The Fresh Prince of Bel-Air komt terug… als dramaserie!

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Wie denkt aan komische series in de jaren negentig, denkt meteen aan The Fresh Prince of Bel-Air. Will Smith werd groot dankzij deze rol. Na 24 stille jaren keert de sitcom terug. En wel in een heel bijzondere vorm: als dramaserie! We maken geen grapje.

The Fresh Prince of Bel-Air

De sitcom liep van 1990 tot 1996. Wie opgroeide in de jaren ’90 zal het programma maar al te goed kennen. In Nederland werd The Fresh Prince of Bel-Air steevast uitgezonden op RTL4, later op Veronica. In België moest je naar TV2 en later naar VT4 zappen om de avonturen van Will te volgen.

De intro was een rap waarin Will je het verhaal van zijn leven vertelde. Hoe hij bij zijn oom en tante, de familie Banks in Bel-Air, terechtgekomen was. Will was een doodgewone jongen die plots moest leven tussen de ietwat pretentieuze familieleden. Goede televisie was het!

Via: ebay.com

De comeback als dramaserie

Het programma was immens populair omdat je er zo goed mee kon lachen. Vanwaar dan plots het idee om The Fresh Prince of Bel-Air te laten terugkomen als een dramaserie? Wel, het komt eigenlijk niet uit de lucht gevallen. Morgan Cooper, fan van het eerste uur én regisseur, lanceerde vorig jaar een nep trailer. Deze ging in korte tijd viral. De trailer toont hoe de originele serie er als dramaserie uit zou kunnen zien. Blijkbaar stond het heel wat mensen aan. Dit is de trailer, wat denk jij?

De video werd inmiddels al meer dan zes miljoen(!) keer bekeken. En zo ging de bal aan het rollen… Ondertussen zitten Morgan Cooper en de echte Fresh Prince, Will Smith, samen aan tafel. Ze werken aan de comeback van The Fresh Prince of Bel-Air als dramaserie. Will Smith zelf zal er niet meer in te zien zijn deze keer. De man is inmiddels de vijftig gepasseerd en voelt zich te oud voor de rol. Hij zal wel meewerken aan het programma als uitvoerend producent. Ook de andere oud-medewerkers van de sitcom van de jaren ’90 werden opnieuw aan boord gehesen.

Via giphy.com

Ga jij kijken?

The Fresh Prince of Bel-Air als dramaserie, we begrijpen dat je moet wennen aan het idee. Anderzijds ziet de trailer wel veelbelovend uit! Waar en wanneer de serie precies te zien zal zijn, is nog niet bekend. Momenteel voeren ze gesprekken met de streamingdiensten HBO Max en Peacock, de dienst van NBC die de eerste serie uitzond.

Ga jij kijken? Laat het ons weten via een reactie onderin. En vergeet dit artikel niet te delen met andere Fresh Prince of Bel-Air-fans, want het is toch groot nieuws!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...