De band tussen broers of zussen zijn erg speciaal. De band tussen tweelingen zijn zelfs nog unieker. Zijn jij en je broer of zus een tweeling? Dan weet je waar we het over hebben.
Opgroeien als tweeling is speciaal
“Hoe is het om op te groeien als tweeling?”, de vraag krijg je als tweeling ontelbaar vaak te horen. Niet echt een gemakkelijke vraag natuurlijk, als je nooit iets anders gekend hebt. Mensen zijn nu eenmaal nieuwsgierig naar hoe het is om een identieke broer of zus in plaats van een grote zus of broer te hebben. Ze denken dat jullie leven is zoals in The Parent trap. Dit is het echte antwoord.

1. Altijd een beste vriend(in) bij je
Het leukste aan opgroeien als tweeling is de altijd aanwezige steun en toeverlaat. Jullie hebben dezelfde humor. Zegt iemand iets dat stiekem grappig is, dan volstaat één blik om dat aan elkaar duidelijk te maken. Andere vriendschappen kunnen erg sterk zijn, maar jullie zijn elkaars soulmates. Je kent elkaar dan ook al levenslang.

2. Dezelfde kleding (is niet leuk)
Identieke tweeling of niet, het is nooit leuk om altijd dezelfde kleding te dragen. Als kind is het misschien soms leuk dat mensen jullie schattig vinden, maar later wil je echt niet meer in dezelfde outfit verschijnen. Uiteindelijk zijn jullie ook twee verschillende mensen met een eigen smaak.

3. Niet uit elkaar te halen
Vooral eeneiige tweelingen hebben hier last van. Leerkrachten, en soms zelfs je eigen ouders, verwisselden voortdurend jullie namen. Ook vriendjes besloten jullie gewoon ‘de tweeling’ te noemen. Heel vervelend, je hebt namelijk wel degelijk een naam!
4. Tweelingen: niet altijd identiek
Nee, een jongen en meisje kunnen nooit identiek aan elkaar zijn. Ook eeneiige tweelingen hebben niet dezelfde vingerafdruk of hetzelfde DNA. Bij deze is die mythe uit de wereld geholpen.
5. Er is géén competitie!
Opgroeien als een tweeling betekent dat je continu met elkaar vergeleken wordt. “Je zus doet dit,” of “Ik vind je zus leuker”, zijn vreselijke dingen die je soms moet aanhoren. Onderling voelen jullie totaal geen competitie, waarom moeten mensen dan wél de vergelijking maken?
Wat ik altijd vreselijk vond met kaart en of cadeautjes krijgen als het een kaart of cadeau voor samen was. Ik had toch liever dan iets kleiner maar dan alleen voor mezelf of een eigen verjaardagskaart. Niet altijd alles willen delen.
Verder leuk artikel
Hey
Leuk artikel! Let er wel op dat jullie de een-eiige en twee-eiige niet door elkaar halen. Broer en zus zijn altijd twee-eiig. De tweelingen die vaak het meest op elkaar gelijken (van hetzelfde geslacht) zijn een-eiig. Groetjes van een tweeling
Bedankt voor de tip, Astrid! 🙂