Deze 12 feitjes over STAR TREK: VOYAGER wist je vast nog niet!

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Star Trek is altijd al immens populair geweest. Na de oorspronkelijke serie volgden verschillende films en een aantal nieuwe series, maar geen enkel ruimteschip had een vrouw op de kapiteinsstoel. Met Star Trek: Voyager kwam daar eindelijk verandering in. Kate Mulgrew speelde met verve een kapitain met haar op de tanden. Maar wat weten we eigenlijk nog meer over Star Trek: Voyager? We zochten het uit.

1. Tweedehandsje

Veel van de props werden hergebruikt voor Voyager. Dus de transporter kamer, de vertrekken van de bemanning en een gedeelte van Engineering kwamen gewoon uit Star Trek: Generations en de films.

Laten we een tour nemen door Voyager.

https://youtu.be/Q4sX6hEmnik

2. Janeway

Er waren genoeg bekende namen die graag de rol van Captain Kathryn Janeway wilden spelen. Denk aan Lynda Carter (Wonder Woman), Erin Gray (Buck Rogers in the 25th century) en Linda Hamilton. Die laatste kennen we natuurlijk allemaal als Sarah Conner uit de Terminator reeks.

3. Man of vrouw?

Ondanks dat producent Paramount diversiteit hoog in het vaandel had staan, waren ze niet zo zeker of de kapitein van de USS Voyager een man of vrouw moest worden. Het scheelde weinig of de Britse acteur Nigel Havers had de rol gekregen. We kunnen ons moeilijk voorstellen hoe de serie er dan uit had gezien.

4. Andere kapitein

Nadat de keuze toch op een vrouw was gevallen, werden de eerste opnamens geschoten met Kate Mul… wacht Geneviève Bujold?
Zij kreeg de rol, maar stopte er al na een paar dagen mee. Gezien het fragment een goed keuze.

5. It’s all logical

Tim Russ, de vulcan Tuvok, werd gezien als goede kandidaat voor de rol van Geordi La Forge uit Star Trek: The Next Generation.

6. I’m a doctor…

Robert Picard, de dokter aan boord van Voyager, moest tijdens zijn auditie de volgende regel acteren: “Somebody forgot to turn off my program”. Hij deed dat en voegde er spontaan aan toe: “I’m a doctor, not a light bulb“, waarop hij meteen de rol kreeg. Later volgden meer variaties.

7. Seven

Veel mensen denken nog steeds dat de borg Seven of Nine (gespeeld door sexy Jeri Ryan) geintroduceerd werd omdat de kijkcijfers daalden. Dit was niet zo. Volgens de producenten ontbrak er een “Spock” in de serie en de borg kon dat element toevoegen. Zelfs met Seven bleven de kijkcijfers jammerlijk dalen.

8. Een robbertje vechten

De beroemde worstelaar en nu bekende acteur Dwayne ‘The Rock’ Johnson had zijn eerste echte rol te pakken in Star Trek: Voyager. Hij moest een potje vechten tegen Seven of Nine. Wie won er?

9. Is hij niet..?

Om alles kloppend te maken met de eerdere series en de films, verzonnen de schrijvers slimme manieren om de personages van de andere Star Treks ook een kleine rol te geven op Voyager. Zo kwamen Troi, Riker en Barclay van The Next Generation al eens langs, maar de mooiste cross-over was toch wel in de aflevering “Flashback” waarin Hikaru Sulu (uit de oorspronkelijke serie) een rol speelde.

10. De computer

Majel Barrett was de computerstem aan boord van Voyager. Majel speelde in de pilot van de orginele serie een belangrijke rol als de rechterhand van Kirk. Later trouwde ze met Gene Roddenberry (de bedenker van Star Trek), wat veel verklaart waarom ze daarna in elke serie zat.

11. Ensign Harry Kim

Garrett Wang, Harry Kim in de serie, kon niet echt goed opschieten met Executive Producer Rick Berman. Garrett wilde graag wat afleveringen regisseren, maar mocht niet. Na seizoen drie zou hij ontslagen worden, maar omdat Harry Kim verkozen werd tot een van de 50 mooiste mensen van People’s Magazine, mocht hij blijven. Phew. Jennifer Lien (Kes) werd toen maar ontslagen.

12. Behind the scenes

Bij een serie vol special effects is het altijd leuk om eens een blik achter de schermen te werpen en dat gaan we nu doen. Veel plezier.

https://youtu.be/6Ya7dJMRrmc

Hoe zien ze er nu uit?

Altijd leuk om te zien hoe de acteurs er nu uitzien.

https://youtu.be/-TCS4I2s25I

Bloopers

Ook bij Star Trek ging er nogal eens wat mis, getuige deze grappige bloopers.

We zijn benieuwd wat jullie mooiste herinneringen zijn aan Star Trek: Voyager. We lezen het graag terug in de comments op Facebook!

Genoten van dit artikel? Volg ons:
 

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...