Hoe is het 32 jaar later met Theo en Thea? (+foto’s)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Door

Ruud Caris

Laatste update:

2

theo en thea programma kinderen

Wie is er niet groot mee geworden: Theo en Thea. Het opvallende duo was tot 1989 (?!) te zien op tv en we zochten uit hoe het nu met ze gaat!

Theo en Thea

Theo en Thea kwam op de tv in 1985 en was tot 1989 te zien. Natuurlijk herkende we het duo aan de tandjes, dikke brillen en hun vreemde stemmen. Alhoewel het programma vooral gericht is op de jeugd, hebben ze bij studenten ook een cultstatus gekregen.

Theo en Thea televisie vroeger
Via: Nationaal Archief | Croes, Rob C. / Anefo, CC

Controversiële onderwerpen

Er kwam ook wel wat kritiek van ouders, omdat er controversiële onderwerpen onder de aandacht gebracht worden zoals bijvoorbeeld drugs, prostitutie en ongewenste intimiteiten. Theo en Thea werd in het begin uitgezonden bij de VPRO en was onderdeel van het programma ‘Bij Nieuwegein rechtsaf’.

theo en thea intro
Via: Theo en Thea (capture)

Intro van het kinderprogramma

Initieel waren Tosca Niterink (Thea) en Arjan Ederveen (Theo) niet van plan dit programma te maken. Ze kwamen met een programma voor volwassenen, dat werd afgewezen en vervolgens kregen ze als ’troost’ een kort kinderprogramma wat uiteindelijk uitgroeide tot de populaire serie van Theo en Thea. Met een geniaal intro!

Vaste opzet

De afleveringen hadden altijd een vaste opzet en duurde ongeveer 15 minuten. In het begin waren ze altijd vermomd en zeiden ze tegen de kijkers: ‘Jullie vragen je natuurlijk af wie wij zijn. Dat gaan we nu bekendmaken.’ Nadat ze zich bekend gemaakt hadden vroegen ze: ‘Wie, wat, waar gaat het eigenlijk over?’.

Theo en thea kinderprogramma
Via: Theo en Thea (capture)

Toneelstukje met personages

Hierna werden er aanwijzingen gegeven en kon het programma echt begonnen. Dit bestond vaak uit een toneelstukje waarin het onderwerp werd uitgebeeld waarin Theo en Thea ook andere personages speelde.

theo toneelstukje personage
Via: Theo en Thea (capture)

Thea gaf overigens altijd het verkeerde antwoord aan het einde van het programma, als ze vertelde waar het allemaal over ging. Hierdoor ontstond er vaak gekibbel tussen de twee personages die vaak duurde tot het einde van de aflevering. Leuk feitje is dat in de laatste aflevering Thea het antwoord wél juist had.

Herinneringen ophalen

Herinneringen ophalen doe je het beste met een fragment van Theo & Thea!

Theo en Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaasimperium

Naast de series zoals we die op tv hebben gezien, was er ook een film: Theo en Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaasimperium

Hoe is het nu met Theo en Thea?

Wij hebben voor je uitgezocht hoe het nu gaat, maar liefst 32 jaar later, met Tosca Niterink (Thea) en Arjan Ederveen (Theo). We hebben daarnaast nog een aantal foto’s van de acteurs kunnen vinden. Lees snel verder op de volgende pagina hoe het nu met ze gaat!

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Hoe is het 32 jaar later met Theo en Thea? (+foto’s)”

  1. ik vond bijna alles leuk , maar de uitzending met theo, thea en trudy in de fietsenstalling volgens mij was het kerst en werd trudy geboren als het kindje jezus een meisjes teefje.ik heb het geprobeert te zoeken maar kan het nergens vinden, weet u misschien waar ik het kan zoeken ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...