soms erg serieuze man. Hij was ook altijd gek op z’n modeltreintjes!

Willie Tanner cast ALF
Via: ALF / youtube.com (capture)

Max Wright na ALF…

Het is goed mogelijk dat je de vader van het gezin Tanner nog een paar keer bent tegengekomen na de serie. Max Wright heeft verschillende (kleinere) rollen gespeeld, waaronder in Friends en Murder She Wrote.

Verder is hij meerdere malen betrokken geraakt bij ongelukken, waarbij hij onder invloed reed. Na 2005 is het erg stil rond Max. In juni 2019 overleed Max Wright op 75-jarige leeftijd… R.I.P. Mr. Tanner!

Afbeelding wordt geladen…

Moeder Kate Tanner – Anne Schedeen

De moeder van het gezin was altijd de rust zelve… Kate had kunstgeschiedenis gestudeerd en hield van gedichten.

ALF cast Kate Tanner
Via: ALF / youtube.com (capture)

Anne Schedeen na ALF…

Net als Max Wright heeft Anne Schedeen na ALF nog maar enkele kleine rollen vertolkt. Haar acteercarièrre lag meer vóór de serie en na een laatste rol in 2001 is ze helemaal met acteren gestopt.

Tegenwoordig is ze antiquair en binnenhuisarchitecte en coacht ze jongere komedie-acteurs. Ze is 74 jaar.

ALF Anne Schedeen
Via: youtube.com (capture) | HolidayHeroes BG

Lynn Tanner – Andrea Elson

Lynn is de oudste dochter van de familie Tanner. Deze tiener is het in begin van de serie wat verlegen en ALF probeert haar soms wat meer zelfvertrouwen te geven.

ALF cast Lynn Tanner
Via: ALF / youtube.com (capture)

Andrea Elson na ALF…

Evenals bij de andere acteurs, is Andrea’s rol in deze serie haar grootste geweest. Leuk detail is dat ze haar echtgenoot heeft leren kennen op de set; hij was personal assistent hier.

Na wat kleinere rollen is Andrea Elson tegenwoordig yoga-instructrice. Ze is 52 jaar oud.

Brian Tanner – Benji Gregory

Één van de twee jongens en wel de middelste van het gezin om precies te zijn. Brian Tanner is misschien wel de grote vriend van ALF in de serie.

ALF Brian Tanner
Via: ALF / youtube.com (capture)

Benji Gregory na ALF…

Hoewel hij nooit spijt heeft gehad van zijn deelname aan de serie, wilde Benji niet verder als acteur. Na de serie heeft hij wat studies afgemaakt en is hij kort bij het Amerikaanse leger gegaan. Hij is 44.

Geplaatst door Benji Gregory op dinsdag 6 september 2016

De rest van de ALF cast…

Hier nog een leuk ’toen-en-nu’-overzicht van de gehele cast, inclusief de belangrijkste rollen die wij niet hierboven hebben genoemd.

Jouw favoriet van de serie ALF?

Wat was jouw favoriet of wie vind jij juist het meest veranderd? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Vergeet dit artikel natuurlijk niet te delen en zo deze nostalgische serie weer even te laten herleven!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...