Wow, hoe geweldig zou het zijn als je in een tijdmachine mocht stappen om voor even weer kind te zijn! Weet jij nog hoe het was? Een dag uit het leven van een kind uit de jaren 90…

Welkom in de jaren 90!

Ochtends klikt plotseling de fijne stem van mama en word je wakker in je oude vertrouwde kinderkamer. Het blijkt ineens weer een maandag in de mooie 90’s te zijn! Dat is even schrikken… Maar we wedden dat je het al snel heerlijk vindt. Je mag op deze dag namelijk weer volop spelen met je Tamagotchi, Pokémon kaarten ruilen op het schoolplein en lekker los gaan op de nieuwste hit van The Spice Girls! Na schooltijd speel je natuurlijk urenlang buiten.

Via: Melanie Laccohee, Wikimedia Commons

07.00u: Wakker worden, het zijn de jaren 90!

Wakker worden, het ochtendzonnetje schijnt al op deze mooie dag in de jaren 90! In je mooie flanellen pyjama begin je aan het ontbijt dat mama elke ochtend klaarmaakt. Vandaag smul je van een heerlijke kom ontbijtkoekjes van Panda. Je hebt een groene doos met koekjes die naar vanille smaakt, een paarse doos met chocoladesmaak en een gele doos met honingkoekjes. De gele doos is topfavoriet. Een beetje melk erover, en smullen maar!

07:30u: WOW een trui met een gekleurde regenboog!

Na het heerlijke ontbijt is het tijd om aan te kleden. Vandaag draag je een lekkere wollen trui met een gekleurde regenboog (het is namelijk best koud vandaag) en de stoere Indianenlaarsjes die je afgelopen verjaardag van je oom en tante hebt gekregen.

Via: etsy.com

08.30u: Geen schooldag begint zonder Powerpuff broodtrommel

Om 08.15 is het tijd om samen met mama naar school te fietsen, een kwartiertje verderop. Vergeet niet om je hippe broodtrommel van The Powerpuff Girls mee te nemen in de Olivier B. Bommel rugzak. The Powerpuff Girls is een supergave tv-serie op Cartoon Network, net als Johnny Bravo en Cow & Chicken. Je klasgenootjes kijken er ook allemaal naar, dus het is leuk om het er over te hebben! Ook bespreek je in het kringgesprek wat je dit weekend allemaal gedaan hebt. Papa heeft in de videotheek de film Titanic gehuurd. Het einde van de film is wel erg zielig! Na het gesprek is het tijd om de tafels te oefenen in de klas. Je doet flink je best omdat je graag een sticker wil verdienen met de tafel van 5. Het is de bedoeling dat je uiteindelijk alle tafels uit je hoofd kent en het hele stickervel vol hebt.

10.00u: YES! Eindelijk pauze

Tijd voor pauze! Je eet lekkere Samson en Gert koekjes en drinkt een Yogho Yogho met fruitsmaak.

10.15u – 10.30u: Lekker spelen op het schoolplein

Na het eten is het om 10.15 eindelijk tijd om naar buiten te gaan. Jippie, even lekker knikkeren en hinkelen. Ook verstoppertje en Anne Maria Koekkoek zijn favoriet. Helaas doen de meisjes op het schoolplein nogal kattig. Misschien is het beter om een ander groepje op te zoeken dat Pokémon kaarten aan het ruilen is. Jij hebt de glimmende Charizard kaart dubbel, misschien wil iemand het ruilen voor een Ponyta. Helaas klinkt om 10.30 alweer de bel: veel te snel!

Via: Jarek Tuszyński, Wikimedia Commons

11:00u: SchoolTV Weekjournaal kijken

Je kijkt altijd uit naar 11 uur. Dan is het namelijk tijd om met de hele klas naar het SchoolTV Weekjournaal te kijken. Wat voor spannends is er nu weer gebeurd in de wereld? Na deze aflevering volgt Nieuws uit de Natuur, je persoonlijke favoriet omdat het je van alles leert over dieren en de natuur. Om 12.00 uur klinkt de schoolbel voor de lunchpauze.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer