16 gekke online dingen die we vroeger allemaal deden

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Dingen deden we vroeger online

Tegenwoordig kunnen we zelfs al nostalgisch terugblikken naar wat we vroeger online uitstaken. Ongeveer 15 jaar geleden bestond het leven uit MSN, FarmVille, domme webcamselfies en nog veel meer.

Het internet en online leven

In het begin van de jaren 90 werd het internet stilaan een groot en explosief netwerk. Een computer was toen nog een gigantisch dikke pc, en nog een lange tijd kon je niet telefoneren en internetten tegelijkertijd.

Wie had kunnen voorspellen dat we dertig jaar later quasi continu online zouden zijn? Met de opkomst van Facebook en Instagram kunnen we haast spreken van een dubbel leven online.

Van daten tot online wc-papier kopen; vandaag kan het allemaal.

Via: flickr.com | Kent Kanouse, CC-NC

We hebben dan ook al heel wat fases doorgemaakt. Waarmee we vroeger urenlang konden bezig zijn, zoals chatten op MSN, dat doen we vandaag totaal niet meer.

Deze 16 ‘leuke’ online dingen deden we echter allemaal vroeger.

1. MSN

Op MSN praatte je volgens MSN-codetaal. Dat zag er ongeveer zo uit:

  • Heeej sChatjeuHh, alles goewd?
  • Hoiii! Goed, HOoe iist me jOouWw?
Via: MSN / flickr.com | mynetx, CC

Daarnaast waren er ook heel wat afkortingen waar je te pas en te onpas gebruik van maakte. Emoticons zagen er toen trouwens zo uit. Vandaag heb je er allerlei hippe tussen zitten, zoals een avocado en een meisje dat yoga doet!

2. Mijneveger

Een klassiek tijdverdrijf waarvoor je in principe niet eens online moet gaan! Mijneveger was misschien wel het eerst spelletje dat je ooit op een computer speelde. Doe je het stiekem nog soms?

Via: Wikimedia Commons | Tornado0910, CC

3. Webcamselfie’s

Een webcam was vroeger niet standaard ingebouwd in een computer. Je moest dat apart erbij kopen. Wie weet dat nog? Daar nam je dan de meest originele foto’s mee. Deze zette je dan vervolgens op je Hyves of Netlog.

Via: flickr.com | Stephen Douglas, CC

4. NUtteloze Facebookpagina’s liken

Nadat Facebook mainstream was geworden, werd het hip om allerlei gekke facebookpagina’s te liken. Niet om de leuke berichtgeving van deze pagina te volgen, maar gewoon omdat de naam grappig is.

We geven enkele voorbeelden: “Facebookpagina voor gezellige mensen”, “Ik tel altijd eerst het aantal bladzijden voor ik begin te studeren”, enzovoort. Grappig vonden we die!

Via Vroegert.nl

5. FarmVille spelen

Zolang je oogst maar goed ging!

Via: flickr.com | See-ming Lee, CC

6. Elkaar buzzers sturen

Op een bepaald moment kon je via MSN buzzers en winks sturen naar elkaar. Hier ging je scherm dan even helemaal van trillen. Waarom gebruikte je het? Gewoon daarom. Het was leuk en grappig. En zo kon je de aandacht van je crush heel letterlijk opeisen.

Via: MSN

7. Zinloze websites maken

Het had een onverklaarbare aantrekkingskracht, en via sommige tools kon je gewoon heel gemakkelijk je eigen website opzetten. Wie heeft dit niet eens gedaan? Je kon zelf de achtergrond kiezen, een mooi lettertype kiezen, en plaatjes om het geheel te vullen.

Het leukste was het gastenboek, waarin je bij elkaar berichtjes kon achterlaten. De website zelf had doorgaans niet zoveel belangrijke inhoud…

Via imgur.com
Via imgur.com

8. Muziek downloaden voor je Ipod

Spotify bestond nog niet, dus je downloadde jouw muziek wellicht via Limewire, en zette deze vervolgens netjes in je iTunes. En dan maar luisteren met je iPod.

Via reddit.com

Dit kon soms wel uren (of dagen) duren…

Via reddit.com

Méér zaken van toen…

We hebben nog meer zaken die we vroeger op de computer of het vroeger internet deden. Wat dacht je van die hypnotiserende beelden van Windows Media Player? (zie 9.) of het enige coole nostalgische social netwerk evah… (zie 16.)

Lees dus snel verder op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...