Zo gaat het 34 jaar later met dokter Eric Koning van MCW

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Medische Centrum West, vroeger zaten wekelijks miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd voor dit programma. Eén van de meest iconische acteurs was Eric Koning (Rob van Hulst). Wij hebben voor je uitgezocht hoe het nu met hem gaat.

Medische Centrum West (MCW)

Medisch Centrum West was een regelrechte hit toen het programma uitkwam in 1988. Voor de volledigheid: dat is ruim 30 jaar geleden, ik voel me oud… Maar los daarvan, hebben we eerst nog wat leuke details over dit programma voordat we gaan kijken hoe het nu met Eric Koning gaat.

Medisch Centrum West intro
Via: Medisch Centrum West Intro (capture)

Wanneer was de serie te zien?

De serie werd uitgezonden door de TROS en was op de buis te zien vanaf 1988 tot 1994. Er zijn in totaal ‘slechts’ 100 aflevering gemaakt, ook al bleek het een doorslaand succes te zijn. De makers wilde graag op het hoogtepunt stoppen.

Waar werd MCW opgenomen?

De serie werd opgenomen in het toenmalige Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad waar een leegstaande afdeling was. Medische Centrum West heeft in 1992 zelfs de Gouden Televizier Ring gewonnen. Ook interessant is dat de kijkers bewust gemaakt werden van zaken rondom hart- en vaatziekten en met name cholesterol. Dit was een afspraak gemaakt door de seriemakers en de Hartstichting.

Medisch Centrum West
Via: Medisch Centrum West (cover)

Medisch Centrum West: wist je dat…

We hebben een aantal interessante feitjes voor je verzameld.

Wekelijks keken er 3,5-4 miljoen mensen naar de serie.
Hiermee is het de populairste Nederlandstalige drama serie.
Medisch Centrum West is ook uitgezonden in Duitsland en Afrika.
Ondanks de successen van Medisch Centrum West wilde de TROS toch iets nieuws, een dagelijkse serie om de concurrentie met GTST aan te gaan. Dat werd Onderweg naar morgen, die tot 2010 in de lucht is geweest.
Medisch Centrum West serie vroeger
Via: Medisch Centrum West (capture)

Even terugblikken…

Tijd om eens een bekend fragment van Medisch Centrum West terug te kijken. Herinner jij je deze scène nog?

Hoe is het met Eric Koning (Rob van Hulst)?

Eric Koning, die in het echt als Rob van Hulst door het leven gaat, was één van de meest iconische acteurs in deze bijzonder populaire serie. Zijn bril en gehele verschijning zorgen ervoor dat veel mensen tot op de dag van vandaag nog herkennen, ook al doet hij hele andere dingen dan acteren op dit moment.

Om alles over hem te lezen en foto’s van hem te zien, lees snel verder op de volgende pagina.

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...