In 1867 reist de vrouwelijke arts Michaela Quinn (Dr. Quinn) naar Colorado Springs om daar een praktijk op te zetten. Het leven daar valt in eerste instantie niet mee voor ‘Dokter Mike’. Als vrouw moet ze constant haar kunde bewijzen in een dorp waar een flink aantal kleurrijke mensen wonen. Genoeg stof dus voor een serie die 6 seizoenen liep van 1993 tot 1998. Hoe is het nu met de cast van deze populaire serie?

Het verhaal

Michaela Quinn komt uit een rijk gezin en heeft, wat uitzonderlijk is voor een vrouw in die tijd, gestudeerd voor arts. Ze reist naar Colorado Springs om haar eigen praktijk op te richten, maar merkt al snel dat de meeste dorpelingen niet op een vrouwelijke arts zitten te wachten. Ze raakt al snel bevriend met Byron Sully en Charlotte Cooper. Als Charlotte gebeten wordt door een dodelijke slang vraagt zij Michaela voor haar drie kinderen te zorgen. Opeens is Michaela moeder van Matthew, Colleen en Brian. Tegelijkertijd probeert ze het vertrouwen van de kleurrijke dorpelingen te winnen en wordt ze door Sully betrokken bij de problematiek rond de Indianen.

Natuurlijk is dit meer dan genoeg materiaal voor een reeks aan spannende afleveringen. Maar de werkelijke reden dat we allemaal keken was natuurlijk deze (maar later meer over hem):

.

Populaire serie…

De serie was erg populair. Fans werden uitgenodigd om naar de opnames te komen kijken en veel van de acteurs kwamen dan een praatje met hen maken. Eén zo’n fan die de set (onbedoeld) bezoekt is nanny Fran Fine uit ‘The Nanny‘. Met alle gevolgen van dien…

De kijkcijfers bleven stabiel gedurende de looptijd van de serie. Maar het netwerk waar de serie voor gemaakt werd, was niet blij. De serie trok de verkeerde doelgroep aan en vrij plotseling werd de serie stopgezet tot woede en verdriet van de fans. De verontwaardiging over het stopzetten van een serie was niet zo groot geweest sinds het stop zetten van de originele Star Trek in de jaren ’60. Er werden daarom twee films gemaakt, maar de setting en personages waren zo anders dat die niet een enorm succes werden. De laatste film kwam uit in 2001.

De cast van Dr. Quinn, medicine woman

Hoe zou het nu, zo’n ruim 25 jaar later, met de cast van Dr. Quinn, medicine woman zijn? We zochten het uit! Lees hieronder de 14 leden van de cast:

1. Michaela Quinn (Jane Seymour)

De zeer ervaren actrice Jane Seymour kreeg pas één dag voor de productie zou beginnen het script met de vraag of ze de rol van Michaela Quinn zou willen spelen. Gelukkig zei ze ja. Jane Seymour heeft een enorme staat van dienst als actrice. Daarnaast schreef ze zelfhulpboeken en ontwikkelde ze een kledinglijn. Jane Seymour is vier keer getrouwd geweest en heeft vier kinderen waaronder de tweeling waarvan ze zwanger was tijdens de opnames van dr. Quinn. Die zwangerschap is in de serie geschreven. Jane Seymour blijft op het scherm en het witte doek verschijnen.

.

2. Byron Sully (Joe Lando)

Byron Sully is een beetje de outcast van het dorp. Hij heeft zijn vrouw verloren in het kraambed en hij heeft een hechte relatie met de Indianen, met name met Cloud Dancing. Hij strijdt voor hun rechten en komt vaak in conflict met de wet. Hij is in veel opzichten de tegenpool van Michaela. Maar ze valt als een blok voor hem. En dat snappen we natuurlijk wel. Uiteindelijk, na veel ups en downs, trouwt het stel en ze krijgen samen een dochter: Katie. Ja, die Sully, we waren toch wel stiekem een beetje jaloers op Michaela!

.
Joe Lando is zeer regelmatig op TV of in een film te zien. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen. Benieuwd hoe hij er nu uitziet? Lees dan nog even door!

3. Matthew Cooper (Chad Allen)

Matthew is de oudste zoon van Charlotte. Na haar dood vindt hij dat hij volwassen genoeg is om zonder Michaela verder te kunnen, maar al snel blijkt dat ook hij haar aandacht en liefde nodig heeft. Matthew krijgt een relatie met Ingrid, die echter sterft. Dat is een zware klap voor hem en hij komt dat moeilijk te boven.

Chad Allen heeft diverse rollen gespeeld. In 2015 stopte hij met acteren om iets heel anders te doen. In deze video neemt hij afscheid van zijn fans:

4. Colleen Cooper (Erika Flores/ Jessica Bowman)

Colleen Cooper bouwt na het verdriet om de dood van haar moeder een hechte relatie op met Michaela. Ze wordt haar grote voorbeeld. Colleen helpt graag mee in de kliniek en gaat uiteindelijk zelf ook studeren.

Na drie seizoenen stapte Erika Flores uit de serie. Naar verluid omdat ze het niet eens was met haar salaris, maar zelf heeft ze altijd volgehouden dat ze het tijd vond voor wat anders. De fans waren niet blij met haar vertrek en hadden moeite met Jessica Bowman. Toch is zij erin geslaagd de rol naar haar hand te zetten.

Erika Flores speelde zo af en toe nog een rol na ‘Dr. Quinn’. Na 2009 heeft ze niets meer gedaan. Haar zus Melissa is ook een actrice. Ook Jessica Bowman doet niet veel meer op TV of in de film. Zij was voor het laatst te zien in 2011.

5. Brian Cooper (Shawn Toovy)

Brian sluit zijn nieuwe moeder al snel in zijn hart. Brian is een gevoelige jongen die erg tegen Sully opkijkt. Hij is ook een trouwe vriend voor de chagrijnige Loren Bray en voor Anthony, de zoon van Robert E en Grace, die uiteindelijk aan een slopende ziekte sterft.

Ook buiten de show heeft Shawn Toovy veel te maken gehad met Orson Bean, de acteur die Loren Bray speelde. Samen stonden ze op het toneel in ‘A Christmas Carol’. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn acteerwerk, maar heeft sinds 2001 niet meer in een film of TV serie gespeeld. Hieronder zie je Shawn Toovey met Orson Bean in ‘A Christmas Carol’:

En Shawn Toovey nu:

.
Bekijk vooral ook de reünie-beelden op volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

4 gedachten over “Hoe is het NU met de cast van Dr. Quinn, Medicine Woman?”

 1. zou best eens naar de filmset toe willen,maar tja zo rijk ben ik ook niet.ik zie die serie pas n klein jaar.mocht van mn man niet kijken .

  Beantwoorden
 2. Het mooiste wat ik ooit in mijnleven zag .
  Ik ben nu72 en heb nog eendochter van28.
  Het is onze mooiste serie..
  Dank u .
  [Geen contactgegevens a.u.b.]

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer