Ketnet wrapper vroeger en nu

Via: Ketnet | youtube.com (capture) | Televisie job

Zo gaat het vandaag met de oude ketnetwrappers

Voor de meeste van deze wrappers is het ondertussen meer dan 20 jaar geleden dat ze voor het eerst op de buis verschenen. Stuk voor stuk waren ze nog piepjong. Voor velen was het hun eerste job. En op twintig jaar kan een mens al eens veranderen. Hoe zien ze er vandaag uit, en wat doen ze in het leven?

Mark Tijsmans

Mark Tijsmans was een van de wrappers van het eerste uur. Hij was toen 29 jaar oud en had tegelijkertijd een rolletje te pakken bij het Vlaamse programma Flikken, als Wilfried Pasmans. Hij werkte vier jaar lang als ketnetwrapper en hij was de oprichter van de Ketnetband!

Ketnet wrapper Mark Tijsmans
Via: Ketnet (capture)

Een tijdje werkte Mark Tijsmans nog als acteur. Hij deed enkele bijrolletjes in televisieprogramma’s, en deed mee aan musicals. In 2006 debuteerde de oude ketnetwrapper als jeugdschrijver met zijn boek Het Geheim van te veel Torens. Hij ontving verschillende Vlaamse boekenprijzen voor zijn boeken. In 2018 verscheen hij ook op de lijst van de N-VA.

Steven Van Herreweghe

Steven Van Herreweghe was amper 20 toen hij 23 jaar geleden als eerste op de Ketnet verscheen. Hoewel veel kinderen hem nog goed herinneren als wrapper, heeft hij dat maar enkele jaren gedaan. Niet veel later presenteerde hij een programma op Studio Brussel. Hij werkte mee aan Man Bijt Hond, Het Peulengaleis en Vlaanderen Vakantieland. Voor hem was de job als ketnetwrapper echt een springplank voor een verdere carrière als presentator. In 2011 presenteerde hij De Pappenheimers.

Ketnet wrapper Steven Van Herreweghe
Via: Ketnet (capture)

Vandaag werkt Steven Van Herreweghe nog altijd in de media, voornamelijk als presentator. En hij zit niet stil. Hij presenteerde het programma Van Algemeen Nut, Iedereen Kiest, en de theatershow De Droom van Philo. Zelfs nu, tijdens de coronacrisis, lanceerde hij de online-reeks Echt iets voor u. Zijn wenkbrauwen maken hem heel herkenbaar.

Sofie van Moll

Sofie van Moll was amper 18 toen ze begon aan haar carrière als ketnetwrapper. Ze zong en danste in de Ketnetband, en speelde de leuke flapuit Evi in de populaire jongerensoap Spring. Sofie was een all-around talent dat ook presenteerde op Radio Donna en Studio Brussel. Hoe gaat het vandaag met deze vrolijke oude ketnetwrapper?

Ketnet wrapper Sofie van Moll
Via: Ketnet (capture)

In 2012 werd Sofie van Moll voor het eerst moeder. Ze besloot zich terug te trekken uit de media en werkt sindsdien vooral achter de schermen. In 2014 zei ze uiteindelijk definitief gedag tegen de tv-wereld. Ondertussen heeft Sofie vier kapoenen van zichzelf.

Gitte Van Hoyweghen

Gitte Van Hoyweghen is een ketnetwrapper die voornamelijk door de fans van het eerste uur zal herkend worden. Ze werkte als wrapper van 1997 tot 1999. Daarna bleef ze wel nog actief als schermgezicht op de jeugdzender. Ze presenteerde het programma Mijn Gedacht en Karrewiet.

Net zoals veel oude ketnetwrappers is ook Gitte actief gebleven in de mediawereld. Ze maakte een tijdje reportages voor Volt en Koppen. Vandaag doet ze dit voor Het Journaal. Als reportagemaker is ze al een paar keer in de prijzen gevallen.

Sven Ornelis

Sven was 19 jaar toen hij op een lokale televisiezender werkte. Hij maakte al snel de overstap naar Ketnet. Tegelijkertijd werkte Sven ook voor Radio 2. Hij maakte eerst reportages voor andere programma’s. In 2000 presenteerde hij een ochtendshow op Radio Donna. Later deed hij dit samen met Kurt Rogiers. Wat doet Sven Ornelis vandaag?

Via: 20 jaar Ketnet / youtube.com (capture) | Joe

Sven Ornelis is niet uit de Vlaamse media weg te denken. Tot 2015 presenteerde hij de ochtendshow op Q-music. Vandaag doet hij hetzelfde op Joe. Hij schrijf columns en is ook bekend als hobbykok dankzij zijn kookboeken De Would-be Chef Sven Ornelis. Met dat laatste werd hij echt bekend. Hij ziet er misschien wat ouder uit, heeft een beetje meer rimpels, maar verder is hij bijna onveranderd.

Friedl’ Lesage

Herinner jij je Friedl’ nog als oude ketnetwrapper? Ze deed de job maar één jaar. Voor veel kinderen is dat voldoende om vereeuwigd te worden als ketnetwrapper natuurlijk. Friedl’studeerde woordkunst en kwam zo terecht in de radiowereld. Destijds werkte ze voor Studio Brussel en Radio 2. Hier zie je de jonge Friedl’ helemaal links.

Ze mag dan een minder bekende oude ketnetwrapper zijn, ook Friedl’ heeft een carrière in de media uitgebouwd. Ze is tot op vandaag nog altijd stem van Radio 1. Elke zondagmiddag presenteert ze het praatprogramma Touché. Haar gezicht zegt je misschien niet zo veel, maar haar stem zeker wel.

Touché is terug! Afspraak nu zondag 8 september om 11u op Radio 1.

Geplaatst door Friedl’ Lesage op Donderdag 5 september 2019

Herinner je je Henk Vermeulen nog? Benieuwd wat die vrolijke Ilse Van Hoecke vandaag doet? Lees verder op pagina 3!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer