13. Chemie

Toch was het juist door Phoebe dat Zach Galligan de rol van Billy kreeg. Emilio Estevez en Judd Nelson waren de andere kandidaten, maar de chemie tussen Phoebe en Zach was zo intens dat Steven Spielberg hem meteen de rol aanbood.

14. Cameo’s

Zowel Steven Spelberg als Jerry Goldsmidt zijn nog even in de film te zien. Let goed op: Steven rijdt langs in een wagentje en Jerry loopt voorbij met een pijp in zijn mond.

15. Amblin

Gremlins was ook de eerste film met het bekende Amblin logo.

16. Ken ik die stad niet ergens van?

Als je Gremlins nog eens goed bekijkt merk je misschien wel dat Kingston Falls hetzelfde eruitziet als het Hill Valley uit Back to the future. Dat klopt. Beiden zijn op dezelfde set opgenomen.

17. Kerst

Zoals velen al vermoeden, Gremlins is een kerstfilm. Maar omdat Warner Bros. geen goede zomerfilm had, werd de datum aangepast waardoor de film samen met Ghostbusters en Indiana Jones and the Temple of Doom in de zomer te zien was. Alledrie de films werden grote kaskrakers.

18. En de toekomst?

Chris Columbus zei eerder in 2012 dat hij een vervolg niet echt ziet zitten. Vooral omdat in de oorspronkelijke film alles gedaan werd met poppen. Tegenwoordig wordt er zoveel met CGI gedaan dat het – volgens hem – onmogelijk is om daarmee hetzelfde gevoel als de eerste film te krijgen.

Augustus 2017 is hij daar overigens op teruggekomen. Hij heeft nu een nieuw script geschreven, dus het is even afwachten of er geldschieters gevonden worden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten. Laten we de bekende barscene nog maar eens kijken.

Kijk je ook al uit naar het vervolg? Wat hoop je dat er gaat gebeuren? En wat vond jij het leukst of engst aan de Gremlins? Laat het ons weten in de comments.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer