Herinner je je Frasier nog? Deze 10 dingen wist je vast nog NIET!

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Als we een artikel wijden aan Cheers, dan kan Frasier natuurlijk niet achterblijven. Deze spin-off werd bijna net zo populair als Cheers en dat is echt een prestatie op zich. Kelsey Grammer speelde in Frasier een psychiater met een eigen radio programma. Hij verhuisde na zijn scheiding naar Seattle, om dichter bij zijn vader en broer te gaan wonen. Er valt nog veel meer te vertellen over de serie, dus laten we snel beginnen met ons lijstje.

1. Top locatie

De serie Frasier speelde zich af in Seattle, terwijl Cheers zich in Boston afspeelde. De makers van Frasier wilde eigenlijk niet zoveel te maken hebben met hun zuster serie, dus vertrokken ze naar Seattle. Deze grote stad staat vooral bekend om een wereldberoemde gebouw: de Space Needle. Frasier zou dat markante gebouw ook gewoon vanuit zijn raam moeten kunnen zien en daarmee wij ook. De reden waarom de Space Needle in de hele serie niet te vinden was, kwam simpelweg omdat bijna de gehele show opgenomen werd in het gebouw zelf. Dus inclusief de set van het radiostation en het cafe.

2. John Lithgow was de eerste keus voor de rol van Frasier

Zoals bij veel series was de rol van Frasier in eerste instantie voor iemand anders. John Lithgow – toendertijd een ster op het grote doek – had helemaal geen zin in een televisierol, dus moest er gezocht worden naar een andere acteur. Gelukkig voor ons had Kelsey Grammer wel zin, want nu kunnen we echt geen Frasier zonder hem voorstellen.

Een grappig feitje is dat John nog wel even een kleine cameo in de serie had.

3. Dit komt me ergens bekend van voor

Omdat Frasier een spin-off was van Cheers, kreeg bijna iedereen een gastrol. Alleen Kirstie Alley (Rebecca) deed niet mee, omdat zij naar eigen zeggen vanwege haar geloof nooit in een serie over een psychiater wilde spelen.

4. Vrienden van Frasier

Lisa Kudrow zou eigenlijk de rol van Roz Doyle, de producent, spelen. Dit kwam vooral door haar rol in Cheers (de serie waaruit Frasier is ontstaan). Ze was zelfs al aangenomen, maar na de derde repetitie bleek ze toch eigenlijk te lief voor Frasier. Psychiater Frasier had een sterke tegenpool nodig, wat actrice Peri Gilpin uiteindelijk wel kon toevoegen aan de serie. Lisa is uiteindelijk nog goed terechtgekomen…

5. Scrambled eggs

En dan die theme song. Die werd echt ingezongen door Kelsey Grammer zelf. Het lastige van dat liedje was dat de schrijver niet de woorden “Frasier”, “radio” en “psychiatry” mocht gebruiken, dus kwam hij met de uitdrukking: “tossed salad and scarmbled eggs” als een metafoor voor de rare patienten van Dr. Crane.

6. Als ik mijn broer toch niet had

Niles, de broer van Frasier, zou helemaal geen onderdeel zijn van de serie. Het was pas toen de casting met een foto van David Hyde Pierce aan kwamen dragen dat Niles geboren werd. Hij leek zo erg op een jonge Kelsey Grammer dat ze op zoek gingen naar wat hij allemaal eerder gedaan had als acteur. Zodoende kwamen ze op de serie The powers that be. David speelde daarin iemand uit het Amerikaanse congres die… nou ja, kijk zelf maar:

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...