Leerkrachten leraren middelbare school types

Via: NPO3 / youtube.com (capture) | Rundfunk

We zijn allemaal jong geweest en we hebben allemaal verschillende types leerkrachten gehad. Sommigen waren memorabel en zijn vereeuwigd in je geheugen. Hun goede mopjes brengen je nog steeds aan het lachen. En de wijze raad die ze je meegaven, volg je nog steeds. Andere leraren waren dan weer niet zo leuk…

Types leerkrachten van de middelbare school

Op de middelbare school had je, net als al die typetjes in je vriendengroep, veel verschillende leraren. Zoveel dat je ze al snel bijnamen gaf. ‘De strenge van Nederlands’, ‘de seut van Engels’, het spook van Biologie’, of gewoon ‘Mister Hottie’. Dat is gemakkelijker om te onthouden. Wedden dat je van al deze types leerkrachten ooit les hebt gehad?

docenten

1. Het mamaatje

Iedereen had wel een surrogaat mama als lerares. Ze is streng maar rechtvaardig. En dat maakt haar fantastisch. De lessen werden doordacht gegeven en ze leerde je écht iets bij. Was je wat ziekjes, dan had de mama-lerares dat meteen in het oog. Je kreeg goedbedoeld advies mee zoals ‘ga eens lekker vroeg slapen vanavond’. Het mamaatje was een van die types leerkrachten die je vandaag nog altijd mist. Kom je haar tegen op straat, dan herkent ze jou ook meteen.

Leerkrachten leraren middelbare school types vroeger
Via: pxhere.com

2. De leerkracht die NOOIT controle had

Iedereen kent het wel: een piepjonge leraar die voor de eerste keer een klas voor zich heeft. Dit kon goed of simpelweg rampzalig aflopen. De klas rook het angstzweet van deze beginnende leerkracht en wist meteen de zere plek te raken.

Leerkrachte leraren typetjes
Via: NPO3 / youtube.com (capture) | Rundfunk

Enkel de braafste leerlingen maakten hier geen gebruik van. Deze leraren groeiden uit tot degene die nooit controle heeft over de klas. Die les betekende dan een uurtje praten, roddelen, tekenen of slapen.

Via: makeagif.com

3. El sympatico

Meneer of mevrouw sympatico was een van de leukste types leerkrachten. De lessen startten met interessante en actuele onderwerpen. Hij stelde vragen zoals ‘hebben jullie dat ook gezien op tv of in de krant?’. Vaak werden er filmpjes getoond of liedjes opgezet tijdens zijn/haar les. Voor je het besefte, was er weer een halfuur voorbij. Bovendien scoorde hij ook hoog met zijn mopjes. Zelfs in zijn testen werden grapjes en raadsels gebruikt. El sympatico was très sympathiek.

Leerkrachten leraren middelbare school types vroeger
Via: youtube.com (capture) | SweetSpotSquad

4. De leerkracht die bezeten is van zijn vak

Je anglofiele leerkracht Engels die met zo’n sterk Brits accent spreekt en dat ook van jou verwachtte, of de leerkracht chemie die van gekke experimenten houdt. Het zijn voorbeelden van leraren die bezeten zijn van hun vak. Eigenlijk was dit heel leuk en mooi. Hun enthousiasme straalde af op jou. Maar toch: te veel is soms te veel. De leerkracht wiskunde die ‘voor de lol’ nog wat extra vergelijkingen wilt maken? Euh, nee, bedankt.

Leerkrachten leraren middelbare school types bezeten vroeger
Via: pxhere.com | Open EdTech 2010, CC

5. Mr. Hottie

Tijdens zijn les waren alle meiden muisstil. Niemand wilde een woord missen van wat ‘de hottie’ zei. Staren en dagdromen, daaruit bestonden zijn lessen. Welk vak hij ook geeft, jij zal erin uitblinken. Iedere school had wel een Mr. Hottie.

Leerkrachten leraren middelbare school types vroeger hottie
Via: Bad Teacher / youtube.com (capture) | Movieclips

6. De viezerik…

Er waren van die types leerkrachten die altijd een beetje creepy waren. Ze keken je raar aan, krabden aan hun kruis terwijl ze voor de klas stonden, of maakten gewoon vieze opmerkingen. Tijdens een toets kwamen ze dan erg onsubtiel achter je staan om over je schouders mee te gluren. Brrr…

Via giphy.com

We hebben nog meer leraren-typetjes op de volgende pagina. Wat dacht je van ‘de betweter’?! (zie 8.)

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “12 types leerkrachten waar je vroeger sowieso les van kreeg”

 1. Wij hadden een hele lieve natuurkunde leraar.
  Meneer Singels.
  Hij was te lief en snel overstuur.
  Wij pesten hem vaak want dan hadden we zo weer een tijdje geen natuurkunde omdat hij overspannen was.
  Vreselijk achteraf.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer