Via: flickr.com | Joe van petten, CC

Op vakantie gaan betekende vroeger twee weken rondhangen op een camping in Zuid-Frankrijk of Spanje. Je verbleef met het hele gezin in een tent of caravan. Overdag lag je aan het zwembad, ‘s avonds at je barbecue, speelde je spelletjes, en ‘s nachts lag je wakker van de vele muggen. Ging jij vroeger ook iedere zomer kamperen met het hele gezin, dan zag je dag er toen sowieso zo uit.

10u: Opstaan = naar de bakker

Een dag op de camping in Zuid-Frankrijk begon steevast met baguettes en croissants. Maar iemand moest deze wel gaan halen bij de campingwinkel, dus kreeg je een centje in de hand geduwd en leerde je het zinnetje ‘deux baguettes et croissants, s’il vous plaît’ uit je hoofd.

Soms moest je erg lang aanschuiven en dat dreef de spanning alleen maar op. Wanneer de winkelbediende iets antwoordde in het Frans, stond je helemaal perplex.

Via: flickr.com | Christine und Hagen Graf, CC

10.30u: Baguette avec Nutella

Terug van de campingwinkel begon het heerlijke ontbijt. De plastic bordjes, bekertjes en uiteraard de pot nutella die van thuis waren meegenomen, werden bovengehaald.

Camping kamperen eten
Via: flickr.com | Evert Kuiken, CC

11u: Vrije tijd!

De voormiddagen tijdens het kamperen waren meestal rustig. De witte tuintafel lag al snel bezaaid met kleurplaten, stiften, kleurpotloden en boeken. Deze chaos bracht de kunstenaar in je naar boven. Je tekende en kleurde met de muziek van je discman luid in je oren.

Via: pxhere.com, CC

In de tussentijd: De walk of shame

De ene tent stond al dichter bij het toiletgebouw dan de andere, maar iedereen moest af en toe door de walk of shame: de wc-rol in de hand, billen dichtgeknepen, en marcheren naar het toiletgebouw…

Via: Wikimedia Commons | Paul IJpelaar, CC

En ook: Rondhangen op de camping

Een groot deel van de dag hing je maar wat met je nieuwe vriendjes rond op de camping. Je ging kijken naar de pingpongtafel en speelde een spelletje petanque.

20120810_N5697a_Alberto e Paolo giocano a ping pong - Camping Pino Mare, Lignano Riviera, UD
Via: flickr.com | Giuseppe, CC

13u: Bommetje in het zwembad!

Een dag op de camping niet gezwommen, was een dag niet geleefd. Fanatiekelingen legden ‘s morgens vroeg hun handdoek al om een strandstoel te kunnen bemachtigen. Niet erg, jij zat toch vooral in het water. Als er geen verdronken wesp of bij in het water dreef tenminste…

Via: flickr.com | John Verive, CC

Of… kastelen bezoeken…

Soms moest je naar een of andere château waar je nauwelijks nog een kasteel in kon herkennen. Saai.

Via: flickr.com | zen Sutherland, CC

16u: Boodschappen doen

Als de coolbox leeg was, moest het hele gezin naar de winkel.

Via: ihacom.ch, CC

De dag gaat nog verder…

Er gebeurt natuurlijk veel op zo’n camping dag, maar de avond begint pas, dus we hebben nog 7 leuke camping momenten! Wat dacht je van de kinderdisco? (zie 20.)

Lees dus snel verder over het kamperen op de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “Kamperen: zo zag een dag op de camping er vroeger uit”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer