Via: pxhere.com

De band tussen broers of zussen zijn erg speciaal. De band tussen tweelingen is nog unieker. Zijn jij en je broer of zus een tweeling? Dan weet je waar we het over hebben.

Opgroeien als tweeling is speciaal

“Hoe is het om op te groeien als tweeling?”, de vraag krijg je als tweeling ontelbaar vaak te horen. Niet echt een gemakkelijke vraag natuurlijk, als je nooit iets anders gekend hebt. Mensen zijn nu eenmaal nieuwsgierig naar hoe het is om een identieke broer of zus in plaats van een grote zus of broer te hebben. Ze denken dat jullie leven is zoals in The Parent trap. Dit is het echte antwoord.

TWINS_0076

1. Altijd een beste vriend(in) bij je

Het leukste aan opgroeien als tweeling is de altijd aanwezige steun en toeverlaat. Jullie hebben dezelfde humor. Zegt iemand iets dat stiekem grappig is, dan volstaat één blik om dat aan elkaar duidelijk te maken. Andere vriendschappen kunnen erg sterk zijn, maar jullie zijn elkaars soulmates. Je kent elkaar dan ook al levenslang.

Via: flickr.com | Donnie Ray Jones, CC

2. Dezelfde kleding (is niet leuk)

Identieke tweeling of niet, het is nooit leuk om altijd dezelfde kleding te dragen. Als kind is het misschien soms aangenaam dat mensen jullie schattig vinden, maar later wil je echt niet meer in dezelfde outfit verschijnen. Uiteindelijk zijn jullie ook twee verschillende mensen met een eigen smaak.

356/365 December 22, 2009

3. Niet uit elkaar te halen

Vooral eeneiige tweelingen hebben hier last van. Leerkrachten, en soms zelfs je eigen ouders, verwisselden voortdurend jullie namen. Ook vriendjes besloten jullie gewoon ‘de tweeling’ te noemen. Heel vervelend, je hebt namelijk wel degelijk een naam!

Via giphy.com

4. Tweelingen: niet altijd identiek

Nee, een jongen en meisje kunnen nooit identiek aan elkaar zijn. Ook eeneiige tweelingen hebben niet dezelfde vingerafdruk of hetzelfde DNA. Bij deze is die mythe uit de wereld geholpen.

5. Er is géén competitie!

Opgroeien als een tweeling betekent dat je continu met elkaar vergeleken wordt. “Je zus doet dit,” of “Ik vind je zus leuker”, zijn vreselijke dingen die je soms moet aanhoren. Onderling voelen jullie totaal geen competitie, waarom moeten mensen dan wél de vergelijking maken?

6. Niet alles even leuk…

Iedereen is anders, jullie dus ook. Je zus houdt van tennis, jij leest liever een boek. Perfect mogelijk.

twins

7. Ja, ook jullie hebben wel eens ruzie

Samen opgroeien is intens. Niet verwonderend dat jullie ook ruzie maken. Gelukkig zijn jullie er altijd zeker van dat het weer goed komt.

Twins

8. Twintuition is real!

Nee, je voelt geen fysieke pijn wanneer je tweelingbroer of -zus valt. Ja, je voelt elkaar wel ontzettend goed aan. Twintuition noemen ze het. Je kent de ander door en door, dus je weet hoe hij of zij over bepaalde zaken denkt. Zegt iemand iets raar, dan kijken jullie elkaar fronsend aan. Of de ander nu naast je zit, of helemaal aan de andere kant van de ruimte.

rmj_20141118_d7000__12679

9. Er is altijd iemand de oudste

En er is altijd iemand de jongste. Vaak heeft de oudere broer of zus een verantwoordelijkheidsgevoel tegenover de jongste.

TwinsHug

10. Jullie hebben veel inside jokes

Héél véél.

Via: flickr.com | Naomi Campbell, CC

11. Samen verjaardag vieren…

Als kind kregen jullie altijd dezelfde cadeautjes, ingepakt in hetzelfde inpakpapier, dat jullie op hetzelfde moment moesten openen. Veel verrassing was er niet aan. Op latere leeftijd begin je ook voor elkaar een cadeautje te kopen. Het voordeel: je vergeet nooit elkaars verjaardag!

ELL_1473

Jouw herinneringen aan tweeling zijn?

Ben jij ook zo’n gelukzak met een tweelingbroer of -zus? Welke van deze puntjes herkende jij tijdens het opgroeien als tweeling? Laat het ons weten in een reactie hier onder!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “11 dingen die je herkent als je opgroeide als tweeling”

  1. Wat ik altijd vreselijk vond met kaart en of cadeautjes krijgen als het een kaart of cadeau voor samen was. Ik had toch liever dan iets kleiner maar dan alleen voor mezelf of een eigen verjaardagskaart. Niet altijd alles willen delen.
    Verder leuk artikel

    Beantwoorden
  2. Hey
    Leuk artikel! Let er wel op dat jullie de een-eiige en twee-eiige niet door elkaar halen. Broer en zus zijn altijd twee-eiig. De tweelingen die vaak het meest op elkaar gelijken (van hetzelfde geslacht) zijn een-eiig. Groetjes van een tweeling

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer