De Jerry Springer Show: een terugblik + update over beveiliger Steve!

Door

Robert Kroes

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Jerry Springer Show

De Jerry Springer Show was voor iedereen die rond de millenniumwisseling tv keek, een ware openbaring. De gasten hielden zich niet in er werd volop gevochten en gescholden. Al snel deden de geruchten de ronde dat de gasten en onderwerpen fake waren. Goed betaalde acteurs zouden net doen alsof… Hoe het ook was, er was genoeg sensatie te beleven. Wij blikken aan de hand van de bizarste weetjes en heftigste beelden terug op deze bizarre show, die overigens nog steeds te zien is. Ook vertellen we je hoe het zijn kale beveiliger Steve is. We wensen Steve alvast veel beterschap! Als bonus sluiten we af met een ‘Jerry Springer moment’ op de Nederlandse TV, een heuse schietpartij! Ben je er klaar voor?

1. The Jerry Springer Show begon ‘gewoon’ in 1991

In de eerste seizoenen was er nog niets bekend van het rellerige imago. Jerry Springer was de host van een normale talk show met normale onderwerpen. Wij vonden een fragment uit de allereerste show. Onderwerpen als terrorisme, het rookverbod en maatschappelijke verschillen worden besproken zonder dat er gevochten wordt. Saai hé?

2. Jerry Springer was van oorsprong politicus

Jerry Springer was van nature geen TV-host. Als hij in 1969 uit militaire dienst komt wil hij politicus worden. Hij probeert zelfs in het congres te komen. Dit lukt niet. Wel wordt hij begin jaren ’70 lid van de gemeenteraad van Cincinnati. Na één termijn treedt hij af als blijkt dat hij een cheque heeft uitgeschreven voor de diensten van een prostituee aangezien prostitutie illegaal is in Amerika. Dit blijkt geen beletsel om 1,5 jaar na dit incident tot burgemeester te worden verkozen. Wanneer zijn campagne om in het congres gekozen te worden mislukt wordt hij eerst nieuwslezer.

https://youtu.be/dPtfqXdbfLQ

3. De Jerry Springer show ontstond door te weinig kijkers

Toen de reguliere show van Jerry Springer steeds minder kijkers trok besloot men meer controverse te zoeken. Toen dat eenmaal aansloeg werden de onderwerpen steeds gekker.

Het onderstaande fragment ‘confrontatie tussen extremistische KKK-leden en donkere joden‘ is een weinig fijngevoelig voorbeeld.

https://youtu.be/7XFbK8TBBMI

4. Jerry Springer zocht al vroeg naar racistische confrontaties

Jerry Springer was zelf de zoon van Duitse joden die gevlucht waren voor antisemitisch geweld. Toch schroomde hij niet om leden van extreem-rechtse groeperingen een podium te bieden. Dit leidde onder meer tot neonazi’s die Jerry Springer uitscholden. Een bizarre uitzending ‘Klanfrontation’ was het gevolg.

5. De show die zelfs voor Jerry Springer te extreem was

Zoals we zien, zijn er niet veel grenzen die de Jerry Springer Show stelt als het om controverse en shockeffecten gaat. De show over de man die met zijn paard trouwde ging zelfs het management van Jerry Springer te ver. Deze bizarre freakshow, die door Jerry zelf als zijn meest bijzondere show werd bestempeld, werd in Amerika nooit uitgezonden. De reden hiervoor is dat bestialiteit ook in Amerika verboden is en was. De hoofdpersoon uit deze diepgaande documentaire was echter van mening dat sex bij een goed huwelijk hoorde….

In bijgaand fragment een gesprek met de hoofdpersonen over de opname.

https://youtu.be/JD7UCNYnp3o

6. Soms vochten vrouwen om elkaar of om mannen.

Vechtende vrouwen waren ook altijd goed voor tumult, kijk zelf maar!

Weet jij waar beveiliger Steve gebleven is en waarom wij hem beterschap wensen of ben jij benieuwd naar het Jerry Springer moment op de Nederlandse TV? Lees dan snel verder op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...