Dit is de man die Samson (van Gertje) bedacht EN speelde

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Door

Ruud Caris

Laatste update:

1

Iedereen heeft vroeger wel naar Samson en Gert gekeken. Deze televisieserie was vroeger erg populair in Vlaanderen en Nederland. Zelf in Wallonië was Samson en Gert te zien op de televisie.

Samson en Gert hond
Via: Wikimedia Commons | Andrewke, CC

Maar iedereen was vroeger benieuwd wie nou eigenlijk de rol van Samson (de hond) speelde. Want het was natuurlijk geen echte hond, het was namelijk een ‘klapbekpop’. Maar wie bediende nu deze klapbekpop? Wij hebben de man gevonden achter Samson!

Zo is Samson ontstaan

Gert Verhulst was in de goede oude tijd inmiddels klein doorgebroken op de televisie, maar wilde graag een luchtig programma met een dier erin en keerde zich tot de bedenker en man achter Samson. In eerste instantie wisten ze nog niet welk dier dit zou moeten worden, maar uiteindelijk is voor een hond gekozen!

Samson en gert scene
Via: youtube.com (capture) | Samson

Je zult het misschien niet verwachten maar ook mede dankzij Bassie en Adriaan is ook Samson geworden zoals hij nu is. Adriaan had namelijk zijn hond Lara meegenomen. Die bleek een goede inspiratie te zijn geweest voor de pop Samson!

Eigenlijk hadden ze eerst voor de naam Bob gekozen maar uiteindelijk bleek dit het toch niet helemaal. De makers vonden Samson uiteindelijk een mooie naam omdat deze ook in de bijbel voorkwam en de benaming was van een sterke man met veel haar!

Maar wie speelde er nou Samson?

Samson werd gespeeld door Danny Verbiest. Hij is ook meteen de bedenker van Samson. De eerste aflevering die hij samen met Gert Verhulst maakt ging… jawel… over de bel die het niet deed! Deze aflevering was meteen een groot succes. Bekijk nog even de ALLEREERST aflevering, waarin de buurman de bel wil repareren:

Dit is de man achter Samson!

Weten hoe Danny Verbiest eruit ziet en KLINKT? Lees verder op pagina 2!

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Dit is de man die Samson (van Gertje) bedacht EN speelde”

Plaats een reactie

Share to...