13 BN’ers die meezongen in Kinderen voor Kinderen

Door

Suzanne Peters

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Laatste update:

3

Wist je dat de liedjes van Kinderen voor Kinderen niet alleen door kinderen werden gezongen? Er waren ook regelmatig bekende Nederlanders die meezongen! We hebben 13 liedjes op een rij gezet met bekende Nederlanders erin.

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen brengt sinds 1980 jaarlijks een album uit met kinderliedjes. Het was vroeger voor veel kinderen een droom om bij het kinderkoor te mogen zingen.

Kinderen voor kinderen 40
Via: flickr.com | Sebastiaan ter Burg, CC

De liedjes ontstonden ook op een unieke manier: kinderen konden onderwerpen aandragen middels een brief. Professionele tekstschrijvers maakten hier dan daadwerkelijke Kinderen voor Kinderen songs van.

Onder de componisten zaten bijvoorbeeld Tonny Eyk, Fluitsma & Van Tijn, Claudia de Breij en Henk Westbroek.

kinderen voor kinderen
Via: Kinderen voor Kinderen (cover)

Bekende Nederlanders in Kinderen voor Kinderen

Natuurlijk waren er ook gastoptredens, waarbij volwassen de kinderen eenmalig begeleidden. Wist jij nog dat er ook bekende Nederlanders mee deden met Kinderen voor Kinderen?

Welke herken je nog van vroeger?

1. Onderweg met Herman van Veen

In Kinderen voor Kinderen nummer 11 zingt Herman van Veen mee in het nummer ‘Onderweg’. Kan jij het nog meezingen?

2. Ron Brandsteder in Kinderen voor Kinderen

Ron Brandsteder ziet er nog lekker jong uit in het nummer ‘Moeders wil is wet’, waarin hij vieze smurrie aan het koken is. Dit was in Kinderen voor Kinderen 8

3. Nog een keer Herman van Veen

Zanger Herman van Veen was niet alleen in het nummer Onderweg, maar zong ook mee in het liedje ‘Naar bed’, eveneens uit de elfde editie.

4. Ron Brandsteder en Simone Kleinsma

Oké, zij zongen niet in dit liedje, maar ze zijn wel degelijk in de clip te zien van het liedje Goochelaars in Kinderen voor Kinderen 8.

5. Youp van ’t Hek

Youp van ’t Hek is niet alleen komiek, maar hij kan ook zingen. Dat deed hij in Kinderen voor Kinderen 12, in het liedje ‘Alles is te koop’.

6. Edwin Rutten is Sinterklaas niet

‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet’ is misschien wel het bekendste liedje van Kinderen voor Kinderen met een bekende Nederlander er in.

In dit liedje klaagt Edwin Rutten die we ook wel kennen van ‘De film van Ome Willem’ over hoe duur alles is in de speelgoedwinkel.

7. Nog een keer Edwin Rutten

Hier zingt hij niet, maar hij is wel veel te zien! Als je goed luistert hoor je hem ook nog even. En na het luisteren heb je meteen het deuntje van ‘Ochtendhumeur’ weer in je hoofd!

We hebben nog meer bekende Nederlanders die meezongen met Kinderen voor Kinderen. Wat dacht je van niemand minder dan Toon Hermans? (zie 6.) of die grappenmaker met vele stemmetjes (zie 10.)…

Lees dus snel verder op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “13 BN’ers die meezongen in Kinderen voor Kinderen”

  1. Elize zong als soliste Poster in KvK 16 en zoals Paul al zei Het Tietenlied in KvK 17. Ze had later een hit met Automatic. Beetje een misser, maar verder een toffe lijst!

    Het is misschien ook leuk om te weten dat ‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet’ werd geschreven door Henk Temming (de andere helft van Het Goede Doel) en later ook door hem werd gezongen in De Hulpsinterklaas. ‘Vuur en vlam’ is geschreven door de bassist van Golden Earring. ‘Wakker met een wijsje’ werd geschreven door oa Fluitsma & Van Tijn die later bekend werden met ’15 miljoen mensen’.

    Beantwoorden
    • Dat was niet de bassist van Golden Earring, ( Rinus Gerritsen)maar George Kooymans ( de eerste leadzanger van The Golden Earring. Hij schreef de muziek, maar Rob Chrispijn schreef de tekst volgens mij

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...