6. Loren Bray (Orson Bean)

Winkeleigenaar Loren Bray is een mopperpot die vaak dwars ligt. Hij houdt graag dingen bij het oude en dat brengt hem vaak in conflict met Michaela en met zijn grote liefde Dorothy. Brian krijgt vaak wel wat van de oude man gedaan. Ze zijn ondanks hun grote leeftijdsverschil dol op elkaar.

Orson Bean heeft een lange en indrukwekkende carrière achter de rug. Hij is drie keer getrouwd en verscheen de laaste jaren regelmatig in ‘Desperate Housewives’.

7. Hank Lawson (William Shockley)

De makers van de serie hadden wat met mannen met lang haar. Kroegeigenaar Hank is er ook zo één. Maar Hank heeft wel een heel ander karakter dan Sully. Hij is een echte antiheld. Hij is onbetrouwbaar en zonder al te veel normen en waarden leidt hij met strakke hand zijn bar. Hij komt regelmatig in conflict met Michaela, maar stiekem is hij erg op haar gesteld. Hank wordt in de loop van de serie steeds milder en soms verleent hij onverwacht hulp.

.
William Shockley werkt tegenwoordig vooral als scriptschrijver. Maar hij is ook nog wel op TV of in films te zien. Benieuwd of hij zijn lange lokken nog heeft? Blijf lezen!

8. Jake Slicker (Jim Knobeloch)

Barbier Jake staat samen met Hank vooraan om het leven van Michaela een beetje zwaarder te maken. Maar hij heeft een ernstig alcoholprobleem en uiteindelijk heeft hij Michaela hard nodig.

.
Acteur Jim Knobeloch was getrouwd met de schrijfster van Dr. Quinn, Beth Sullivan. Ze hebben twee kinderen. Hij acteert nu voornamelijk op het toneel.

9. Horace Bing (Frank Collison)

De verlegen, onaantrekkelijke en heel onhandige postbeambte Horace blijkt al gauw een goed hart te hebben. Niet alleen steunt hij dr. Quinn waar mogelijk, maar hij houdt onvoorwaardelijk van Myra, één van Hanks prostituees. Hank staat de relatie flink in de weg, maar uiteindelijk kunnen ze trouwen. Hier zie je een recent rode loper interview met Frank Collison. Hij heeft hier zijn vrouw aan zijn zijde. Ze hebben drie kinderen.

10. Cloud Dancing (Larry Sellers)

Nog een man met mooi lang haar en een prachtige stem is Cloud Dancing, een native American, in de serie gezien de tijdsperiode nog Indiaan genoemd. Cloud Dancing is Sully’s beste vriend en een belangrijke tussenpersoon voor het contact met de stammen. Cloud Dancing wordt regelmatig opgejaagd door soldaten en heeft vaak de hulp van Michaela nodig. Hij is een wijs man en weet veel conflicten te smoren. Hij heeft een relatie met Dorothy, de lokale journaliste. Dat doet uiteraard veel stof opwaaien.

.
Larry Sellers stamt af van native Americans. Naast acteur was hij stuntman, maar de laatste jaren is hij weinig te zien geweest.

.

11. Dorothy Jennings

Dorothy wordt een goede vriendin van Michaela. Ze streeft een journalistieke carrière na en als vrouw zit ze daarom in dezelfde moeilijke positie als Michaela. Ze wijst Loren Bray af en begint een relatie met Cloud Dancing.

De inmiddels 80 jarige Barbara Babcock had al een indrukwekkende carriere achter de rug voor ‘Dr. Quinn’. De laatste tien jaar is ze nauwelijks op TV te zien geweest. Ze heeft ook in Star Trek, the original series gespeeld. Hier is ze te zien met captain Kirk (William Shatner).

12. Robert E (Henry G. Sanders)

De donkere smit Robert E heeft het in het dorp vaak ook niet makkelijk. Bovendien heeft hij een vervelend verleden dat regelmatig opspeelt. Maar als hij Grace ontmoet lijkt het geluk eindelijk aan zijn zijde te zijn. Ze adopteren Anthony, die echter sterft aan een slopende ziekte. Dit dompelt het echtpaar opnieuw in rouw.

.
Hier is een recent interview met Henry G. Sanders over één van de vele rollen die hij heeft gespeeld:

13. Grace (Jonelle Allen)

Grace runt een restaurantje. Ze is een dame die flink van aanpakken weet en soms wat ongevoelig overkomt, maar ze houdt zielsveel van Robert E en hun zoon Anthony. Ze heeft ook een hechte relatie met Michaela.

Jonelle Allen heeft in veel series gespeeld. Hier is een recent interview met haar over één van haar rollen:

14. Dominee Timothy Johnson (Geoffrey Lower)

In een stadje met inwoners als Hank en Jake is het leven van de goedhartige dominee Timothy niet makkelijk. Het wordt nog moeilijker voor hem als hij blind wordt. Toch staat hij voor iedereen klaar, ongeacht zijn of haar afkomst.

Geoffrey Lower was na dr. Quinn ook in één episode van ‘Friends’ te zien. Geoffrey Lower is getrouwd en heeft 1 kind. Hij werkt tegenwoordig als aannemer. Hier zit hij op de bank met Monica.

Reünie van de cast…

Oké, van sommige acteurs weet je nu hoe ze er tegenwoordig uitzien. Maar een paar heb je nog te goed. In 2014 kwam een groot deel van de cast bij elkaar om een spoof op te nemen van dr. Quinn: Dr. Quinn Morphine Woman. Wil je weten hoe Sully en Hank er nu uitzien? Kijk dan eens naar deze niet al te serieus te nemen video.

Wat vond jij van de serie? Mocht je nostalgie terug willen halen (of iemand een geweldig cadeau willen doen), de complete serie is hier te verkrijgen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

4 gedachten over “Hoe is het NU met de cast van Dr. Quinn, Medicine Woman?”

 1. zou best eens naar de filmset toe willen,maar tja zo rijk ben ik ook niet.ik zie die serie pas n klein jaar.mocht van mn man niet kijken .

  Beantwoorden
 2. Het mooiste wat ik ooit in mijnleven zag .
  Ik ben nu72 en heb nog eendochter van28.
  Het is onze mooiste serie..
  Dank u .
  [Geen contactgegevens a.u.b.]

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer