12 type leerkrachten waar je vroeger sowieso les van kreeg

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Leerkrachten leraren middelbare school types

We zijn allemaal jong geweest en we hebben allemaal verschillende type leerkrachten gehad. Sommigen waren memorabel en zijn vereeuwigd in je geheugen. Hun goede mopjes brengen je nog steeds aan het lachen. En de wijze raad die ze je meegaven, volg je nog steeds op.

Andere leraren waren dan weer niet zo leuk…

Type leerkrachten van de middelbare school

Op de middelbare school had je, net als al die typetjes in je vriendengroep, veel verschillende leraren. Zoveel dat je ze al snel bijnamen gaf. ‘De strenge van Nederlands’, ‘de seut van Engels’, het spook van Biologie’, of gewoon ‘Mister Hottie’. Dat is gemakkelijker om te onthouden.

Wedden dat je van al deze type leerkrachten ooit les hebt gehad?

Jouw favoriete type leraar. Wie vond je de leukste leraar op jouw middelbare school? En waarom? Misschien zit zijn of haar typetje er wel tussen…

Laat het ons weten in de comments onderin!

docenten

1. Het mamaatje

Iedereen had wel een surrogaat mama als lerares. Ze is streng maar rechtvaardig. En dat maakt haar fantastisch. De lessen werden doordacht gegeven en ze leerde je écht iets bij.

Was je wat ziekjes, dan had de mama-lerares dat meteen in het oog. Je kreeg goedbedoeld advies mee zoals ‘ga eens lekker vroeg slapen vanavond’.

Het mamaatje was een van die type leerkrachten die je vandaag nog altijd mist. Kom je haar tegen op straat, dan herkent ze jou ook meteen.

Leerkrachten leraren middelbare school types vroeger
Via: pxhere.com

2. De leerkracht die NOOIT controle had

Iedereen kent het wel: een piepjonge leraar die voor de eerste keer een klas voor zich heeft. Dit kon goed of simpelweg rampzalig aflopen. De klas rook het angstzweet van deze beginnende leerkracht en wist meteen de zere plek te raken.

Leerkrachte leraren typetjes
Via: NPO3 / youtube.com (capture) | Rundfunk

Enkel de braafste leerlingen maakten hier geen gebruik van. Deze leraren groeiden uit tot degene die nooit controle heeft over de klas. Die les betekende dan een uurtje praten, roddelen, tekenen of slapen.

Via: makeagif.com

3. El sympatico

Meneer of mevrouw sympatico was een van de leukste type leerkrachten. De lessen startten met interessante en actuele onderwerpen. Hij stelde vragen zoals ‘hebben jullie dat ook gezien op tv of in de krant?’.

Vaak werden er filmpjes getoond of liedjes opgezet tijdens zijn/haar les. Voor je het besefte, was er weer een halfuur voorbij. Bovendien scoorde hij ook hoog met zijn mopjes. Zelfs in zijn testen werden grapjes en raadsels gebruikt. El sympatico was très sympathiek.

Leerkrachten leraren middelbare school types vroeger
Via: youtube.com (capture) | SweetSpotSquad

4. De leerkracht die bezeten is van zijn vak

Je anglofiele leerkracht Engels die met zo’n sterk Brits accent spreekt en dat ook van jou verwachtte, of de leerkracht chemie die van gekke experimenten houdt.

Het zijn voorbeelden van leraren die bezeten zijn van hun vak. Eigenlijk was dit heel leuk en mooi. Hun enthousiasme straalde af op jou. Maar toch: te veel is soms te veel. De leerkracht wiskunde die ‘voor de lol’ nog wat extra vergelijkingen wilt maken? Euh, nee, bedankt.

Leerkrachten leraren middelbare school types bezeten vroeger
Via: pxhere.com | Open EdTech 2010, CC

5. Mr. Hottie

Tijdens zijn les waren alle meiden muisstil. Niemand wilde een woord missen van wat ‘de hottie’ zei. Staren en dagdromen, daaruit bestonden zijn lessen. Welk vak hij ook geeft, jij zal erin uitblinken. Iedere school had wel een Mr. Hottie.

