‘Mulder, it’s me’ en The truth is out there, zomaar twee uitspraken die bijna iedereen wel kent. Beiden komen uit de iconische televisieserie THE X-FILES, mateloos populair in de jaren 90. Sinds vorig jaar worden er weer nieuwe afleveringen gemaakt, maar wij gaan even terug in de tijd met een aantal spannende feitjes over de vroegere seizoenen.

1. Hoe het allemaal begon

Bedenker Chris Carter kwam op het idee voor zijn serie, omdat er in Amerika alleen al schijnbaar 3,7 miljoen mensen zijn ontvoerd door buitenaardse wezens.

2. Het origineel

Verder baseerde hij de serie op een reeks uit de jaren 70, met de naam Kolchak: the night stalker. Daarin onderzocht een journalist rare zaken die meestal iets bovennatuurlijks in zich hadden.

3. Quid pro quo

Het karakter van Dana Scully is gebaseerd op Clarice Starling, je weet wel, van die griezelige film Silence of the Lambs.

Clarice Starling
Via: screenshot Youtube

4. Tattoos zijn slecht voor je

Jodie Foster (Clarice uit dezelfde film) had ook een klein rolletje in The X-files als een pratende tattoo, kwaadaardig nog wel. Tegenwoordig kun je deze tattoo ook zelf bestellen.

Via: 20th Century Fox

5. O lalala

Gillian Anderson – agent Dana Scully – was toen ze auditie deed voor haar rol, niet echt populair bij de producenten. Zij wilden namelijk een gigantisch stuk voor die rol. Het grappige is wel dat Gillian later uitgeroepen werd tot een van de mooiste vrouwen, zoals hieronder duidelijk te zien is.

.

6. Een jong meisje

De toen 24 jarige Gillian Anderson was zo nieuw in tv-land dat The X-files pilot pas haar tweede keer voor de camera was. In deze podcast vertelt ze meer over haar carriere.

We zijn pas net op gang… Lees verder op pagina 2!

Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer