ALF familie tanner featured

Via: ALF (capture)

Waarschijnlijk herinner je je ALF nog wel: het gekke buitenaardse wezen dat wordt opgevangen door familie Tanner. We blikken terug naar deze hilarische komedieserie en tonen je het hoe het de cast van ALF nu, ruim 36 jaar later, vergaat!

ALF uit Melmak…

Voor menig kind uit de jaren ’80 en ’90 was het een ware held: ALF het buitenaards wezen uit Melmak. De naam is niet toevallig gekozen want dit staat voor ‘Alien Life Form’.

Omdat zijn oorspronkelijke thuisplaneet dreigde te ontploffen, moest ALF vluchten met zijn ruimteschip. Zodoende kwam hij op aarde terecht. ALF stort vervolgens neer in de garage van de familie Tanner, waar hij deel wordt van het gezin.

ALF cast vroeger televisie
Via: ALF / youtube.com (capture) | cjaafonso

Herken jij ‘m nog: de intro van ALF!

Geen tekst die jij uit volle borst kon meezingen, maar wel een iconisch muziekje!

De familie Tanner

De familie waar ALF toevallig terecht komt, besluit het gekke maar lieve buitenaardse wezen op te vangen. Omdat ALF niet meer terug kan naar zijn planeet, wordt hij daadwerkelijk deel van het gezin.

Dit modale gezinnetje bestaat uit vader (en maatschappelijk werker) Willie Tanner, zijn vrouw Kate, en de twee kinderen Lynn en Brian. Later in de serie komt er nog een derde kleine bij (Eric), de baby van het gezin. Hier een mooi portret van de familie (zonder Eric).

Via: ALF (capture)

Hilarische taferelen…

Om ALF te beschermen tegen wetenschappers en militairen, besluiten ze zijn bestaan geheim te houden, wat natuurlijk de meest hilarische scènes oplevert. Daarnaast speelt ook mee dat hij gek is op katten en laat de familie Tanner nu net een kat (Lucky) in huis hebben rondlopen… Kortom, een geweldig grappige serie!

De productie van ALF

Een gemiddelde aflevering van ca. 30 minuten werd opgenomen in 20 tot 25 uur en het was niet bepaald gemakkelijk voor de cast.

Niet alleen vanwege de moeilijke posities die de poppenspelers (met valluiken) in moest nemen en wisselen, maar de cast had soms ook een probleem met het feit dat een levenloze pop de hoofdrol had (en meeste zinnen kreeg).

ALF cast vroeger televisie pop
Via: ALF / youtube.com (capture) | cjaafonso

Acteurs van ALF

Er waren twee mensen verantwoordelijk voor de pop van ALF. Paul Fusco was de primaire speler en werd ondersteund door Lisa Buckley, die ALF’s andere arm bediende. Soms was er ook een derde persoon die ALF speelde in een pak, namelijk (de erg kleine) Michu Meszaros.

Hoe is het 36 jaar later met de cast van ALF

De nostalgische serie is opgenomen tussen 1986 en 1990. Het ligt dus voor de hand dat de cast er nu wat anders uitziet. We zochten ze op en je kunt alles over de familie Tanner lezen (en zien) op de volgende pagina!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer