Een typische dag uit het leven van een kind in de jaren 90!

Door

Denise Parengkuan

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Wow, hoe geweldig zou het zijn als je in een tijdmachine mocht stappen om voor even weer kind te zijn! Weet jij nog hoe het was? Een dag uit het leven van een kind uit de jaren 90…

Welkom in de jaren 90!

Ochtends klikt plotseling de fijne stem van mama en word je wakker in je oude vertrouwde kinderkamer. Het blijkt ineens weer een maandag in de mooie 90’s te zijn! Dat is even schrikken… Maar we wedden dat je het al snel heerlijk vindt.

Je mag op deze dag namelijk weer volop spelen met je Tamagotchi, Pokémon kaarten ruilen op het schoolplein en lekker los gaan op de nieuwste hit van The Spice Girls! Na schooltijd speel je natuurlijk urenlang buiten.

Een typische dag uit het leven van een kind in de jaren 90!
Via: Melanie Laccohee, Wikimedia Commons

07.00u: Wakker worden, het zijn de jaren 90!

Wakker worden, het ochtendzonnetje schijnt al op deze mooie dag in de jaren 90! In je mooie flanellen pyjama begin je aan het ontbijt dat mama elke ochtend klaarmaakt. Vandaag smul je van een heerlijke kom ontbijtkoekjes van Panda.

Je hebt een groene doos met koekjes die naar vanille smaakt, een paarse doos met chocoladesmaak en een gele doos met honingkoekjes. De gele doos is topfavoriet. Een beetje melk erover, en smullen maar!

07:30u: WOW een trui met een gekleurde regenboog!

Na het heerlijke ontbijt is het tijd om aan te kleden. Vandaag draag je een lekkere wollen trui met een gekleurde regenboog (het is namelijk best koud vandaag) en de stoere Indianenlaarsjes die je afgelopen verjaardag van je oom en tante hebt gekregen.

Een typische dag uit het leven van een kind in de jaren 90!
Via: etsy.com

08.30u: Geen schooldag begint zonder Powerpuff broodtrommel

Om 08.15 is het tijd om samen met mama naar school te fietsen, een kwartiertje verderop. Vergeet niet om je hippe broodtrommel van The Powerpuff Girls mee te nemen in de Olivier B. Bommel rugzak. The Powerpuff Girls is een supergave tv-serie op Cartoon Network, net als Johnny Bravo en Cow & Chicken.

Je klasgenootjes kijken er ook allemaal naar, dus het is leuk om het er over te hebben! Ook bespreek je in het kringgesprek wat je dit weekend allemaal gedaan hebt. Papa heeft in de videotheek de film Titanic gehuurd. Het einde van de film is wel erg zielig! Na het gesprek is het tijd om de tafels te oefenen in de klas.

Je doet flink je best omdat je graag een sticker wil verdienen met de tafel van 5. Het is de bedoeling dat je uiteindelijk alle tafels uit je hoofd kent en het hele stickervel vol hebt.

Powerpuff Girls
Via: Powerpuff Girls (capture)

10.00u: YES! Eindelijk pauze

Tijd voor pauze! Je eet lekkere Samson en Gert koekjes en drinkt een Yogho Yogho met fruitsmaak.

10.15u – 10.30u: Lekker spelen op het schoolplein

Na het eten is het om 10.15 eindelijk tijd om naar buiten te gaan. Jippie, even lekker knikkeren en hinkelen. Ook verstoppertje en Anne Maria Koekkoek zijn favoriet. Helaas doen de meisjes op het schoolplein nogal kattig. Misschien is het beter om een ander groepje op te zoeken dat Pokémon kaarten aan het ruilen is.

Jij hebt de glimmende Charizard kaart dubbel, misschien wil iemand het ruilen voor een Ponyta. Helaas klinkt om 10.30 alweer de bel: veel te snel!

