Rolf Wouters: icoon van de Nederlandse televisie! Hoe is het NU met hem? [+foto’s]

Hij was niet weg te denken van de TV en presenteerde de populairste programma’s in de jaren 90. We hebben het natuurlijk over Rolf Wouters. We zochten uit hoe het nu met hem gaat!


Rolf Wouters en succesvolle programma’s

Je kon in de jaren 90 bijna niet om hem heen! Veel grote programma’s op de Nederlandse televisie werden gepresenteerd door die ene charmante, beschaafde, knappe en goed geklede man, met een rappe tong: Rolf Wouters. De presentator was te zien op RTL4, Veronica (Yorin) en daarna nog kort op de AVRO. Hij had humor, maar ging hiermee nooit over de scheef.

Via: ANP, Kippa, CC

Hij werd pas echt bekend bij ‘Liefde op het eerste gezicht‘, dat hij eerst met Caroline Tensen presenteerde, maar daarna alleen. Vanaf midden jaren 90 ging het dak eraf met shows als ‘Wedden, dat…?‘, ‘Now or never‘ en zelfs wereldwijd de eerste versie van ‘Big Brother‘, dat hij samen met Daphne Deckers presenteerde. Hij kon, ondanks zijn formele kleding en uitspraak, iedere show informeel en gezellig houden, wat hem uniek maakte!

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

Wist je dat…

 • Rolf Wouters vóór zijn tijd als showmaster actief was als copywriter bij een reclamebureau en acteur en hij zelfs in een Flodder film heeft meegespeeld (hij was hier tennisjongen)!
 • Hij door een collega was opgegeven voor een talentshow, ‘Showmasters’ genaamd, en hij meteen opviel voor Joop van den Ende, die hem een presentatie-job aanbood.
 • Vanaf ‘Now or Never’, Rolf als presentator vaak is bijgestaan door een assistent: Meneer Sjon

Herinneringen ophalen

Er zijn natuurlijk veel leuke shows of fragmenten, die meteen nostalgische gevoelens brengen. We hebben enkele leuke video’s voor je uitgezocht, dus geniet met ons mee! Wat zijn jouw leukste herinneringen aan Rolf Wouters? Laat het weten in een reactie onderin!

Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet!

Het publiek kon ieder moment in de show op reis worden gestuurd. De gezellige show kende een aantal vast onderdelen met leuke optredens van bekende artiesten, zoals Sjon’s shop. Rolf kon als geen ander de spontaniteit in de show houden en laat dat hier geweldig zien! Herken je ook die tune in het midden nog?

Now or never

Mensen uit het publiek moesten hun grootste angsten overwinnen. Hilarische televisie met een evenals hilarische intro!

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

Big Brother

Een wereldwijde primeur was en Rolf Wouters presenteerde het geweldig:

Hoe is het nu met Rolf Wouters?

Na 2003 is de presentator relatief snel van het Nederlandse scherm verdwenen. We zochten uit hoe het nu met hem gaat en hebben dat vergezeld met wat recente beelden. Kijk dus snel op de volgende pagina als je meer wil weten!

Redactie

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   Vroegert
   Logo