12 redenen waarom we vroeger zo van Cheers hielden!

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Vroeger zaten we graag voor de televisie. De spelprogramma’s alleen al waren reden genoeg om thuis te blijven, maar ook de Amerikaanse sitcoms kwamen massaal in opmars. In de top 10 stond ook steevast Cheers. Deze serie ging over een aantal mensen die graag wat dronken en een praatje maakten bij cafe Cheers. Later is uit deze serie ook nog Frasier ontstaan, maar daarover meer in een ander artikel. Eerst nog even terug naar Cheers. Online zijn er genoeg leuke feiten te vinden, dus tijd voor een lijstje.

1. Het bekende liedje

Gary Portnoy, bekend van het Cheers thema, had eerst een ander liedje in gedachten. Zijn “My Kind of People” was blijkbaar zo slecht dat het ook online niet meer te vinden is, dus daarom beginnen we deze lijst met de enige echte “Where everybody knows your name”. Zing maar mee.

Ok, nog even de volledige nostlagische intro van Cheers:

2. Waarom drink je bier?

Stamgast Norm dronk liters bier. Maar in het echt was het helemaal geen bier, of meer ‘near beer’ zoals ze het noemde. 3 procent alcohol en veel zout om toch net te doen of hij echt bier dronk.

3. Cliff weet alles

Het personage van Cliff Clavin zou eigenlijk helemaal niet bestaan. Acteur John Rathzenberger ging voor de rol van Norm, maar kreeg ‘m niet. Daarom kwam hij zelf met de suggestie om een personage toe te voegen die op alles een antwoord had. Cliff Clavin was geboren. Veel van zijn feitjes waren overigens helemaal niet waar. John improviseerde alles bij elkaar.

4. Waar ken ik hem toch van?

Ratzenberger is zelfs nu nog vrij bekend. Zijn stem zit namelijk in bijna alle Pixar films.

5. Dansen maar

Brutale Rhea Perlman was een van de vaste personage in Cheers, maar niet de enige Perlman die betrokken was bij de serie. Haar vader Phil speelde een klein rolletje en haar zus Heide produceerde en schreef meerdere afleveringen.

6. Uncle Sam

Er is ook een aflevering van Cheers wat speciaal is gemaakt voor de regering van Amerika om spaarfondsen te promoten.

7. Lachen met Cheers

Vroeger werden veel sitcoms opgenomen met een echt publiek. De kijkers van Cheers dachten dat het allemaal nep was, omdat het gelach zo luid klonk. Daarom werd er later aan toegevoegd dat er een echt publiek meekeek.

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...