Zo gaat het 40 jaar later met die leuke ‘Annie’

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Annie film

Wie heeft de prachtige film nu niet gezien? Het weesmeisje leeft een ‘Hard Knock Life’ samen met de andere weeskinderen. Uiteindelijk komt het allemaal goed met haar. Hoe heeft Annie het er in ‘real life’ vanaf gebracht? Wij zochten het uit!

Annie (1982)

In Annie volgen we – hoe kan het ook anders – weesmeisje Annie. Zij wordt gespeeld door Aileen Quinn. Deze muziekfilm uit 1982 werd geregisseerd door John Huston en is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks.

It’s a hard knock life for us

Zo gaat het 40 jaar later met die leuke 'Annie'
Via: Annie (cover)

Bekijk hieronder de trailer van deze populaire film uit 1982!

11-jarige wees

Annie is een 11-jarig meisje dat woont in een weeshuis geleid door Miss Hanigan. Miss Hanigan is een een alcoholist en is alleen maar met zichzelf bezig. Het leven in het weeshuis is niet erg gezellig, maar op een dag komt daar verandering in.

Annie film vroeger cast later
Via: Annie (capture)

De worstenfabriek

De 11-jarige wees loopt over straat en ziet dat een groepje jongens een hond aan het pesten is. Zij neemt de hond vervolgens mee naar het weeshuis, maar Miss Hanigan is het hier niet mee eens. Ze dreigt de hond naar de worstenfabriek te brengen!

Film Annie
Via: Annie (cover)

Wat een geluk!

De volgende dag komt de secretaresse van een beroemde miljardair langs in het weeshuis. De miljardair Oliver Warbucks wilt namelijk een wees adopteren. In eerste instantie wilt hij liever een jongetje, maar je raad het al, niemand minder dan Annie wordt geselecteerd voor een proef week. En de hond mag mee!

Annie
Via: Annie (capture)

Zoektocht naar haar ouders

Annie beleeft bij Meneer Warbucks de leukste avonturen, maar na een week wil zij toch graag opzoek naar haar ‘echte’ ouders. Samen Met Warbucks en zijn secretaresse gaan ze naar de radio om een oproep te plaatsen. Zal zij haar ouders ooit vinden?

Zo gaat het 40 jaar later met die leuke 'Annie'
Via: Annie (cover)

Muziek

Deze film staat vooral bekend om de prachtige nummers die erin voorkomen. Natuurlijk kent iedereen het nummer ‘It’s a Hard Knock Life’. Hieronder de video:

Het lied Tomorrow

Ook het lied ‘Tomorrow’ werd een internationale hit. Zo werd het nummer ook door een Nederlandse zangeres gecoverd. Niemand minder dan Patricia Paay maakte haar eigen versie. Bekijk de live beelden hieronder:

Hoe gaat het nu?

Inmiddels zijn we alweer 40 jaar verder en nu is de grote vraag natuurlijk: Hoe gaat het nu met Annie oftewel Aileen Quinn? Dit kun je lezen op de volgende pagina!

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...