Hoe is het 17 jaar later met Tante Soesa en Sassefras (+foto’s)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Voor velen een warme herinnering: Tante Soesa en Sassefras. Een bijzonder populaire serie waarbij het vliegende bed een centrale rol speelde. Wij blikken terug en vooruit.

Tante Soesa en Sassefras

Naast Tante Soesa, speelde ook Sassefras een grote rol in het kinderprogramma. Deze pop met haren als frieten beleefde altijd samen avonturen op het vliegende bed. Dit bed had ook in de serie een naam: Bob. Tijdens de aflevering vlogen ze met het bed de hele wereld over en zagen tussendoor clips van tekenfilms, zoals bijvoorbeeld Inspector Gadget, Dennis de Bengel en de Troetelbeertjes. Ook waren er regelmatig zogenaamde bumpers te zien, met daarin de vermelding dat men naar Fox Kids keek.

De eerste aflevering werd uitgezonden op 2 augustus 1997 en na drie jaar, in 2000, werd de laatste uitzending op TV uitgezonden. Dit kwam doordat de koers van Fox Kids ging veranderen door een nieuwe eigenaar. Er was nog kort sprake van een overname van de serie door Kindernet 5, maar dit bleek op het laatste moment toch niet door te gaan. Hierdoor was het doek voor Tante Soesa en Sassefras gevallen.

Toch verscheen Tante Soesa nog regelmatig in andere series. Zo was ze onder andere te zien in bijvoorbeeld de club van Sinterklaas en waren er nog meer ‘gastoptredens’. Toch hebben we na het jaar 2000 nog maar weinig vernomen van het bekende duo.

De drie jaar dat ze op tv waren, zijn er veel mensen enthousiast geworden over de serie. Er zijn nog altijd veel reacties als er herinneringen voorbij komen van dit duo en natuurlijk hun welbekende vliegende bed.

Herinneringen ophalen

Om toch nog even wat herinneringen op te halen, in onderstaande video zien we de tune van tante Soesa en Sassefras.

https://www.youtube.com/watch?v=M–JwQPBEsk

Ken je de songtekst ook nog?


Tante Soesa, die maakt van alles mee
Ze vliegt op haar bed,
naar verre landen over zee
Tante Soesa, wie gaat er met haar mee?
Met de prins van Bali drinkt ze een kopje thee
Ze heeft een heel klein popje
met een grote mond
En tante Soesa heeft rood haar
en een hele dikke… Ooooh!

Tante Soesa!

Hoe is het nu met…?

Tante Soesa werd vertolkt door de uitvoerende producente zelf, Daphny Muriloff. Dit had met het feit te maken dat het teveel tijd kostte om een geschikte actrice te vinden voor de rol van Tante Soesa. Sassefras werd gespeeld door Ralf Grevelink, die we onder andere kennen van vijf seizoenen meezingconcerten in Nederlandse theaters. Wij hebben voor je uitgezocht hoe het nu gaat met het bekende duo.

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...