Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?

Door

Lilian Van Engelen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

1. Lieutenant Myron Goldman – Stephen Caffrey

Als zoon van een Majoor-Generaal wil Myron Goldman (meestal ‘L-T’ genoemd) alles volgens het boekje doen. Maar uiteindelijk vertrouwt hij meer en meer op de adviezen van ervaren sergeant Zeke Anderson, ze worden goede vrienden. In de serie krijgt hij eerst een relatie met verpleegster Lt. Nikki Raines en later met oorlogscorrespondente Alex Devlin.

Stephen Caffrey Lt Myron Goldman Tour of Duty
Via: Tour of Duty (capture)

De rol van Lieutenant Myron Goldman werd gespeeld door Stephen Caffrey. Hij speelde verder nog in series als CSI, Seinfeld en All My Children. Ook staat hij nog regelmatig op het toneel. Twee jaar geleden was hij te zien in een aflevering van NCIS. Deze kan je hieronder bekijken!

2. Daniel “Danny” Percell – Tony Becker

Daniel “Danny” Percell viel vooral op door zijn knalblauwe ogen! Danny heeft het moeilijk in Vietnam. Hij raakt aan de drugs en wordt tot twee keer toe bijna oneervol ontslagen, maar Zeke Anderson neemt hem in bescherming.

Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?
Via: Tour of Duty (capture)

Danny werd gespeeld door acteur Tony Becker. Tony was als kind al te zien in series als Little House on the Prairie en The Waltons. Na Tour of Duty volgden rollen in onder andere Melrose Place en de serie Justified.

Hij houdt van actie en avontuur en regisseerde en produceerde een TV-serie over off-road trucks. Op dit moment werkt hij aan een nieuwe film. We hebben helaas geen recente foto gevonden, maar wel een interview van een paar jaar geleden!

3. Alberto “Roo” Ruiz – Ramón Franco

Porto Ricaan Alberto “Roo” Ruiz komt uit the Bronx waar hij woont met zijn alleenstaande moeder en zus. Als voormalig bendelid is hij niet bang voor bloed. Hij is soms bijgelovig en heeft een hekel aan ratten. In het laatste seizoen wordt hij bevorderd tot Specialist.

Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?
Via: Tour of Duty (capture)

De rol van Ruiz werd gespeeld door Ramón Franco. Na Tour of Duty was Ramón te zien in tientallen series, waaronder The Bridge en Strange Angel en pas zelfs nog als bioscoopmanager in de Tarantino-film Once Upon A Time… In Hollywood. Zijn Instagram feed staat vol throwback-foto’s en kiekjes achter de schermen. Leuk om hem te volgen!

4. Marcus Taylor – Miguel A. Núñez Jr.

Marcus Taylor groeit op bij zijn grootmoeder en wordt op zijn 18e gearresteerd voor een auto-diefstal. Hij mag van de rechter kiezen: de gevangenis of het leger in. Hij kiest voor het laatste. In Vietnam heeft hij altijd wel een handeltje om extra geld te verdienen. Taylor en Ruiz raken in de serie een aantal weken vermist in de jungle maar vinden gelukkig hun weg terug naar het kamp.

Marcus Taylor – Miguel A. Núñez Jr Tour of Duty
Via: Tour of Duty (capture)

Marcus Taylor was een mooie rol van acteur Miguel A. Núñez Jr. Miguel werkt tegenwoordig behalve als acteur ook als producer. Hij speelde o.a. in Streetfighter: The Movie, de TV-series Tarzan, Nashville en The Family Business en er komen binnenkort een aantal nieuwe films uit. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

5. Scott Baker – Eric Bruskotter

Scott Baker is een blonde surfer dude uit Californië. Hij is een beetje verlegen en een beetje naïef. Zijn tweelingbroer Karl is ook in Vietnam maar dient in een andere eenheid. Scott is alleen in het eerste seizoen te zien.

Scott Baker Eric Bruskotter Tour of Duty
Via: Tour of Duty (capture)

De rol van Scott werd gespeeld door Eric Bruskotter (en de rol van Karl door zijn broer, die in het echt ook Karl heet). Eric was na Tour of Duty te zien in series als Providence, Six Feet Under en in de rol van Cooter Menkins in Glee.

Hij ontmoette zijn vrouw tijdens het filmen van de science fiction cultfilm “Starship Troopers”. Op dit moment is hij bezig met het filmen van de film met de bijzondere titel ‘Nuns with Guns’. Hij is getrouwd en is vrijwilliger bij een dierenwelzijnsorganisatie.

6. Marvin Johnson – Stan Foster

Marvin Johnson komt uit een grote familie in Tupelo, Mississippi. Hij is een boerenzoon die graag stripboeken leest. Hij is niet snel van zijn stuk te krijgen.

Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?
Via: Tour of Duty (capture)

De rol van Marvin Johnson werd gespeeld door Stan Foster. Sinds Tour of Duty houdt Stan Foster zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en verkopen van comedy’s, sitcoms, drama en reality programma’s voor grote netwerken.

Wist je trouwens dat het eerste seizoen van Tour of Duty werd gefilmd in Hawaï, maar dat om kosten te besparen vanaf het tweede seizoen gebruik werd gemaakt van de set van M*A*S*H in Californië? Veel veteranen prijzen de serie omdat de verhaallijnen zo realistisch zijn. Dat komt doordat de schrijvers hulp kregen van militaire adviseurs.

Nog meer castleden…

Ben je trouwens ook zo benieuwd hoe het met helicopterpiloot Lt. John McKay en de anderen is? Kijk op de volgende pagina!

Geboren eind jaren 70, lagere school in de 80's en puber in de 90's. Gek op vintage spullen, pub quizzen en vooral op muziek. Verzamelt vazen uit de jaren '70 en kan geen platenzaak voorbijlopen. Tekstschrijver bij Piccalilly Connects.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?”

 1. Never had the courage to see how they are all doing, so very happy that their all okay, alive and well❣️absolutely love the serie still!!!

  Beantwoorden
 2. Vond het een erg gave serie maar die zal helaas nooit meer op tv komen ,omdat de rechten(vanwege de goede muziek) onbetaalbaar zijn geworden. Alleen bij de versie die door Veronica werd uit gezonden was al die mooie muziek van de stones en ccr enzo in de originele versie was er andere muziek en die is ook als dvd box te krijgen.

  Beantwoorden
  • Ik keek als kind naar deze serie, wist dat ik altijd even moest wachten voordat het op tv kwam Savona, maar wil heel graag weten in welk jaar dit was

   Beantwoorden
 3. Ik keek elke week trouw naar de serie, vond sergeant Zeke Anderson helemaal te gek, de personages waren geweldig en uiteraard de muziek. Van mij mag het weer uitgezonden worden op tv.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...