Een typische dag uit het leven van een kind in de jaren 90!
Via: Jarek Tuszyński, Wikimedia Commons

11:00u: SchoolTV Weekjournaal kijken

Je kijkt altijd uit naar 11 uur. Dan is het namelijk tijd om met de hele klas naar het SchoolTV Weekjournaal te kijken. Wat voor spannends is er nu weer gebeurd in de wereld? Na deze aflevering volgt Nieuws uit de Natuur, je persoonlijke favoriet omdat het je van alles leert over dieren en de natuur. Om 12.00 uur klinkt de schoolbel voor de lunchpauze.

12:00u – 13:00u: Pauze

Tijd voor de grote pauze. Op maandag loop je altijd naar opa en oma, die nog geen 10 minuten verderop wonen. Op het menu: brood met knakworstjes, altijd lekker! Als het tijd is om weer naar school te gaan krijg je van oma altijd een Koetjesreep mee. Jammie!

Een typische dag uit het leven van een kind in de jaren 90!

13.00u – 15.00u: Een stukje schrijven voor de schoolkrant

De school begint weer om 13.00 uur. Vandaag mag de hele klas een stukje schrijven voor de Schoolkrant. Leuk, want je schrijft graag! In je mooiste handschrift schrijf je een stukje over de schooltuintjes. Daar gaan we namelijk een keer per week heen om groentes te verbouwen. Dit is een leuk uitje, hoewel je handen wel erg vies worden… Je schrijft het stukje in je mooiste handschrift en levert het trots in.

Een typische dag uit het leven van een kind in de jaren 90!
Via: pixabay.com

14.30u: Mee de klassen rond

Maar er is meer leuks te doen. Vandaag is er namelijk een vriendinnetje jarig en het feestbeest heeft jou uitgekozen om de juffen en meesters van de school te trakteren op bonbons. Hoe gaaf is dat! In ruil voor het chocolaatje moeten de juffen en meesters in een grote kaart een leuk verhaaltje schrijven en een mooie sticker opplakken. Zo gaat de tijd op school lekker snel voorbij. Om 15.00 uur klinkt de bel en staat mama bij het hek om je op te halen.

Vanaf 15:00u: Buiten spelen na schooltijd

Na schooltijd is het één groot feest. Het is mooi weer, dus het is tijd om lekker buiten te spelen. Mag het alsjeblieft voor altijd 1998 blijven?! Een van de kinderen op het plein heeft zijn hippe paarse Tamagotchi meegenomen. Het is best een uitdaging om voor dit digitale beestje te zorgen. Bovendien ziet het er heel gaaf uit! Toch is iedereen er op een gegeven wel op uitgekeken.

Je gaat liever elastieken met het buurmeisje of ezelen met je vriendjes en vriendinnetjes. Tijdens het ezelen moet iedereen om de beurt een bal tegen de muur schoppen. Als je de muur mist of voor je beurt gaat krijg je de letter van een ezel. Heb je dit vier keer gedaan? Oeps, dan ben je een ezel!

Een typische dag uit het leven van een kind in de jaren 90!
Via: Tomasz Sienicki, Wikimedia Commons

18:00 uur: Etenstijd!

Om 18.00 roept mama dat het tijd is om te eten. Ze schreeuwt nogal hard, dus de hele buurt is op de hoogte. Vandaag staat er een Italiaanse pasta op het menu, want dat is helemaal hip in Nederland. Dat is prima, want daarmee heb je genoeg energie om nog even buiten te spelen!

19.30u -20.30u: Badderen, Oppassen! kijken en naar bed

Om 19.30 moet je helaas toch echt naar binnen. Het is namelijk al donker. Het is tijd om in bad te gaan. Lekker spetteren in een bad vol schuim! Ook neem je de nieuwste Donald Duck mee in bad. Die koopt mama namelijk elke week als je samen naar de winkel gaat. Na het bad kijk je met papa en mama nog even naar de vrolijke televisieserie Oppassen!. Het is erg gezellig zo op de bank in je zachte pyjama. Om 21.00 uur moet je toch echt naar bed. Lekker uitrusten van deze heerlijke dag als kind in de jaren 90!

Wat voor dingen deed jij allemaal als kind in de jaren 90? Laat jouw leukste herinneringen weten in de comments op Facebook!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...