Hoe gaat het NU met Rolf Wouters: icoon van de Nederlandse televisie [+foto’s]

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Hij was niet weg te denken van de TV en presenteerde de populairste programma’s in de jaren 90. We hebben het natuurlijk over Rolf Wouters. We zochten uit hoe het nu met hem gaat!

Rolf Wouters en succesvolle programma’s

Je kon in de jaren 90 bijna niet om hem heen! Veel grote programma’s op de Nederlandse televisie werden gepresenteerd door die ene charmante, beschaafde, knappe en goed geklede man, met een rappe tong: Rolf Wouters. De presentator was te zien op RTL4, Veronica (Yorin) en daarna nog kort op de AVRO. Hij had humor, maar ging hiermee nooit over de scheef.

Bekende shows met Rolf Wouters

Hij werd pas echt bekend bij ‘Liefde op het eerste gezicht‘, dat hij eerst met Caroline Tensen presenteerde, maar daarna alleen. Vanaf midden jaren 90 ging het dak eraf met shows als ‘Wedden, dat…?‘, ‘Now or never‘ en zelfs wereldwijd de eerste versie van ‘Big Brother‘, dat hij samen met Daphne Deckers presenteerde.

Hij kon, ondanks zijn formele kleding en uitspraak, iedere show informeel en gezellig houden, wat hem uniek maakte!

Wist je dat…

Rolf Wouters
Via: Liefde op het eerste gezicht (capture)

Herinneringen ophalen

Er zijn natuurlijk veel leuke shows of fragmenten, die meteen nostalgische gevoelens brengen. We hebben enkele leuke video’s voor je uitgezocht, dus geniet met ons mee! Wat zijn jouw leukste herinneringen aan Rolf Wouters? Laat het weten in een reactie onderin!

Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet!

Het publiek kon ieder moment in de show op reis worden gestuurd. De gezellige show kende een aantal vast onderdelen met leuke optredens van bekende artiesten, zoals Sjon’s shop. Rolf kon als geen ander de spontaniteit in de show houden en laat dat hier geweldig zien! Herken je ook die tune in het midden nog?

Now or never

Mensen uit het publiek moesten hun grootste angsten overwinnen. Hilarische televisie met een evenals hilarische intro!

Big Brother

Een wereldwijde primeur was en Rolf Wouters presenteerde het geweldig:

Hoe is het nu met Rolf Wouters?

Na 2003 is de presentator relatief snel van het Nederlandse scherm verdwenen. We zochten uit hoe het nu met hem gaat en hebben dat vergezeld met wat recente beelden. Kijk dus snel op de volgende pagina als je meer wil weten!

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...