Leerkrachten leraren middelbare school types vroeger hottie
Via: Bad Teacher / youtube.com (capture) | Movieclips

6. De viezerik…

Er waren van die type leerkrachten die altijd een beetje creepy waren. Ze keken je raar aan, krabden aan hun kruis terwijl ze voor de klas stonden, of maakten gewoon vieze opmerkingen. Tijdens een toets kwamen ze dan erg onsubtiel achter je staan om over je schouders mee te gluren. Brrr…

7. Liever-lui-dan-moe

Stiekem vond je Meneer of Mevrouw liever-lui-dan-moe niet zo erg. Hij/zij gaf liever geen les, zodat de tijd rustig kon benut worden door de krant te lezen, of een sudoku of kruiswoordraadsel in te vullen. De leerlingen kregen dan een grote opdracht die ze in stilte moesten oplossen.

In principe was dat niet zo erg want je kon er ook voor kiezen om gewoon lekker iets anders te doen. De leraar had toch geen zin om daar iets op te zeggen. Een uurtje les van deze leerkracht was een uurtje studie!

Leerkrachten leraren middelbare school types vroeger lui
Via: youtube.com (capture) | SweetSpotSquad

8. De eeuwige betweter

Het is algemeen bekend dat leerkrachten graag uitleg geven. Ze praten graag, vertellen je graag hoe iets in elkaar zit of hoe iets moet. En dan heb je van die type leerkrachten die gewoon niet kunnen stoppen.

Of ze het nu fout hebben of niet: zij hebben altijd gelijk. Met de eeuwige betweter kon je onder geen enkele voorwaarde een discussie aangaan. Inspraak, dialoog of kritiek werden niet toegestaan tijdens zijn of haar lessen.

Leerkrachten leraren middelbare school types betweter vroeger
Via: pxhere.com, PD

9. Please like me

Je had altijd van die leerkrachten die té graag je vriend wilden zijn. Ze gebruikten woorden als ‘yolo’, ‘swag’ en andere hippe woorden die je tijdens het middelbaar gebruikte. Bovendien was deze leraar gekleed als een tienerjongen of -meisje. Hij/zij kon evengoed een leerling zijn.

Soms lukte het deze persoon om geliefd te worden, maar nog vaker waren zijn pogingen een beetje zielig. Net doordat de leraar er zo graag wilde bij horen, werd benadrukt hoe hard hij/zij dat niet deed.

10. Diegene die jou niet mag

Iedereen mocht babbelen, tekenen, gek doen, behalve jij! Jij werd altijd opgezadeld met de vervelende taakjes. Deze leerkracht had een enorme pik op jou. Waarom? Je had geen idee.

Hij of zij had unaniem besloten jou niet te mogen. De haat was uiteraard wederzijds. Hierdoor zakte je motivatie voor dat vak onder nul. Je vergat de boeken ervoor mee te nemen en vergat het huiswerk te maken. Maar dat was allemaal zijn/haar schuld!

Leerkrachten leraren middelbare school types betweter slecht vroeger
Via: youtube.com (capture) | Comedy Central

11. De leerkracht met de speciale lijfgeur

Als deze leerkracht aanwezig was, kon je dat simpelweg ruiken. De meest intense zweetgeur hing dan in het klaslokaal.

Je kon maar aan één ding denken: daar zo snel mogelijk weg geraken. Extra uitleg vragen deed je absoluut niet, want dat hield het risico in dat de leerkracht zich over jou ging buigen. Komt er nu een bepaalde leerkracht in je geheugen naar boven?

12. De leerkracht die zijn job beu is

Tijdens de helft van de lessen keken jullie films. Gedurende de andere helft rammelde de leerkracht de les monotoon af. Hij of zij was het écht beu om les te geven. Deze leerkracht telde gewoon de dagen af tot zijn of haar pensioen.

Welke type leerkrachten herken jij?

Van hoeveel van deze leerkrachten had je vroeger zelf les? En wat is de gekste bijnaam die je een leraar vroeger hebt gegeven? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “12 type leerkrachten waar je vroeger sowieso les van kreeg”

 1. Wij hadden een hele lieve natuurkunde leraar.
  Meneer Singels.
  Hij was te lief en snel overstuur.
  Wij pesten hem vaak want dan hadden we zo weer een tijdje geen natuurkunde omdat hij overspannen was.
  Vreselijk achteraf.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...