ALF: 16 buitenaards grappige weetjes over dit gekke wezen

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

ALF televisieserie comedy vroeger feitjes weetjes

ALF was een leuke sitcom over een Alien Life Form die, net zoals E.T. eerder al, op aarde terechtkwam en daarna het leven van de familie Tanner overhoop gooide. O, hij was ook dol op katten.

Wij hebben in ieder geval in een deuk gelegen, maar ken jij de serie nog? Laten we je geheugen opfrissen met wat feitjes.

ALF en de Tanners

Wat een heerlijke televisieserie was het toch. Helemaal uit Melmac stort ALF neer op aarde en komt zo bij de familie Tanner terecht.

Als deel van het gezin levert dat briljante verhalen op, waar we maar liefst 102 afleveringen van hebben kunnen genieten. Tijd om even stil te staan bij wat weetjes, rond ons hilarische wezen…

ALF afleveringen. Krijg je ook weer de kriebels? En kun je niet wachten dit gekke diertje weer te aanschouwen? Haal ALF dan nu in huis!

1. Wat is zijn naam?

ALF kwam op de aarde terecht nadat zijn eigen planeet was ontploft. De Tanners adopteerde hem uiteindelijke en noemde hem ALF, gewoon omdat hij een alien was. Maar natuurlijk had hij ook een echte naam. Wat denk je van Gordon Shumway?

ALF cast vroeger televisie
Via: ALF (capture)

2. Gilligan’s Island…

ALF was gek op de serie Gilligan’s Island. Daarom kreeg de hele cast van die serie een nieuwe kans in een van zijn dromen.

3. “Bier is niet voor kinderen!”

ALF was 285 jaar oud, dus oud genoeg voor bier. In het eerste seizoen dronk hij soms een lekker biertje, maar toen de serie steeds populairder werd bij kinderen werd dat aangepast. Later drinkt hij geen bier meer.

4. Vooral niet opeten…

ALF was in de serie gek op katten. Niet als huisdier, maar om op te eten. Een kind nam de grappen uit de serie letterlijk en stopte een kat in de magnetron. Wij hopen maar dat het goed is afgelopen met die kat.

ALF eet katten televisieserie vroeger
Via: ALF (capture)

5. Schokkend!

Later moest er weer ingegrepen worden, omdat een kind bijna dood was gegaan, nadat in de serie getoond werd, dat je een jacuzzi kon maken met een elektrische mixer.

Die scene is later opnieuw gemaakt, maar dan met een gewone eierklopper. Hier het origineel. Doe het vooral niet na!

6. Rock ’n Roll & ALF

De serie was gigantisch succesvol in Duitsland. Dus werd er ook een muziekalbum gemaakt. Logisch toch?

Via: Polystar

Natuurlijk werd zijn stem wel gedubbed door een Duitser. Deze Tommi Piper zong twee albums vol als ALF. En zo klonk ALF in de orginele Amerikaanse versie. Ken je de lijn “Nothing, just screaming…” nog?!

7. De Duitse plaats Alf…

Overigens was de serie in Duitsland zo populair dat vandalen het nodig vonden om elke keer het bord ALF van de gelijknamige stad te stelen. Uiteindelijk was de Gemeente het zo zat dat ze gewoon een flinke stapel borden bestelden voor als er weer een verdwenen was.

Via: instagram.com

8. Mag ik van jou Dianne?

Vanwege de enorme populariteit van de serie werd er ook een serie kaarten op de markt gebracht. Daarop werd de zus van ALF, Dianne, genoemd. Zijn andere zus Augie was al te zien in de animatieserie.

Via: eBay

9. En toen kwam er een baby

Baby Eric werd door de schrijvers bij de cast gevoegd omdat actrice Anne Schedeen (Mrs. Tanner) in het echt zwanger was.

10. Animatieserie

Er werd ook een animatieserie gemaakt rond ALF. Deze speelde zich op de planeet Melmac, nog voordat ALF naar de aarde ging. De makers hoopten dat hun serie net zo populair werd als de live action versie.

De vraag is of dat gelukt is. Waarschijnlijk niet, maar na twee seizoenen kreeg de animatieserie zelf ook een vervolg met ALF Tales, wat ook weer twee seizoenen te zien was.

11. ALF Tales

In ALF Tales werden bekende sprookjes op de hak genomen. Dat paste natuurlijk precies bij het karakter van ALF.

12. En toen was er een flop

ALF kreeg ook nog een eigen talkshow. Deze ALF’s Hit Talk Show bleek geen groot succes, maar is natuurlijk wel erg grappig om even te bekijken.

13. Gast-ster

Onze held dook ook op in andere series, zoals Matlock en Blossom.

14. Het einde van ALF?

En zo eindigde de serie.

15. De toekomst?

Helaas nog geen beelden, maar het gerucht gaat dat Sony Animation (die van de smurfen) de rechten heeft gekocht. Paul Fusco, de bedenker van ALF zou zelfs al bezig zijn met een CGI versie. We hopen dat het waar is.

Laten we voor nu maar even kijken naar hoe erg de cast is veranderd!

16. Tenslotte… Bloopers!

Woepsie.

Jouw herinneringen aan ALF?

Wat vond jij het leukste aan ALF of deze weetjes? Laat het weten in een reactie onderin.

Lees ook:

  • Dat is wennen: zo gaat het nu met de cast van ALF
  • Dit is de man die Samson (van Gertje) bedacht EN speelde
  • Samson en Gert: 18 uitspraken die je alweer vergeten was

Volg ons ook op social media:

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...