Deze 12 feitjes wist je vast nog niet van THE SANTA CLAUSE

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

7. Afzien

Het grootste gedeelte van de film werd opgenomen in de zomer, in een gebouw zonder airconditioning. Omdat Tim Allen vaak een dikke jas en een “fat suit” (waardoor hij een buikje kreeg) droeg, kreeg hij het soms zo heet dat hij vergat dat hij met kinderen werkte en vloekte als een ketter. Het kerstman-pak schuurde ook nog in zijn nek, waardoor hij een vervelende uitslag kreeg. Arme kerstman…

8. Topo Gigio

Op een gegeven moment wordt de kerstman op het politiebureau ondervraagd. Daar legt hij uit dat de kerstman in elk land bekend staat onder een andere naam, waaronder Sinterklaas. Een vertaling van Santa Claus klopt niet. Topo Gigio is een hommage aan een sketch uit de Ed Sullivan Show.

9. Top secret

O, wil je ook graag eens een kijkje nemen bij de kerstman op de Noordpool, de geheime code om binnen te komen is 1-2-3-9. Maar niet verder vertellen hoor.

10. Peter Boyle

The Santa Clause kreeg uiteindelijk twee vervolgen die allemaal een stuk minder populair bleken dan het orgineel. Toch deed een groot deel van de orginele castleden ook mee in de vervolgen. Peter Boyle veranderde zelfs van rol. In het eerste deel speelde hij nog de baas van Scott Calvin, maar in de latere delen kwam hij terug als Vadertje Tijd. Dit werd meteen ook zijn laatste rol. Niet lang daarna overleed hij aan kanker.

11. Een andere bekende kop

Bernard (David Krumholtz)…

…kon helaas niet meedoen aan het derde deel, omdat hij ook een belangrijke rol speelde in de serie Numb3rs.

12. Criminele kerstmannen

Regisseur John Pasquin had een klein rolletje in de film. Hij is even te zien als kerstman nummer 6.

Waar zijn ze nu?

De kinderen uit The Santa Clause zijn inmiddels een stuk ouder, maar wat doen ze eigenlijk tegenwoordig? We vonden een leuk filmpje met een overzicht van een aantal van de acteurs.

Zo, dat was het weer. Graag lezen we in de comments hieronder wat jullie leukste kerstfilm is. Over de film met de meeste stemmen schrijven we weer een leuk artikel.

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...