Via: Boy Meets World (cover)

Cory Matthews is de hoofdrolspeler in de serie Boy Meets World. Hij is wat ze noemen een ‘awkward teenager’. Deze Amerikaanse tienerserie gaat over al het lief en leed dat een vriendengroep op de basisschool, middelbare school en daarna delen.

Terugblik naar Boy Meets World

Cory sprak recht in de camera, tegen jou. Ken je die krullenbol nog? En zijn beste vriend Shawn? En zijn grote liefde Topanga? Dit wist je vast nog niet, behalve als je die hard fan was van Boy Meets World (en zelfs dan misschien niet…)!

Via: Wikimedia Commons | Laurendaily06, CC

Boy Meets World: grappige weetjes

Als je jong bent, ontgaat er veel je. Zo ook met de series waar wij naar keken. Sommige grappen waren te volwassen, sommige situaties had je nog niet meegemaakt. Maar deze grappige feitjes over Boy Meets World zijn zeker weten langs jou heen gegaan. Maar deze tune herken je zeker weten.

1. Boy has a brother

En dan bedoelen we niet de oudere broer Eric Matthews uit de serie. Nee, in het echte leven heet Cory Ben Savage. Hey, die naam klinkt bekend. Dat komt omdat Ben het broertje is van Fred Savage, de hoofdrolspeler Kevin uit The Wonder Years. Lijken ze een beetje op elkaar?

Afbeelding wordt geladen…

2. Overlappende series

De broers speelden tegelijkertijd in de series Boy meets World en The Wonder Years. Maar wist je dat de broers soms ook samen te zien waren in dezelfde serie? Ben Savage had een gastrol in seizoen 3, aflevering 14 van The Wonder Years, als een zevendeklasser die verliefd is. Fred Savage (Kevin Arnold) had een gastrol in seizoen 6, aflevering Everybody Loves Stuart en regisseerde 7 afleveringen.

Afbeelding wordt geladen…

3. Herken je de stem van de directeur?

Luister maar goed. Mr. Feeny, de directeur bij Cory Matthews op school en op de universiteit is een heel bekende. Sluit je ogen en probeer je voor te stellen waar je die stem van herkent. Oké, we geven je één hint: de coolste pratende auto ooit?

Yup, wij hebben het natuurlijk over Kitt van The Knightrider. Herinner jij je de eerste keer dat KITT tegen Michael sprak? Hilarisch toch? Doet jouw auto dat ook wel eens? Dan zou ik even langs de dokter gaan, want dat kan nóg niet. Niet zoals KITT doet dan.

4. Een andere Topanga

Heb je die naam ooit eerder gehoord? Ken jij een Topanga? Maar goed, dat even tussendoor. De Topanga die jij kent, zou eerst de rol niet krijgen. Hoe, wat, waarom??? Er was eerst een andere Topanga, die flopte. Haar naam wordt gek genoeg nergens vermeld, behalve dat er eerst een andere Topanga was.

Afbeelding wordt geladen…

Wist je dat ze kort getrouwd is geweest met Lance Bass van NSYNC? Die uiteindelijk uit de kast kwam…

5. Het was te gezellig tijdens de opnames

De twee hunks uit de serie, oudere broer Eric (Will Friedl) en zijn beste vriend Shawn (Rider Strong), zag je bijna nooit samen in de serie. Hier was een goede reden voor. Als zij samen moesten acteren, was het gewoonweg te gezellig omdat de heren constant de slappe lach kregen.

Soms hoor je over hoe acteurs die samenspelen dat ze elkaar niet kunnen luchten. Deze twee heren zijn zelfs in het echte leven vrienden van elkaar. Alleen jammer dat ze dus die twee hunks niet vaak bij elkaar deden. Dat zou de serie nóg leuker hebben gemaakt.

6. Gestolen waar

Na de laatste aflevering mochten de acteurs niets meenemen van Disney. Dat zorgde ervoor dat meerdere acteurs uit de serie schoorvoetend toegaven stiekem wat te hebben gejat! Had je niet achter ze gezocht hé?

Afbeelding wordt geladen…

Wat zou jij meenemen? De jas van Shawn? Een van de hippie jurken van Topanga? Of toch de bril van Minkus, de nerd?

7. Gekke roddels

Als je beroemd bent, wordt er over je gepraat. De gekste roddel die wij over de serie hebben kunnen vinden is eentje over bovenstaande nerd, Minkus. In het echte leven is Lee Norris nog steeds acteur. Misschien ken je hem van Dawson’s Creek.

Via: youtube.com (capture) | Boy Meets World

Meer Boy Meets World-weetjes?

Weet jij nog meer bijzondere feitjes over de serie Boy meets World? Nog gekker dan die hierboven? Deel deze dan met ons in een reactie!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “Boy Meets World: 7 dingen die je niet wist over de serie”

  1. Het zusje van Eric en Cory verdween een tijdje uit de serie en werd dan ineens vervangen door een andere actrice in seizoen 3.

    Beantwoorden
  2. Er kwamen veel vrouwlijke vriendinnetjes voor in de Serie. Maar ook bekende actrices die later supersterren werden zoals Mina Suvari en wijlen Brittany Murphy die beide meerdere afleveringen meedeed.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer