Één van de bekendste kuikentjes ooit met een NOG bekendere uitspraak, die iedereen hem na kan praten… Maar wist je dit al over onze Calimero?

Wie was Calimero?

Calimero is een klein zwart kuikentje en draagt een karakteristieke ei-schaal op z’n hoofd. Het hoofdfiguur van een van de klassieke geweldige tekenfilms beleefde iedere dag wel iets nieuws. Alhoewel hij het altijd super goed bedoelt, wordt ie door de andere dieren vaak verkeerd begrepen en krijgt hij dan ook vaak de schuld van problemen.

Calimero tekenfilm serie vroeger
Via: Calimero (capture)

Belangrijker is dat hij door zijn grootte niet serieus genomen werd. Hierdoor moest hij zijn bekende zin “Zij zijn groot en ik is klein en da’s niet eerlijk, o nee” vaak uitspreken. Dit gevoel van onmacht (of minderwaardigheid) is zelfs officieel in de Nederlandse taal terecht gekomen onder: ‘het calimerocomplex‘!

calimero
Via: Calimero (cover)

Hoe is Calimero geboren?

Nu blijft natuurlijk de vraag bestaan: HOE is Calimero geboren en wat gebeurde er op dat moment? Geen nood, wij laten je hieronder zien…

https://www.youtube.com/watch?v=vT0Ij1GpdS4

Vervolgens is ook hier en 3D-animatie van gemaakt, maar wij gaan (als nostalgie-liefhebbers) gewoon voor de oude afleveringen! 😉

Calimero tekenfilm serie 3D
Via: Calimero / youtube.com (capture) | Kristopher Walker

Jouw Calimero-herinneringen?

Herinner jij je dit lieve kuikentje nog van vroeger? Wat vond jij het leukste aan deze serie? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook: 18 tekenfilms uit de 80’s en 90’s die je weer meteen herkent


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer