Deze 13 dingen wist je nog niet over ‘The Nightmare Before Christmas’!

Door

Suzanne Peters

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

The Nightmare Before Christmas is voor velen een geliefde film. We zijn allemaal dol op Jack Skillington Heb jij deze film ook meermaals gezien? Dan vind je het ook leuk om de volgende 13 dingen te lezen. Wij gokken dat jij ze nog niet wist!

1. Tim Burton was niet de regisseur

Het wordt door veel mensen gedacht dat Tim Burton ‘The Nightmare Before Christmas’ heeft geregisseerd, maar dit is niet het geval. Hij was te druk met het regisseren van Batman. Daarom liet hij het regisseurswerk door zijn collega Henry Selick doen. De naam van Tim Burton staat wel groot op de film, omdat de film zijn idee en verhaal was.

2. Jack Skeleton in andere films

In andere films die geregisseerd zijn door Henry Selick, kun je Jack Skeleton voorbij zien komen. Bijvoorbeeld in Coraline en in James and the Giant Peach.

https://www.youtube.com/watch?v=dTEpfgGeuAw

3. Begin van het filmen

Het filmen van The Nightmare Before Christmas begon nog voordat het script helemaal compleet was. Dit deden ze omdat er enorm veel afbeeldingen gemaakt moesten worden. Voor één minuut film was de crew minstens een week bezig.

4. Geheime gangen

Er werd gebruik gemaakt van geheime gangen bij de sets, waardoor de makers gemakkelijker bij de pop konden komen die veranderd moest worden.

5. Het idee voor The Nightmare Before Christmas

Tim Burton kreeg het idee voor Nightmare Before Christmas toen hij zag hoe in een winkel de Halloween decoraties werden vervangen voor de kerstdecoraties.

6. Danny Elfman in Nightmare Before Christmas

De composer Danny Elfman is kort te zien in de film. Er is een band, en in de bas kun je een gezicht zien. Dit is Danny Elfman.

7 Danny Elfman zingt

Omdat de voice-acteur van Jack niet kon zingen, zong Danny Elfman alle stukken waar Jack zingt:

https://www.youtube.com/watch?v=ZPblZa10_Pk

Lees snel verder op de volgende pagina! Herken jij de covers van deze film?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...