Hoe is het nu met de goedlachse Jan Paparazzi [+foto’s]

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Jan Paparazzi is vooral bekend geworden als de sidekick van Jensen, maar ook als het plaatje dat je standaard in Hyves zag staan. Wij zochten voor je uit hoe het nu met hem gaat.

Wie is Jan Paparazzi eigenlijk?

Jan Paparazzi is een pseudoniem van Jan Zwart, die zijn carrière vooral op de radio gemaakt heeft. Hij werd bekend bij het grote publiek toen hij samen met Jensen eerst op de radio te horen was, waarna hij ook in de tv-show van zijn goede persoonlijke vriend te zien was.

Jan Paparazzi werd geboren in 1963 geboren en groeide op in Pernis, waarna hij begon bij kleine lokale radiostations om vervolgens te eindigen bij de grotere commerciële zenders.

Jensen en Jan Paparazzi waren onafscheidelijk, waarbij Paparazzi vaak belachelijk gemaakt werd. In de tv-show had hij geen grote rol, maar achter de schermen was die veel groter. Hij zweepte het publiek op en hielp bij de verschillende items. Vooral herkenbaar was hij door zijn pak en rode strik en glaasje champagne.

Hyvesfoto

Met deze kleding was hij ook te vinden op Hyves, waar hij het standaardplaatje was als er niets anders ingesteld was. Hij werd in de begintijd gebeld door Hyves met de vraag of ze zijn foto mochten gebruiken, zoals dat wel vaker gebeurde en hij gaf toestemming.

In een interview geeft hij aan dat hij nooit iets verdiend heeft aan die foto en dat is ook niet nodig. Eerst hadden ze clown Bassie gevraagd, maar die had geweigerd. Wat Jan toen nog niet wist is dat Hyves uiteindelijk 10 miljoen gebruikers zou krijgen en de foto uiteindelijk een soort cultstatus kreeg.

Lees ook: 21 dingen die je allang vergeten was van Hyves

Hyves komt misschien terug, maar ik blijf natuurlijk gewoon bij Sterren NL! ?

#hyves #dansendebanaan #nieuwepf #janpaparazzi

Geplaatst door Jan Paparazzi op Donderdag 12 april 2018

Met deze foto haakt zijn werkgever nog eens op de Hyves-hype en de mogelijke terugkeer van het sociale netwerk.

Herinneringen ophalen

Hoe is het nu met Jan Zwart (Paparazzi)

Hij is nog steeds erg bekend om zijn telefoonterreur  en heeft in de jaren dat hij niet samen met Jensen presenteerde, de nodige radioshows en items in radioshows gehad.

Op dit moment heeft hij zijn eigen programma op Radio Sterren NL, waar hij elke weekdag deze show voor zijn rekening neemt. Het zal je misschien niet verbazen, maar Jan Paparazzi zou je nog zo herkennen als je hem tegenkomt op straat!

Geplaatst door Jan Paparazzi op Vrijdag 21 oktober 2016

Geplaatst door Jan Paparazzi op Woensdag 21 januari 2015


Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...