Via: Wikimedia Commons | Mamboe Productions, CC

Ken jij Terror Jaap uit de Gouden Kooi nog? Van 2006 tot 2008 was de Gouden Kooi een groot succes, mede dankzij Jaap, die de hele boel terroriseerde. Hoe is het nu met Jaap, 14 jaar later?

De Gouden Kooi

De Gouden Kooi was ontzettend succesvol van 2006 tot 2008. Tien mensen werden oneindig lang opgesloten in luxe. Eén iemand kon een miljoen winnen én het huis waar ze al die tijd in gebleven waren. Het doel was simpel: zorg dat je als enige over zou blijven.

En daar werd alles voor ingezet: pesterijen, scheldpartijen en vooral veel irritant gedrag. De media reageerde alles behalve positief op dit programma van Talpa, maar de kijkers waren er dol op. Al snel werd het een van de best bekeken programma’s. Iedere dag kon je meekijken in het leven van de bewoners en Big Brother stelde opeens niets meer voor.

Terror Jaap

De kijkcijfers van de Gouden Kooi gingen flink omhoog vanaf het moment dat Jaap Amesz de Gouden Kooi instapte. Het was zijn doel om te winnen en om dat voor elkaar te krijgen, ging hij extreem ver. Hij liet zich niet gek maken en had er geen enkel probleem mee om de boel onder druk te zetten. Het meest beroemd werd hij toen hij ruzie maakte met het hoofd schoonmaakster Palma.

Irritante acties

Iedereen in het huis had last van Terror Jaap en dat zorgde voor fantastische televisie. Wie herinnert zich nog dat hij Lieke ondergooide met afwasmiddel en haar bed vuil maakte?

Ei-incident

Natuurlijk kunnen we ons ook allemaal het ei-incident herinneren. Jaap sloeg met een ei op het hoofd van de zanglerares Judith en iedereen draaide door. Hoe durfde hij dit zomaar te doen?

Jaap Amesz Terror Jaap Gouden Kooi
Via: Wikimedia Commons | Mamboe Productions, CC

Jaap de winnaar

Uiteindelijk mocht het publiek stemmen wie de winnaar zou worden. Jaap zei dat als hij zou winnen, hij het geld aan een goed doel zou doneren. Mensen stemden op hem, en daarna maakte hij bekend dat hij het geld aan zichzelf zou doneren, omdat hij zelf een heel goed doel was.

Jaap op tv

Jaap kwam tijdens en na zijn tijd in de Gouden Kooi regelmatig op televisie. Zo werd hij bijvoorbeeld geïnterviewd door Jensen.

Was de gouden Kooi wel echt?

Er zijn veel mensen geweest die zich afvroegen of de Gouden Kooi wel echt was. Sommige mensen dachten dat Jaap een acteur was. Hoewel er veel speculaties over waren, is het nooit door het programma bekendgemaakt of alles in scene is gezet of niet.

Via: Oscars (capture)

Single van Jaap

Jaap bracht een muzieksingle uit, met daarin zijn bekende uitspraak “Het is toch f*kking niet normaal?”

Hoe is nu met ’terror-Jaap’!

We zochten uit hoe het nu met Jaap gaat! Wist je bijvoorbeeld dat hij naar zijn geld kon fluiten?! Lees meer op pagina 2! Miljonair zijn is geen grapje…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer