VIa: collegehumor.com / funguerilla.com

In iedere vriendengroep had iedereen een eigen rol. Die rol had je en die speelde je op fantastische wijze. Als je naar een vriendengroep keek vanaf een afstand, dan haalde je zo alle typische figuren eruit. Je had er bijvoorbeeld altijd eentje tussen die alles durfde, of dit zei. Je had er eentje die weer helemaal niets durfde en het allemaal wel erg spannend vond. Zag jouw vriendengroep er ook ongeveer zo uit?

Ieder een eigen rol in de vriendengroep

Zie een vriendengroep als een toneelstuk waarbij iedereen een rol speelt. Iedereen had een bepaalde waarde en met zijn allen zorgden we voor een bepaalde dynamiek, onze eigen habitat middenin de wereld der grote mensen die ons de les lazen. Welke rol vervulde jij?

Via: flickr.com | Steven Saus, CC

1. Haantje de voorste

Je had er altijd eentje die het nieuwste van het nieuwste had. De eerste met een skatebike, de eerste met de meeste fashion plates, kortom de persoon met de hoofdrol. De toonaangevende onbetwiste leider van de groep kompanen. Het haantje, de persoon met de meeste zeggenschap, de enige die bepaalde wie bij het groepje mocht.

Regina George The plastics Mean girls kakkers
Via: Mean Girls (capture)

2. Klikspaan

Klikken was so not done en toch had jij ook een vriend(in) die alles moest verklikken. Om gek van te worden. Die kon nooit zijn/ haar mond houden.

3. Daredevil

Er viel ook heel wat te klikken want er zat in iedere groep iemand die alles durfde. Je kon het zo gek niet bedenken, of het werd uitgevoerd. Vooral als je bluf zei, sprong die persoon overeind en deed het gewoon. Of dat nou spring in de sloot, of doe belletje trek bij de buurman was, maakte niet uit. Wij verzonnen ook de gekste opdrachten, best lullig…

Via: imgur.com

4. Angsthaas

En dan had je nog de chicken in de groep. Die durfde nergens aan mee te doen en haakte altijd af. Soms was je ineens een vriend(in) kwijt en dan bleek de volgende dag dat deze uit angst gevlucht was. Die kon de spanning van het echte buitenleven niet aan.

Via: tenor.com

5. Pestkop

Getreiter onderling was volkomen normaal maar pesten kwam ook voor. Niet zozeer onderling maar tussen groepen en in iedere groep had je een aanstichter. Deze moest je dan als groep verdedigen maar soms dacht je, moest je nou net die ene hebben?

6. Bangmaker

Voor alle enge verhalen kon je terecht bij de bangmaker. Tijdens slaapfeesten en rond het kampvuur hadden zij het woord. Zaklamp onder de kin, zware stem en vertellen maar. Ik heb soms nog nachtmerries van die enge verhalen.

Via: Are you affraid of the dark? (capture)

Méér vriendengroep-typetjes…

We hebben nog 6 typerende rollen op de volgende pagina. Was jij misschien nummer 7 van jouw vriendengroep? 😉

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer