Via: youtube.com (capture) | Kinderen voor Kinderen

Wist je dat de liedjes van Kinderen voor Kinderen niet alleen door kinderen werden gezongen? Er waren ook regelmatig bekende Nederlanders die meezongen! We hebben 13 liedjes op een rij gezet met bekende Nederlanders erin.

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen brengt sinds 1980 jaarlijks een album uit met kinderliedjes. Het was vroeger voor veel kinderen een droom om bij het kinderkoor te mogen. Wist jij nog dat deze bekende Nederlanders mee deden met Kinderen voor Kinderen? Welke herken je nog van vroeger?

kinderen voor kinderen
Via: Kinderen voor Kinderen (cover)

1. Onderweg met Herman van Veen

In Kinderen voor Kinderen nummer 11 zingt Herman van Veen mee in het nummer ‘Onderweg’. Kan jij het nog meezingen?

2. Ron Brandsteder in Kinderen voor Kinderen

Ron Brandsteder ziet er nog lekker jong uit in het nummer ‘Moeders wil is wet’, waarin hij vieze smurrie aan het koken is. Dit was in Kinderen voor Kinderen 8

3. Nog een keer Herman van Veen

Zanger Herman van Veen was niet alleen in het nummer Onderweg, maar zong ook mee in het liedje ‘Naar bed’, eveneens uit de elfde editie.

4. Ron Brandsteder en Simone Kleinsma

Oké, zij zongen niet in dit liedje, maar ze zijn wel degelijk in de clip te zien van het liedje Goochelaars in Kinderen voor Kinderen 8.

5. Youp van ’t Hek

Youp van ’t Hek is niet alleen komiek, maar hij kan ook zingen. Dat deed hij in Kinderen voor Kinderen 12, in het liedje ‘Alles is te koop’.

6. Edwin Rutten is Sinterklaas niet

‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet’ is misschien wel het bekendste liedje van Kinderen voor Kinderen met een bekende Nederlander er in. In dit liedje klaagt Edwin Rutten die we ook wel kennen van ‘De film van Ome Willem’ over hoe duur alles is in de speelgoedwinkel.

7. Nog een keer Edwin Rutten

Hier zingt hij niet, maar hij is wel veel te zien! Als je goed luistert hoor je hem ook nog even. En na het luisteren heb je meteen het deuntje van ‘Ochtendhumeur’ weer in je hoofd!

We hebben meer BN’ers op de volgende pagina. Wat dacht je van niemand minder dan Toon Hermans? (zie 6.)

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “13 BN’ers die meezongen in Kinderen voor Kinderen”

  1. Elize zong als soliste Poster in KvK 16 en zoals Paul al zei Het Tietenlied in KvK 17. Ze had later een hit met Automatic. Beetje een misser, maar verder een toffe lijst!

    Het is misschien ook leuk om te weten dat ‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet’ werd geschreven door Henk Temming (de andere helft van Het Goede Doel) en later ook door hem werd gezongen in De Hulpsinterklaas. ‘Vuur en vlam’ is geschreven door de bassist van Golden Earring. ‘Wakker met een wijsje’ werd geschreven door oa Fluitsma & Van Tijn die later bekend werden met ’15 miljoen mensen’.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer