Miel Monteur spellen

Via: Miel Monteur (capture)

Je wordt een Handige Harry genoemd als je goed kan repareren, verbouwen en klussen. Een prima benaming, maar als jij behoort tot een bepaalde generatie word je liever een Miel Monteur genoemd. Wat een pionier was deze man!

Miel Monteur was een geweldig spel

Miel Monteur is een serie computerspelletjes die voor het eerst verscheen in 1997. Het spel werd bedacht in Zweden door de uitgever Levande Böcker. Sinds dat jaar zijn er in totaal vijf spellen verschenen. Nederland was een van de weinige gelukkige landen die een vertaling kreeg van al deze spellen.

Miel Monteur schroothoop
Via: Miel Monteur (capture)

Wat was het doel van Miel Monteur?

Plottwist: de computerspellen hadden geen einddoel. Het was aan jouw de taak om een bepaald ding te bouwen. Denk aan schepen, auto’s of zelfs ruimtevaartuigen. Dat alles begon altijd vanuit de bouwplaats van Miel. Jij versleep onderdelen vanuit de voorraad naar hetgeen wat jij aan het bouwen was. En dat leverde prachtige creaties op!

Miel Monteur auto's
Via: Miel Monteur (capture)

Wist je dat…

  • Slechts één spel werd vertaald in het Engels. Miel Monteur werd hier Gary Gadget genoemd.
  • In Zweden heette het personage Mulle Meck.
  • Er werden vier spellen vertaald in het Duits onder de naam Willy Werkel.
  • De computerspellen zijn gebaseerd op de kinderboekenserie Mulle Meck van George Johansson en Jens Ahlbom.
Miel Monteur rijden
Via: Miel Monteur (capture)

Herinner jij je deze avonturen nog?

Hoe gingen die avonturen er van Miel Monteur aan toe? Haal jouw herinneringen op met onderstaande video. De schroothoop, auto’s bouwen en rijden maar…

Redenen waarom Miel Monteur zo geweldig was

We hoeven je vast niet te overtuigen dat Miel Monteur zo fantastisch was. Dat herinner jij je namelijk echt nog wel. Toch zijn er vast een aantal herinneringen weggevaagd van deze icoon. Wij zetten een aantal redenen op een rijtje waarom dit jouw favoriete spel was!

1. Bouwen van auto’s

Het allereerste computerspel heette Miel Bouwt Auto’s. Dit spel werd uitgebracht in 1997. Het was jouw eerste kennismaking met deze man. Jij kon helemaal losgaan met het bouwen van jouw eigen auto’s!

Miel Bouwt Auto's
Via: Miel Monteur (cover)

2. Zijn trouwe hond Rifka

Overal waar Miel heengaat, neemt hij zijn trouwe viervoeter Rifka mee. In het eerste spel heeft de hond geen invloed op het spel, maar in latere spellen verandert dat. Deze lieve hond maakte het spel dan ook zeker nóg leuker!

miel monteur en hond rifka
Via: Miel Monteur (capture)

3. Bouwen in de garage van Miel

Spullen weggooien?! Dat zou Miel nooit over zijn hart kunnen verkrijgen. Wie weet komen al die apparaten, onderdelen of “rommel” ooit nog wel van pas bij het bouwen van creaties. En dat heb jij geweten. Alleen door die verzameling aan spullen kon jij auto’s bouwen!

garage miel monteur
Via: Miel Monteur (capture)

4. Staf Schroot en zijn schroothoop

Maar hoe kwam hij eigenlijk aan al die spulletjes? Daar kwam zijn beste vriend Staf Schroot om de hoek kijken. Deze schroothandelaar hielp zijn vriend aan allerlei onderdelen. Want waarom zou je niet eens een lampenkap als stuur gebruiken of een ligbad als stoel?

Staf Schroot
Via: Miel Monteur (capture)

5. Auto klaar en rijden maar!

En als jouw auto dan gebouwd was, sprong Miel samen met zijn hond Rifka in de auto. Tijd om de wereld te ontdekken. Je deed mee aan een Autoshow, hielp een kat uit de boom en mocht scheuren op de racebaan. Wat een avonturen beleefde Miel…

autoshow miel monteur
Via: Miel Monteur (capture)

6. Recht Door Zee!

Eén jaar na lancering van het eerste spel verscheen het tweede deel: Recht Door Zee! In dit computerspel bouwde je niet langer auto’s, maar ging je op ontdekkingsreis met een schip. En dit was weer een fantastisch avontuur!

Miel Monteur Recht Door Zee
Via: Miel Monteur (cover)

7. Een vlot, een kano of een…

Het bouwen van een vlot en een kano had weinig succes. Beide vaartuigen waren namelijk niet bestemd tegen de wilde zee. Hij bouwde daarom een bootje en kwam terecht bij een scheepswerf. Daar ontmoette jij Christina Columbus. Zij ging de wereld rondvaren en dus mocht Miel passen op de werf. Tijd om zelf boten te bouwen!

Miel boten bouwen
Via: Miel Monteur (capture)

8. Speuren door de kasten

En alle spullen die jij verzamelde sorteerde jij overzichtelijk in verschillende kasten. Zo wist jij precies welke onderdelen jij kon gebruiken voor het bouwen van boten. Van een caravan tot aan een eendenbek!

miel monteur boten garage
Via: Miel Monteur (capture)

Op de volgende pagina staan nog veel meer herinneringen aan Miel Monteur. Wat dacht je van het computerspel met de vliegtuigen?!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer