15 memorabele Facebook-momenten van de afgelopen 15 jaar

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Het social media platform Facebook blaast vandaag 15 kaarsjes uit. Facebook is inmiddels onmisbaar geworden voor velen, maar hoe komt dit eigenlijk? Wij hebben een lijst gemaakt van 15 memorabele Facebook momenten waardoor wij vandaag de dag allemaal verslaafd geraakt zijn aan ;-). Want, zeg nou eerlijk, hoe vaak heb jij vandaag al gegluurd?

Facebook Logo With Silhouettes Of People

Hoera, Facebook bestaat 15 jaar!

Kun jij een weekje zonder Facebook? En zal dit over 15 jaar nog zo zijn? Het leven is niet meer voor te stellen zonder Facebook maar hoe begon het allemaal en wat is er in de afgelopen 15 jaar gebeurd? Dit zijn de meest opmerkelijke momenten:

1. De oprichting – 2004

Op 4 februari werd 2004 Thefacebook opgericht door studiegenoten/ vrienden Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Sean Parker, Dustin Moskovitz en Chris Hughes opgericht. Het was een online afgeleide van wat wij kennen als een “smoelenboek”. Toen waren er slechts 1 miljoen gebruikers en je moest student zijn en toestemming geven hoefde niet. Je werd ongevraagd door Mark en zijn buds toegevoegd! Zo zag het inlogscherm eruit:

15 memorabele Facebook-momenten van de afgelopen 15 jaar
Via: Wikimedia Commons | thefacebook.com, CC

2. Het wordt facebook.com – 2005

Met de verkoop van de domeinnaam Facebook.com was het kwaad in 2005 geschied. Het bedrag, een lousy $200.000! Wie had ooit gedacht dat het nu zo populair, dus veel meer waard zou zijn. Wat zou die domeinnaam nu waard zijn? Zal Mark blij mee zijn, wie niet?! Wat een gupje was Mark toen nog!

3. Iedereen mag erbij! – 2006

Ja, je leest het goed. In 2006 ging het zo rap en wilde zo veel mensen lid worden dat alles open werd gegooid. Niet alleen werknemers van bedrijven maar echt iedereen mocht bij het online smoelenboek team horen. Dat moment doet me altijd denken aan dit liedje. Ach, het is toch bijna Carnaval, doe je mee? Gij hoort erbij… 😉

4. De mobiele eenheid – 2007

In 2007 was een smartphone al een musthave en Facebook speelde handig op alle gebruikers die alleen maar met hun mobieltje bezig waren, de mobiele eenheid noem ik die. Speciaal voor hen werd
m.facebook.com geïntroduceerd.

Facebook on mobile

5. Nieuw lay-out – 2008

Dit jaar begon Facebook hun look en feel aan te passen. Niets drastisch, maar dat weet jij ook als fervent gebruiker. Een lijntje hier en daar, een ander font maar geen al te gekke dingen.

Facebook in 2006

15 memorabele Facebook-momenten van de afgelopen 15 jaar
Via: facebook.com

Facebook in 2008

15 memorabele Facebook-momenten van de afgelopen 15 jaar
Via: flickr.com | See-ming Lee, CC

6. LIKE! – 2009

Hoeveel likes heb jij deze maand? Wat is je bereik? Nou, die ellende begon in 2009 toen de Like knop werd bedacht. Fun fact, de like knop zou eigenlijk een “awesome” button worden.

15 memorabele Facebook-momenten van de afgelopen 15 jaar
Via: facebook.com

7. “The Social Network” – 2010

Oh wat een ramp! Mark heeft blijkbaar zijn vriendjes afgezet, te weinig betaald, één groot duister geheim. Spoiler alert van de film The Social Network die in 2010 uitkwam. Geloof jij Mark of zit er toch een kern van waarheid in de film? Maakt het eigenlijk uit? Er zijn inmiddels 608 miljoen gebruikers!

We hebben nog 8 Facebook-momenten voor je op de volgende pagina. Wat dacht je van die betere emoties… 😉 (zie 10.)

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...