Ketnet wrapper vroeger en nu

Via: Ketnet | youtube.com (capture) | Televisie job

Ketnetfans van het eerste uur groeiden op met het hoge entertaingehalte van wrappers Mark Tijsmans, Sofie van Moll, en nog vele anderen. Oude liefde roest niet. Wij zochten uit hoe die goeie oude Ketnet-wrappers het vandaag stellen.

23 jaar Ketnet

Er was eens een Vlaamse overheid. Op 1 december 1997 besloot die een kinderzender in het leven te roepen. Dat is inmiddels alweer 23 jaar geleden. Herinner jij je die eerste dag nog? Er zijn heel wat heerlijke herinneringen aan het Ketnet van de late jaren ’90. Wist je trouwens dat de naam afkomstig is van het Brusselse woord ‘ket’ dat ‘jongere’ betekent? Het is een zender door en voor jongeren. Steven Van Herreweghe was de uitverkoren Ketnet-wrapper om die allereerste dag de spits af te bijten.

Eerste-ketnetstudio
Via: Ketnet | youtube.com (capture) | 20 jaar Ketnet

Alleen ging dat de eerste aflevering ‘een klein beetje mis’…

De oude ketnetstudio

De eerste ketnetwrappers leerde jij kennen in de context van een behang met allerlei kleurrijke kinderhandjes, -voetjes, of zoals hier gekke zeedieren. Herken je deze jonkies, Sofie van Moll en Staf Coppens, nog?

staf-en-sofie-ketnetwrappers
Via: Ketnet | youtube.com (capture) | Televisie job

Maar ook de studio waarin de ketnetwrappers zich tot jou richtte, was je even bekend als je eigen woonkamer. Het was er erg knus en met wat geluk bereikte jouw tekening zelfs de tekeningencactus! Dit is Aron Wade aan het werk. Je kent hem wellicht veel beter als Akke uit W817.

tekeningencactus
Via: Ketnet | youtube.com (capture) | Larian Studios

Van Ketnet-wrapper tot presentator

Voor veel oude ketnetwrappers bleek de job een goede start voor een verdere carrière in de media. De meeste van hen kon je later nog eens tegenkomen tijdens het zappen. Denk maar aan Mark Tijsmans, Sven Ornelis en Peter Van de Veire. Maar er zijn er ook die een leven kozen achter de schermen, zoals Friedl’ Lesage.

Benieuwd hoe het hen allemaal is vergaan? Lees verder op de volgende pagina.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer