Deze 12 feitjes wist je vast nog niet van THE SANTA CLAUSE

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Elk jaar krijgen we verschillende kerstfilms op de televisie te zien. Veel Home Alone’s en een paar Christmas Carols. Maar een van de grappigste kerstfilms blijft nog altijd The Santa Clause

Deze film uit 1994 werd een grote hit, mede dankzij een gek verhaal over een man die kerstman wordt nadat hij de jas van de echte kerstman aan heeft getrokken.

Hoofdrolspeler Tim Allen genoot duidelijk van zijn rol als Scott Calvin, oftewel Santa Claus. Maar wat is er nog meer bekend over deze film?

1. Niet de eerste keuze

Zoals bij veel films, was Tim Allen niet de eerste keus voor de rol van kerstman. Bill Murray, die al eerdere een fantastische rol neerzette als kerstsjagrijn in Scrooged, kreeg de rol aangeboden, maar had geen tijd. Ook Chevy Chase bedankte voor de eer.

1. Sorry, Charlie

The Santa Clause zou eerst “Such a Clatter” heten en Charlie had nog geen hoofdrol. Gelukkig werd het filmscript aangepast zodat de film een echte klassieker werd. Zeg nou zelf, zonder Charlie zou de film toch een stuk minder leuk zijn geworden.

https://youtu.be/t067u2Jnks0

2. Tanden

Geluksvogel Charlie kreeg wel even een knauw toen acteur Eric Lloyd een ongeluk kreeg, net voor het opnemen van een nieuwe scene. Hierdoor braken stukken af van zijn onderste tanden. Gelukkig had zijn moeder neptanden laten maken. Omdat Eric – ondanks zijn leeftijd van krap acht jaar – nog zijn babytanden had, moesten die eerst getrokken worden en… nou ja, laten we maar kijken wat er toen gebeurde.

3. Jailbird

Disney had veel moeite met de casting van Tim Allen, omdat hij in 1978 gearresteerd was voor het in bezit hebben van anderhalf pond (!) cocaine en daardoor 2 jaar en 4 maanden in de gevangenis zat. Doordat Home Improvement een grote hit bleek, maakte Disney voor deze ene keer een uitzondering. Gelukkig maar, want ook The Santa Clause werd een kassucces.

4. Kassa!

Tim Allen had met The Santa Clause een gigantische hit in zijn broekzak. Dat jaar was sowieso al zijn beste jaar, want zijn serie Home Improvement en zijn boek “Don’t Stand Too Close to a Naked Man” stonden ook in de diverse lijsten op nummer 1.

5. Naughty or nice?

De kerstman staat bekend om zijn lijstjes met brave en stoute kinderen. In de film stonden ook tennisster Andre Agassi en acteur Armand Assante op de lijst. Maar op welke lijst stonden ze eigenlijk?

6. 1-800-SPANK-ME

In de film riep Santa oorspronkelijk “1-800-SPANK-ME” tegen zijn ex-vrouw. Natuurlijk was dit een grapje, maar het nummer bleek echt te bestaan. Een kind had het nummer gebeld, waardoor de ouders een gigantische telefoonrekening op de mat kregen. In de latere versies is dit stukje eruit geknipt. Natuurlijk vonden wij wel het fragment terug.

We hebben er nog zes! Arme Tim Allen -> zie #7!

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...