Deze 8 typetjes had iedereen vroeger in de klas zitten

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Door

Ruud Caris

Laatste update:

6

The Breakfast Club typetjes school klas

Hoe groot de klassen ook waren op de basisschool en eigenlijk ook op de middelbare school, er waren altijd bepaalde typetjes die iedereen in de klas had zitten! Deze 8 types zul je dan ook absoluut herkennen.

De typetjes van de klas

In hokjes denken is niet altijd goed, maar wel leuk als je je oude klassen er weer eens bijhaalt! De klassen op de basisschool waren vaak opgedeeld in groepjes en iedereen behoorde wel tot bepaalde groepjes of typetjes. Wij zetten deze types op een rij!

Klaslokaal groep 8 laatste jaar basisschool
Via: depositphotos.com | ArturVerkhovetskiy

1. De sportfanaten

Wie bij jou in de klas zat er op voetbal of paardrijden op hoog niveau? Er zijn er altijd wel een paar in de klas die fanatiek bezig zijn met sport, zelfs op zo’n jonge leeftijd. Je kon met gymmen ook nooit van hen winnen.

Deze 8 typetjes had iedereen vroeger in de klas zitten
Via: pxhere.com | pxhere.com, CC

2. De nerds

Dit was vaak een klein groepje uit de klas, de slimste kinderen en daardoor meteen de nerds. Inclusief bril was het plaatje natuurlijk helemaal compleet! De kinderen uit dit groepje wisten op iedere vraag het antwoord en verbeterde iedereen. Het maakt niet uit wat je ze vraagt, ze wisten bijna alles. Hoe dan?!

Deze 8 typetjes had iedereen vroeger in de klas zitten
Via: pexels.com | Pexen Design, CC

3. De stoere jongens

De stoere, knappe jongens in de klas. Duidelijk aanwezig en ze vinden zichzelf al een behoorlijke vent. Deze jongens zijn vaak te vinden bij de populaire meiden. Het soort jongen waar ieder meisje verliefd op werd.

Deze 8 typetjes had iedereen vroeger in de klas zitten
Via: giphy.com

4. De grappenmakers

Er zitten altijd wel één of twee kinderen tussen die continu flauwe grappen of opmerkingen maken. Waar ze natuurlijk zelf het hardste om lachten. Oké, heel soms was het ook best grappig. Maar dat liet je natuurlijk niet merken.

Deze 8 typetjes had iedereen vroeger in de klas zitten
Via: flickr.com | Max Mayorov, CC

5. De ‘normale’ jongens en meisjes

Deze kinderen passen eigenlijk in geen enkele groep en staan tussen de populaire kids en buitenbeentjes in, maar kunnen met beide groepen goed overweg.

Deze 8 typetjes had iedereen vroeger in de klas zitten
Via: giphy.com

6. De pestkop

Meestal één of twee jongens die de pestkop van de klas waren, die het iedereen moeilijk maken, meteen ruzie zoeken en boos worden om niets. Eigenlijk degene waar iedereen wel bang van was.

Pestkop typetjes school
Via: depositphotos.com | olly18

7. De populaire meiden

Dit waren vaak de mooie meisjes die niet op hun mondje zijn gevallen. Ze staan graag op de voorgrond en doen hun uiterste best om indruk te maken op de stoere jongens. Deze meiden waren altijd net wat beter dan de rest, tenminste dat vonden ze voornamelijk zelf.

Mean Girls Populair groep school
Via: youtube.com (capture) | Mean Girls

8. De buitenbeentjes

Er was altijd wel een klein groepje van kinderen die minder goed konden meedraaien, deze vormden samen vaak een groepje maar werden niet echt geaccepteerd van de rest. Vaak iets onzekerder of gewoon echt zichzelf en daardoor lak aan al die gekke (soms meelopende) anderen uit de klas!

Deze 8 typetjes had iedereen vroeger in de klas zitten
Via: giphy.com

Waar hoorde jij toe?

Herken je deze 8 typetjes of missen we er nog eentje! Bij welke van deze acht types behoorde jij of jouw vrienden? Laat het weten in een reactie onderin!


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “Deze 8 typetjes had iedereen vroeger in de klas zitten”

 1. Waarom zou dat niet interessant zijn voor de mensen die geboren zijn in de jaren 80? Het gaat allereerst om het stereotype beeld dus boeit het niet dat hier een plaatje van een jaren 80 film bij zit. Ik vind t interessant dat dit generatie op generatie hetzelfde is. Punt 2 ben ik geboren in 1984 heb ik die film toch aardig vaak gezien. In de jaren 90 (toen ik tiener was) werden de films en series uit de jaren 80 en zelfs daarvoor best vaak gedraaid op tv. En als laatste waar maak je je druk om dat je zoiets vaker moet schrijven op een site die puur gaat over nostalgische herinneringen en niet over feiten / waarheden.

  Beantwoorden
 2. In 1985 was ik 5 en zat ik gewoon ook al op school. In de kleuterklas welliswaar, maar daar zag je ook gewoon al die typische rolverdelingen, dus waarom zou de breakfast club ongepast zijn?

  Beantwoorden
 3. Ik blijf het zeggen. Gebruik afbeeldingen die er toedoen voor de jaren 80/90.
  Want ook nu weer, ‘ the breakfestclub’ is een film uit 1985 en totaal niet interesssant voir mensen die geboren zijn in de jaren 80.

  Beantwoorden
   • Vanaf jonge leeftijd ben ik minimaal 1 keer per jaar van school verandered. En dan ben ik nog een jaar blijven zitten, en toen sloeg ik er weer twee over, dus zelfs dat was inconsistent.

    Ik was: 9. Hikikomori.

  • Waar maak je je druk om?
   De mensen die zo’n artikel schrijven doen dit als hun dagelijkse werk. Zij hebben heus wel onderzoek gedaan maar dit soort dingen.
   Denk je niet dat wat je zegt, vooral jou mening is?
   Wat niks verkeerts is, alleen is een mening niet altijd ook het gene wat een groter publiek kan en/of wil accepteren.. snap je wat ik vertel?

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...